Argentinië en Polen na zinderend slot door naar achtste finales

Argentinië en Polen zijn na een zinderende ontknoping in Groep C beiden door naar de achtste finales van het WK 2022 voetbal. Even leek de beslissing wie er tweede zou worden in de groep aan te komen op het aantal gele kaarten. Heel lang stonden Polen en Mexico op een gelijk aantal punten, gelijk aantal gemaakte doelpunten en een gelijk aantal doelpunten tegen.

Als dat allemaal gelijk is, dan wordt er gekeken naar het aantal gekregen gele kaarten om een rangschikking te kunnen maken (zie ook de beslissingscriteria van het WK bij een gelijke stand). In dit geval zou Mexico het meest aantal gele kaarten hebben, dus daardoor onder Polen eindigen.

Deksel op de neus van Mexico

Het kijken naar het aantal gele kaarten bleek echter niet nodig. Terwijl Mexico op jacht ging naar hun bevrijdende treffer, kregen ze het deksel op de neus. Saudi-Arabië maakte een tegendoelpunt waardoor Polen uiteindelijk op doelsaldo tweede van de groep geworden is.

Polen speelt in de achtste finales tegen Frankrijk en Argentinië neemt het in de knockout-fase op tegen Australië. De winnaar tussen Argentinië en Australië treft mogelijk het Nederlands elftal in de kwartfinales van het WK voetbal als Oranje zaterdag weet te winnen van de Verenigde Staten.

Eindstand groep C

Poule C WK 2022WGWGVDVDTPunten
Argentinië *
3201526
Polen *
3111224
Mexico
3111234
Saudi-Arabië
3102353
* Nummers 1 en 2 naar achtste finales WK 2022

Plaats een reactie