Nederland Senegal WK 2022

Het Nederlands elftal speelt zijn eerste wedstrijd op het WK 2022 tegen Senegal. De wedstrijd Nederland-Senegal wordt gespeeld op 21 november 2022 en het betreft de eerste wedstrijd in groep A. De wedstrijd begint om 17.00 uur Nederlandse tijd.

In eerste instantie stond deze wedstrijd gepland als openingswedstrijd van het WK 2022 maar doordat normaal gesproken het gastland de openingswedstrijd speelt, in dit geval Qatar, is op verzoek van het gastland de openingswedstrijd verplaatst.

Wedstrijd:Senegal Nederland WK 2022
Soort:Groepsfase WK 2022- Groep A
Datum:21 november 2022
Aanvang:17:00 uur
Stadion:Al Thumama
Speelstad:Doha
Capaciteit:40.000
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:Nnb
Tickets:Tickets

Opstelling Nederland

Nog niet bekend.

Opstelling Senegal

De opstelling en selectie van Senegal zijn nog niet bekend.

Statistieken tussen Nederland en Senegal

Nederland en Senegal speelden nog nooit eerder tegen elkaar. De landen hebben dus nog geen onderlinge voetbalhistorie. De openingswedstrijd op het WK voetbal in Qatar wordt dan ook hun eerste officiële wedstrijd tegen elkaar.

Historie Senegal voetbal

Het is voor Senegal voor de derde keer dat het aanwezig is op een eindronde van een Wereldkampioenschap voetbal. In 2002 kwamen de Senegalezen tot de kwartfinale, waarin ze verloren van Turkije. Tijdens het vorige WK strandden ze in de groepsfase.

Sengal won in 2021 knap de de Afrika Cup en in 2019 werden ze winnaar van de WAFU Nations Cup, een internationaal voetbaltoernooi voor landen die lid zijn van de West-Afrikaanse voetbalunie. Daarmee kan je stellen dat Senegal de afgelopen jaren goed presteert.

Tickets Nederland Senegal kopen

Er volgt nog een verkoopronde voor tickets voor het WK 2022 via de officiële verkoopkanalen van het WK 2022.