Nederland Qatar WK 2022

Het Nederlands elftal speelt zijn derde en laatste groepswedstrijd in Groep A van het WK 2022 voetbal op 29 november om 16.00 uur Nederlands tijd. Oranje speelt dan tegen het gastland Qatar. De wedstrijd wordt gespeeld in het Al Bayt stadion in de speelstad Al Khor. Dit stadion biedt plek aan 60.000 fans.

Wedstrijd:Nederland Qatar WK 2022
Soort:Groepsfase WK 2022- Groep A
Datum:29 november 2022
Aanvang:16:00 uur
Stadion:Al Bayt
Speelstad:Al Khor
Capaciteit:60,000
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:Nnb
Tickets:Tickets

Opstelling Nederland

Nog niet bekend.

Opstelling Qatar

Nog niet bekend.

Tickets Nederland Qatar WK 2022 op 29 november kopen

Er volgt nog een verkoopronde voor tickets voor het WK 2022 via de officiële verkoopkanalen van het WK voetbal in Qatar.

Statistieken voetbalinterland wedstrijden tussen het Nederlands elftal en Qatar

Nederland en Qatar hebben qua voetbal geen onderlinge historie. Er werd nog nooit eerder tegen elkaar gespeeld. Nederland staat op dit moment 10e op de FIFA ranglijst en Qatar op nummer 51.

Historie Qatar voetbal

Qatar deed nooit eerder mee aan een WK voetbal. Ze slaagden er nooit in om zich te kwalificeren. Doordat het WK voetbal in 2022 in Qatar georganiseerd wordt, mag het gastland Qatar zonder kwalificaties te spelen meedoen aan het toernooi. De laatste jaren is er veel geld geïnvesteerd in het voetbal in Qatar, wat er in geresulteerd heeft dat ze in 2019 het Aziatisch kampioenschap voetbal gewonnen hebben. De Spanjaard Félix Sánchez is bondcoach van het Qatarees voetbalelftal, dat alleen bestaat uit spelers die in de Qatarese competitie spelen.