FIFA dreigt met gele kaart voor dragen OneLove-aanvoerdersband

De Wereldvoetbalbond dreigt met het geven van een gele kaart aan aanvoerders die een ‘One Love’ aanvoerdersband dragen op het WK voetbal in Qatar. One Love staat voor verbinding in het voetbal en is dus tegen alle vormen van discriminatie. Virgil van Dijk, aanvoerder van de selectie van het Nederlands elftal was van plan deze te dragen maar ziet er nu in overleg met de KNVB vanaf.

Het Nederlands elftal speelt vanmiddag om 17.00 uur tegen Senegal. Aan de vooravond van de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal in Groep A van het WK 2022, zou de KNVB nu vernomen hebben dat het niet is toegestaan ​​de OneLove-aanvoerdersband te dragen en dat het geel kan gaan opleveren voor de speler die de band draagt.

Volgens de huidige voetbalregels van de Wereldvoetbalbond FIFA mag ‘geen enkel item [van speeltenue of andere kleding of uitrusting of anderszins] worden gedragen of gebruikt als de FIFA van mening is dat het gevaarlijk, beledigend of onfatsoenlijk is, politieke, religieuze of persoonlijke slogans bevat, verklaringen, afbeeldingen of anderszins niet volledig in overeenstemming is met de spelregels’.

Spelers die tegen bovenstaande regel ingaan, kunnen een gele kaart krijgen.

Reactie KNVB op dreigende gele kaart voor dragen OneLove-aanvoerdersband

De KNVB zegt op hun eigen site het volgende over de kwestie:

“Zoals eerder aangekondigd, zou de KNVB een eventuele geldboete voor het dragen van de OneLove-aanvoerdersband hebben betaald, maar dat FIFA ons hiervoor op het veld wil straffen is nog nooit vertoond. Dit gaat in tegen de geest van onze sport die juist miljoenen mensen verbindt. Wij gaan de komende tijd samen met de andere betrokken landen kritisch kijken naar onze relatie met FIFA.”

Bron website KNVB

FIFA komt op valreep start WK 2022 met eigen aanvoerdersbanden

Slechts een paar dagen voordat het WK 2022 voetbal begonnen zou, bracht de wereldvoetbalbond alle deelnemende landen op de hoogte dat de FIFA zelf komt met eigen aanvoerdersbanden. De aanvoerdersbanden hebben verschillende thema’s en zijn in samenspraak met de Verenigde Naties gekozen.

Plaats een reactie