FIFA brengt bezoek aan tweede reeks speelsteden WK 2026

FIFA brengt bezoek aan 8 steden voor het WK voetbal in 2026

Afgevaardigden van de FIFA heeft een tweede ronde aan bezoeken aan potentiele speelsteden voor het WK 2026 gemaakt. De eerste locatiebezoeken vonden afgelopen september plaats. En afgelopen dagen inspecteerde de FIFA weer diverse potentiële gaststeden. De steden zijn kandidaat voor het Wereldkampioenschap voetbal wat in 2026 zal plaatsvinden in de Verenigde Staten, Mexico en Canada. De delegatie bracht alle kanshebbers eind oktober een bezoekje. Het gaat om de volgende speelsteden:

  • San Fransisco
  • Seattle
  • Kansas City
  • Cincinnati
  • Dallas
  • Denver
  • Monterrey
  • Houston

De 8 potentiële speelsteden kregen een bezoekje van de FIFA onder leiding van Vice-President Victor Montagliani.

De FIFA delegatie ontmoet tijdens een bezoek aan speelsteden alle belanghebbenden. Het bespreken van belangrijke onderwerpen staat hierbij centraal. FIFA gaat bijvoorbeeld in gesprek over infrastructuur en duurzaamheid. Manieren van locatiebeheer komen aan bod en informeert de FIFA naar alle juridische aspecten worden tijdens deze bezoeken doorgenomen. Het WK 2026 wordt, in tegenstelling tot het WK 2022 dat in de winter gespeeld wordt, gehouden in de maanden juni en juli.

Meer nieuws over het WK 2026 voetbal vind je op footballwhispers.com.

Beeld krijgen van infrastructuur

infrastructuur WK 2026 voetbal
Foto door Jacek Dylag via Unsplash

Daarnaast is het de bedoeling van de FIFA een helder beeld te krijgen van de infrastructuur rondom de stadions. de FIFA informeert naar faciliteiten voor de trainingen. Welke faciliteiten zijn er en hoe worden die georganiseerd? Zijn er mogelijkheden voor een FIFA Fan Festival locatie, en hoe komt deze er dan uit te zien? Hoe gaan de gaststeden kandidaten de voetbalstadions neerzetten?

Tijdens de eerste ronde bezoeken gastlanden legde FIFA de lat direct hoog. Tijdens deze etappe hebben de gastlanden hun enthousiasme laten zien. De getoonde inzet om deel uit te maken van het wereldse voetbalspektakel was dan ook gepassioneerd. Ook deze tweede ronde die de FIFA onlangs maakte, zat vol hartstocht van de eventuele gaststeden.

Begin volgend jaar meer informatie over de speelsteden WK 2026

Tot slot zijn er eind november nog een aantal locaties bezocht worden. De verenigde Staten, Mexico en Canada wachten deze bezoeken vol verwachting af. Dit zullen dan de laatste bezoeken zijn die de FIFA maakt. Hierna volgt er een gedegen beoordeling van deze steden plaats. Vervolgens kan het selectieproces voor de speelsteden van het WK 2026 beginnen.

Plaats een reactie