Bierverkoop voor en na wedstrijden WK in Qatar toegestaan

Het gastland Qatar heeft aangegeven dat er voor en na wedstrijden op het WK voetbal 2022 in Qatar bier verkocht en gedronken mag worden. De verkoop van bier mag drie uur voor aanvang van een wedstrijd beginnen. Tijdens de wedstijden mag er geen verkoop zijn en na de wedstrijden mag er nog een uur lang bier getapt worden. De officiële bier sponsor van het WK 2022 in Qatar is Budweiser. Zij hebben nu dus het exclusieve recht om bier te verkopen buiten het stadion. Dit meldt de CNN.

Verder mag het biermerk ook bier verkopen in de algemene FIFA fanzone in het centrum van Doha. Dit mag tussen 18.30 uur en 01.00 uur lokale tijd. Het WK voetbal begint op 20 november en duurt tot 18 december 2022. Bekijk hier het speelschema van het WK voetbal in Qatar.

Normaal geen alcohol in het openbaar in Qatar

Normaal gesproken kent Qatar strikte regels omtrent de verkoop en het nuttigen van alcohol. Zo is het, buiten het WK voetbal om, niet toegestaan om alcohol te drinken in het openbaar. Het is wel verkrijgbaar voor toeristen en niet-islamitische mensen, maar dan moet het thuis genuttigd worden en mag er geen overlast gepleegd worden. Clubs, barretjes en de betere restaurants van hotels mogen alcohol schenken aan gasten die ouder zijn dan 21.

De selectie van het Nederlands elftal speelt op 21 november zijn eerste wedstrijd. Dan wacht om 17.00 uur Nederlandse tijd Senegal. Verder speelt Oranje in groep A van het WK voetbal nog tegen Ecuador (25 november om 16.00 uur) en tegen het gastland Qatar (29 november om 16.00 uur).

Plaats een reactie