Lange winterstop door WK 2022, korte voorbereiding

Doordat het komende WK voetbal in Qatar in de winter van 2022 gespeeld wordt, heeft de KNVB een lange winterstop ingepland voor de Eredivisie. De Nederlandse competitie begint het komende seizoen op 5 augustus 2022. De winterstop begint op 13 november 2022 en duurt tot 6 januari 2023.

De clubs hoeven de spelers pas een week voor het WK voetbal in 2022 begint, vrij te geven voor de interland-verplichtingen. Dit betekent dat het Nederlands Elftal, maar ook de meeste andere landen, een korte voorbereidingstijd op het WK voetbal zullen hebben. Op maandag 21 november 2022 is de openingswedstrijd van het WK 2022.

De Keuken Kampioen Divisie heeft een iets andere winterstop. Clubs uit deze divisie spelen tot 18 november 2022, zijn vervolgens twee weken vrij en spelen dan op 11 en 16 december 2022 nog een speelronde. Daarna hebben ze weer twee weken winterstop en wordt de Keuken Kampioen Divisie, net als de Eredivisie, weer op vrijdag 6 januari 2023 hervat.

Bundesliga ook winterstop van twee maanden en korte voorbereiding op WK voetbal

De Duitse Bundesliga gaf eind oktober als eerste grote competitie al aan een winterstop van twee maanden in te plannen. Ook hebben de Duitsers een erg korte voorbereidingstijd. Hun winterstop begint namelijk ook op 13 november 2022.

Eerste WK voetbal in de winter

Normaal gesproken worden de Wereldkampioenschappen voetbal in de zomermaanden gespeeld, maar doordat het dan te heet is in Qatar is het verzet naar de winter. Hierdoor moeten dus alle speelschema’s van alle (in ieder geval Europese) competities hierop aangepast worden. Bekijk hier het complete speelschema WK 2022 in Qatar.

Plaats een reactie