Nederland Argentinië WK 2022

Wedstrijd:Nederland-Argentinië WK 2022
Soort:Kwartfinales WK 2022
Datum:9 december 2022
Aanvang:20:00 uur
Stadion:Lusail Iconic
Speelstad:Lusail
Capaciteit:80.000
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:Antonio Mateu Lahoz (Spanje)
Uitslag2 -2 *WNS (3-4)

Kwartfinale Nederland – Argentinië op het WK 2022 voetbal

Het Nederlands elftal heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het WK 2022. Dankzij een 3-1 winst op de Verenigde Staten is Oranje kwartfinalist van het WK voetbal in Qatar. In de kwartfinale van het WK voetbal speelt Nederland tegen Argentinië.

De wedstrijd Nederland-Argentinië in de kwartfinales van het WK 2022 wordt gespeeld op vrijdag 9 december 2022 om 20.00 uur Nederlandse tijd. Lees hier alles over deze wedstrijd, met de (vermoedelijke) opstellingen van Nederland en Argentinië, H2h, onderlinge resultaten, statistieken en de live tussenstand tijdens de wedstrijd.

Live tussenstand Nederland Argentinië 9 december 2022 20.00 uur

Hieronder zie je de live tussenstand bij de wedstrijd tussen Nederland en Argentinië op het WK in Qatar. Inclusief wedstrijdgebeurtenissen zoals gele kaarten, wissels, doelpunten en eventuele penalty’s.

Wedstrijdgebeurtenissen:

Opstelling Nederland

Hieronder de opstelling van het Nederlands elftal in de wedstrijd tegen Argentinië. De opstelling wordt hier automatisch getoond zodra er data beschikbaar is.

Opstelling Argentinië

De opstelling van Argentinië is hieronder te bekijken zodra deze bekend zijn.

Statistieken tussen Nederland en Argentinië

De laatste keer dat Nederland en Argentinië tegen elkaar speelden, was op het WK 2014 in Brazilië. Nederland verloor toen in de halve finale van de Argentijnen na een zenuwslopende strafschoppenserie. Daley Blind stond toen ook al in de basis bij Oranje. De verwachting is dat hij vrijdag ook speelt. Hieronder de laatste onderlinge resultaten en de vorm van beide landen.

Tickets Nederland Argentinië WK 2022 kopen

Lees hier alles over tickets voor het WK 2022 voetbal kopen. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de wedstrijd van het Nederlands elftal in de kwartfinales op het WK in Qatar.

Tickets via Viagogo

Volledige WK selectie Nederlands elftal

Hieronder de volledige WK 2022 selectie van het Nederlands elftal. De data is afkomstig van onze dataprovider en toont ook statistieken zoals rugnummer, leeftijd en aantal gespeelde wedstrijden op dit WK.

Volledige WK selectie Argentinië

Hieronder de volledige WK 2022 selectie van Argentinië. Ook onderstaande data is afkomstig van onze dataprovider, met de daar bijbehorende statistieken.

Voorspelling Nederland Argentinië WK 2022

Hieronder de winkansen van beide landen volgens onze dataprovider.