Hotels Qatar WK 2022

Het WK 2022 voetbal is intussen in volle gang. Wil je het Nederlands elftal gaan aanmoedigen tijdens de achtste finales (of hopelijk ook tijdens de kwartfinales en verder)? Op deze pagina hebben we een handig overzicht met hotels in Qatar die je kunt boeken tijdens het WK 2022 voetbal.

Over hotels in Qatar

Qatar is een Arabische emiraat en is gelegen in het Midden-Oosten. Het land is eigenlijk een schiereiland en grenst nog aan Saoedi-Arabië. Qatar is een geliefde plek om naartoe te gaan omdat het aan de Perzische Golf ligt, maar Qatar is nog niet echt bekend onder het grote publiek. De hoofdstad van Qatar is Doha. Dit maakt Qatar nog aangenamer om naartoe te gaan. De hotels in Qatar zijn in verhouding relatief goedkoop. De hotels zijn voor en door het WK in Qatar drukker bezet dan normaal gesproken het geval is. Wil je weten wat voor hotels er in Qatar beschikbaar zijn voor het WK in Qatar? Kijk dan verder op deze pagina. Hier vind je de top 5 hotels in Qatar die tijdens het WK ook open zijn.

hotels Qatar Doha WK 2022 voetbal
Photo by ekrem osmanoglu on Unsplash

Vliegen en hotel voor WK in Qatar

Er wordt in deze periode ook veel gezocht naar vliegtickets naar het WK in Qatar geboekt omdat het WK voetbal bezig is. Het nationale vliegveld van Qatar bevind zich in WK speelstad Doha. Het vliegveld heet Doha Hamad International Airport. Ook kent Qatar een eigen vliegmaatschappij, namelijk Qatar Airways. De thuisbasis van deze vliegmaatschappij is op het vliegveld van Doha. In Doha vind je ook meerdere hotels die gunstig liggen voor zowel het WK als het vliegveld in Qatar.

Hotel Qatar boeken

Torch hotel in Doha Qatar heeft nog plek tijdens het WK voetbal 2022
Photo by Bashir mohd on Unsplash

Wanneer je een hotel in Qatar wilt boeken voor het WK is het handig om te weten waar je als eerste aankomt. Alle vluchten die naar Qatar gaan landen in Doha. Doha is het centrum van Qatar en ook de hoofdstad van dit schiereiland. Wanneer je eenmaal een hotel in Qatar hebt geboekt is het handig om je in te lezen van de gebruiken van het land. Het land hanteert ietwat andere normen en gebruiken.

Wees niet al te direct, maak een sociaal praatje en probeer niet al te veel te staren wanneer je in het hotel bent. De gemiddelde Qatarees waardeert dit minder dan in Nederland wordt gedaan. Ook is het handig om je volgens gewenst Qatarees protocol te kleden wanneer je in een hotel bent, en vooral wanneer je het hotel verlaat en op straat loopt. Soms staan deze regels ook aangegeven wanneer je een hotel in Qatar gaat boeken. Maar mocht je hier nog niet zoveel vanaf weten en onzeker worden over je bezoekje aan Qatar? Lees je dan rustig in over de hotels en alle gebruiken.

Top 5 hotels Qatar

In de top 5 beste hotels in Qatar vind je het Premier Inn Doha Airport Hotel. Dit hotel heeft een gunstige ligging Doha, hoofdstad van Qatar. Het ligt namelijk op steenworp afstand van het Nationaal Museum van Qatar, een must see wanneer je een hotel boekt in Qatar natuurlijk.

Het hotel beschikt over roomservice, en heeft een van de betere ontbijtjes. Je kunt kiezen voor een continentaal ontbijt, maar ook heeft het Premier Inn Doha Airport Hotel in Qatar een ontbijtbuffet.

Hilton Doha Hotel in Qatar ligt in de hoofdstad van Qatar, Doha. Het hotel heeft een waanzinnig uitzicht over de baai van Doha en is hierdoor een van de favoriete hotels in de omgeving. Het is een hoog gebouw waardoor het voor adembenemende uitzichten kan zorgen vanaf je hotelkamer.

Nog een groot voordeel van dit mooie hotel zijn de restaurants die zich in het hotel bevinden. Deze serveren echte mediterrane Arabische gerechten en zijn er allerlei opties om van alles te proberen.

In de top 5 beste hotels Qatar kan dit hotel niet ontbreken. Het hotel Souq Waqif Boutique is een waanzinnig mooi gebouw om te zien. En ook de binnenkant van het hotel is een genot om te zijn. Het is zo leuk dat je bijna vergeet om de rest van Qatar te bekijken. Want ook dit hotel kan heerlijk voor de gasten zorgen met bijvoorbeeld een goed ontbijt.

De Corp Executive Hotel Doha Suites staat in de top 5 beste hotels in Qatar vanwege vele dingen. Het voornaamste pluspunt is de koffiebar die 24/7 open is. Dit is een populaire koffiebar die zorgt voor een fijne hotelsfeer. Wil je de WK wedstrijden bijvoorbeeld bezoeken en op gekke tijden nog even een bakje koffie drinken? Maar niet te ver weg bij je hotel vandaan gaan? In dit hotel in Qatar vind je alles wat je nodig hebt. Bovendien ben je in zo’n 5 minuten rijden op het internationale vliegveld van Qatar. Kortom, dit hotel is een zeer handige keuze om het reizen een stuk aangenamer te maken.

Dit hotel gelegen in de hoofdstad van Qatar (Doha) kent veel extra voorzieningen. Het staat dan ook in de top 5 vanwege de ruime keuze aan mogelijkheden die zich in het hotel bevinden. Daarnaast is de prijs- kwaliteitverhouding erg goed. Het hotel heeft een fijne ligging om te kunnen reizen van en naar het vliegveld van Qatar. In het hotel zelf is de keuze reuze en hoef je de hotelkamer eigenlijk niet meer te verlaten. Maar dat is natuurlijk zonde, want dit hotel ligt in een leuke wijk van Doha dus een wandeling is op zijn minst een leuk uitje.

Reisadvies hotels en Qatar tijdens het WK 2022

Het is belangrijk om je reis goed voor te bereiden. Het WK voetbal 2022 wordt in Qatar gehouden, hierdoor wordt er meer gereisd naar de oliestaat. Echter is het nog steeds belangrijk om alle reisadviezen in acht te nemen. Vooral nu we te maken hebben met COVID is het wijsheid om op de hoogte te zijn van de regels die er zijn in Qatar en het verblijf in de hotels van het gastland van het WK. Op de website van onze rijksoverheid vind je altijd actuele reisinformatie en Covid van reizen naar Qatar.