/   WK 2022 nieuws

Loting kwalificatie WK 2022 op 7 december 2020

furore

De loting voor de kwalificatie WK 2022 wordt gehouden op 7 december 2020. Dan wordt er dus bekend welke landen met elkaar gaan strijden mee te mogen doen aan het WK 2022 in Qatar.

Opzet van de loting voor de kwalificaties WK 2022

In totaal doen er 55 Europese landen mee aan de kwalificaties. Dertien landen plaatsen zich voor het eindtoernooi in 2022. De UEFA verdeeld tijdens de loting alle landen over tien poules: vijf poules met zes landen en vijf poules met vijf landen. De tien groepswinnaars plaatsen zich dan direct voor het WK 2022 voetbal in Qatar.

WK 2022 kwalificatie unsplash

Alle nummers twee uit die tien poules gaan door naar de play-offs (waar ook twee landen uit de Nations League aan mee gaan doen): Deze twaalf landen strijden dan om de drie laatste tickets voor het WK 2022.

Potindeling tijdens de loting

Tijdens de loting voor de kwalificaties wordt er rekening gehouden met de plek op de actuele FIFA ranglijst. De top tien Europese landen komen in pot 1 terecht. Op dit moment zou dat betekenen dat het Nederlands Elftal en de Rode Duivels in pot 1 terecht zouden komen. Dit kan voor Oranje nog veranderen aangezien er voor de loting nog drie Nations League wedstrijden gespeeld worden.

Plaats een reactie