Marokko Kroatië WK 2022 (troostfinale)

Wedstrijd:Kroatië Marokko WK 2022
Soort:Troostfinale WK 2022
Datum:17 december 2022
Aanvang:16.00 uur
Stadion:Khalifa International
Speelstad:Doha
Capaciteit:40.000
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:Abdulrahman Al-Jassim (Qatar)
Tickets:Tickets

De eerste wedstrijd uit Poule F op het WK 2022 ging ook tussen Marokko en Kroatië. Toen werd het 0-0. Uiteindelijk werd Marokko groepswinnaar en ging Kroatië als nummer twee uit de poule door naar de knockout-fase. Maar nu, bijna vier weken later, strijden beide landen in de troostfinale om de derde plaats op het WK 2022 voetbal.

Deze troostfinale van het WK voetbal vindt plaats op 17 december om 16.00 uur Nederlandse tijd in het Khalifa International Stadion in Doha.

Marokko Kroatië voorspelling troostfinale WK 2022

Live tussenstand Marokko Kroatië 17 december 2022 16.00 uur

Hieronder zie je de live tussenstand van de wedstrijd tussen Marokko en Kroatië. Inclusief wedstrijdgebeurtenissen en statistieken zoals gele kaarten, wissels, doelpunten en eventuele penalty’s.

Wedstrijdstatistieken en gebeurtenissen Marokko – Kroatië 17 december 2022

Hieronder de wedstrijdstatistieken uit de WK 2022 wedstrijd tussen Marokko en Kroatië op 17 december 2022. Met onder andere de percentages van balbezit, schoten op doel, inworpen, kaarten en meer statistieken.

Opstelling Marokko

Zodra de opstelling van Marokko bekend is, zal deze hieronder verschijnen. Onderstaande gegevens komen vanuit onze data-provider en worden zodra de opstellingen bekend zijn, real-time getoond.

Opstelling Kroatië

Zodra de opstellingen van Marokko en Kroatië bekend zijn, verschijnen deze hieronder.

Tickets Kroatië en Marokko WK 2022 kopen

Lees hier alles over tickets voor het WK 2022 voetbal kopen. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor deze troostfinale op het WK in Qatar.

Tickets via Viagogo

Laatste onderlinge wedstrijden, resultaten en vorm Marokko en Kroatië

Marokko en Kroatië hebben niet veel interlands tegen elkaar gespeeld. Voor dit WK begon was de enige keer dat ze elkaar hebben gespeeld, een vriendschappelijk duel. Deze wedstrijd vond plaats in 1996 en werd in de Marokkaanse stad Casablanca. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Naast de lange periode tussen nu en 1996, zegt ook het onderlinge doelsaldo weinig voor deze WK wedstrijd. Nu ze elkaar in de groepsfase ook ontmoet hebben (0-0), kennen ze elkaar wel. Mede hierdoor zal het mooi duel worden.

Historie Marokko voetbal

Marokko heeft meerdere keren deelgenomen aan een WK. Het hoogst behaalde resultaat van het nationale voetbalteam van Marokko vond plaats op het WK van 1986. Deze vond plaats in Mexico. Daarnaast heeft Marokko vaak deelgenomen aan de Afrika cup, hier heeft het land ook hele mooie resultaten weten te behalen en zelfs de titel twee keer op zijn naam geschreven. In 1972 deed Marokko voor het eerst mee aan de Afrika Cup. In totaal heeft het land maar liefst zeventien keer meegedaan en in 1976 werd Marokko kampioen Afrika Cup.

Volledige WK selectie Marokko

Hieronder volgt de volledige WK 2022 selectie van Marokko. De data is afkomstig van onze dataprovider, de statistieken bij de spelers zijn van tijdens de knockout-fase.

Volledige WK selectie Kroatië

Hieronder de volledige WK 2022 selectie van Kroatië. Ook onderstaande data is afkomstig van onze dataprovider. De statistieken bij de spelers zijn van tijdens de knockout-fase.

Voorspelling Marokko Kroatië WK 2022

Hieronder de winkansen van beide landen volgens onze dataprovider.

De weg van Marokko naar de troostfinale

De weg van Kroatië naar de troostfinale