Nederland Qatar WK 2022

Het Nederlands elftal speelt zijn derde en laatste groepswedstrijd in Groep A van het WK 2022 voetbal op 29 november om 16.00 uur Nederlands tijd. Oranje speelt dan tegen het gastland Qatar. De wedstrijd wordt gespeeld in het Al Bayt stadion in de speelstad Al Khor. Dit stadion biedt plek aan 60.000 fans. Op deze pagina lees je onze voorspelling, de voorbeschouwing en zie je de opstellingen van Nederland en Qatar. Tevens zie je tijdens de wedstrijd de live tussenstand en wedstrijdstatistieken.

Wedstrijd:Nederland Qatar WK 2022
Soort:Groepsfase WK 2022- Groep A
Datum:29 november 2022
Aanvang:16:00 uur
Stadion:Al Bayt
Speelstad:Al Khor
Capaciteit:60,000
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:

Opstelling Nederland

Opstelling Qatar

Live wedstrijdstatistieken en tussenstand Nederland – Qatar 29 november 2022

Hieronder de wedstrijdstatistieken uit de WK 2022 wedstrijd tussen Nederland en Qatar op 29 november 2022. Met onder andere de percentages van balbezit, schoten op doel, inworpen, kaarten en meer statistieken.

Voorspelling Nederland Qatar

De bookmakers van het WK zijn er duidelijk over: Nederland heeft een hele grote kans om te winnen van Qatar. Als je onderstaande odds ziet, dan is het wel duidelijk: Nederland is overduidelijk de favoriet bij Nederland-Qatar.

Odds bij Nederland – Qatar

Volledige WK selectie Nederlands elftal

Hieronder de volledige WK 2022 selectie van het Nederlands elftal. De data is afkomstig van onze dataprovider, onderstaande selectie is definitief is en de statistieken van de spelers worden automatisch bijgewerkt tijdens de wedstrijden.

Hieronder de volledige WK 2022 selectie van Qatar. Ook onderstaande data is afkomstig van onze dataprovider.

Voorspelling Nederland Qatar WK 2022

Hieronder de winkansen van beide landen volgens onze dataprovider.

Tickets Nederland Qatar WK 2022 op 29 november kopen

Lees hier alles over tickets voor het WK 2022 en de diverse verkoopkanalen van het WK voetbal in Qatar.

Statistieken voetbalinterland wedstrijden tussen het Nederlands elftal en Qatar

Nederland en Qatar hebben qua voetbal geen onderlinge historie. Er werd nog nooit eerder tegen elkaar gespeeld. Nederland staat op dit moment 10e op de FIFA ranglijst en Qatar op nummer 51.

Historie Qatar voetbal

Qatar deed nooit eerder mee aan een WK voetbal. Ze slaagden er nooit in om zich te kwalificeren. Doordat het WK voetbal in 2022 in Qatar georganiseerd wordt, mag het gastland Qatar zonder kwalificaties te spelen meedoen aan het toernooi. De laatste jaren is er veel geld geïnvesteerd in het voetbal in Qatar, wat er in geresulteerd heeft dat ze in 2019 het Aziatisch kampioenschap voetbal gewonnen hebben. De Spanjaard Félix Sánchez is bondscoach van het Qatarees voetbalelftal, dat alleen bestaat uit spelers die in de Qatarese competitie spelen.