Karim Benzema mist WK 2022

De Franse spits Karim Benzema mist het WK 2022 voetbal in Qatar. Zijn dijbeenblessure is niet voldoende hersteld om komende WK in actie te kunnen komen. Een fikse tegenvaller voor de regerend wereldkampioen en voor de speler zelf. Tijdens het vorige WK behoorde Benzema ook niet tot de Franse WK selectie, toen door een disciplinaire schorsing. Nu mist hij het WK 2022 dus door fysieke ongemakken.

Zelf zegt hij er het volgende over op zijn Instagram-pagina: ‘In mijn leven heb ik nooit opgegeven, maar vanavond moet ik denken aan het team, zoals ik altijd heb gedaan. Daarom sta ik mijn plek in de selectie af aan iemand die onze ploeg kan helpen om goed te presteren op het WK. Dank jullie allemaal voor jullie steunbetuigingen.’

Aderlating voor Frankrijk

Frankrijk moest in de aanloop naar het WK in Qatar toe al een aantal belangrijke spelers thuislaten wegen blessures. Zo is de lijst met topspelers die niet in actie kunnen komen voor les Bleus lang. Onder andere N’Golo Kanté en Paul Pogba zijn er niet bij wegens blessures. Afgelopen week kwam daar de blessure van spits Christopher Nkunku nog eens bij.

Programma regerend wereldkampioen Frankijk

Frankrijk speelt de volgende wedstrijden in Groep D van het WK 2022:

Plaats een reactie