Argentinië winnaar WK 2022

Argentinië is de winnaar van het WK 2022 voetbal in Qatar geworden. De Argentijnen wonnen vandaag na een strafschoppenserie van Frankrijk. Het werd na verlenging 3-3 en in de strafschoppenserie 4-2 voor Argentinië.

Messi maakt 1-0 vanaf elf meter

Na een goede start waar de Argentijnen het beter van het spel hebben, brak Lionel Messi vanaf de strafschopstip de ban voor Argentinië. Di María, die verrassend in de basis stond, werd na een goede individuele actie licht aangetikt nadat hij Dembélé gepasseerd was. Scheidsrechter Marciniak zag hier een strafschop in. Lionel Messi wist wel raad met dit cadeautje en maakte zijn zesde van het toernooi. Hij leek hiermee topscorer van het WK 2022 te worden.

Frankrijk leek van slag en kon de bal niet in de ploeg houden. In de eerste helft had Frankrijk geen enkel schot op doel en ook het balbezit was ruimschoots voor de Argentijnen.

Angel Di Maria verdubbelt de score voor Argentinië

Angel Di Maria zette in de 36e minuut de Argentijnen op een 2-0 voorsprong. Na een snelle counter is het Di Maria die de bal achter de Franse doelman Lloris kan tikken.

Deschamps grijpt hard in met twee wissels

De Franse bondscoach keek het met lede ogen aan en grijpt na de 2-0 direct hard in: hij wisselt Dembélé en Giroud voor Kolo Muani en Thuram. Door deze wissel ging Mbappé, die in de eerste helft weinig gezien is, in de spitspositie spelen.

In de tweede helft krijgt Frankrijk wat meer balbezit, maar ook in balbezit konden de Fransen niet echt potten breken. Pas in de 80e minuut ontsnapte Kolo Muani even aan de verdediging van Argentinië, waarna Otamendi een overtreding maakte op Muani in het strafschopgebied. Scheidsrechter Marciniak gaf ook hier een strafschop. Kylian Mbappé schoot deze er in en stond na deze goal samen met Messi weer op 6 doelpunten.

Kylian Mbappé bleef niet lang op 6 doelpunten staan, want een paar minuten na zijn doelpunt uit een penalty, maakte Mbappé na een mooie combinatie met Coman uit een volley de 2-2. Hierdoor kwam Mbappé op 7 doelpunten en maakte later nog een penalty waardoor hij topscorer van het WK 2022 geworden is.

Verlenging en penaltyserie

In de verlenging scoorde Messi zijn zevende doelpunt van het WK 2022 en zette Argentinië op 3-2, maar het was Mbappé die vlak voor het einde van de verlenging een wegens hands gegeven strafschop benutten en zijn achtste van het WK.

Daarmee werd het 3-3 en moest de finale van het WK 2022 beslist worden met strafschoppen. Argentinië nam deze serie beter (4-2) en is de nieuwe wereldkampioen voetbal.

Messi recordhouder aantal WK duels

De WK finale was voor Lionel Messi zijn 26 wedstrijd op een WK voetbal. Hij is hierdoor de recordhouder, want hij heeft van alle spelers de meeste wedstrijden ooit op een WK gespeeld.

Volgende WK voetbal 2026 in Amerika, Mexico en Canada

Dankzij de winst in de finale is Argentinië de komende jaren de nieuwe wereldkampioen. Het volgende WK voetbal, het WK 2026, wordt gespeeld in Amerika, Mexico en Canada. Dan gaat Argentinië proberen de titel te verdedigen tijdens het WK dat gelukkig in de zomer gespeeld gaat worden (bekijk hier het speelschema van het WK 2026).

2 gedachten over “Argentinië winnaar WK 2022”

  1. Triest. Dat een speler als Messi met zulk een houding niet afgestraft wordt in de finale. Hij verdient vanwege onsportief gedrag toch minder als dit. Nota bene verliezen van de nr 51 op de wereldranglijst.

    Een goeie match van beide ploegen. Wervelend voetbal.
    Maar ik moest het even kwijt over Messi.

    Beantwoorden

Plaats een reactie