Nederland Senegal WK 2022

Het Nederlands elftal speelt zijn eerste wedstrijd op het WK 2022 tegen Senegal. De wedstrijd Nederland-Senegal op het WK 2022 wordt gespeeld op 21 november 2022 en het betreft de eerste wedstrijd in groep A. De wedstrijd begint om 17.00 uur Nederlandse tijd.

In eerste instantie stond deze wedstrijd gepland als openingswedstrijd van het WK 2022 maar doordat normaal gesproken het gastland de openingswedstrijd speelt, in dit geval Qatar, is op verzoek van het gastland de openingswedstrijd verplaatst.

Wedstrijd:Senegal Nederland WK 2022
Soort:Groepsfase WK 2022- Groep A
Datum:21 november 2022
Aanvang:17:00 uur
Stadion:Al Thumama
Speelstad:Doha
Capaciteit:40.000
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:Wilton Sampaio (BRA)
Uitslag0 - 2

Live tussenstand Nederland Senegal 21 november 2022 17.00 uur

Hieronder zie je de live tussenstand bij de wedstrijd tussen Senegal en Nederland. Inclusief wedstrijdgebeurtenissen zoals gele kaarten, wissels, doelpunten en eventuele penalty’s.

Opstelling Nederland

Hieronder de opstelling van het Nederlands elftal in de wedstrijd tegen Senegal. De opstelling wordt hier automatisch getoond zodra er data beschikbaar is.

Doelman: Noppert
Verdedigers: Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké, Blind
Middenvelders: Berghuis, Frenkie de Jong; Gakpo;
Aanvallers: Janssen, Bergwijn

Opstelling Senegal

De opstelling en selectie van Senegal zijn hieronder te bekijken zodra deze bekend zijn.

Statistieken tussen Nederland en Senegal

Nederland en Senegal speelden nog nooit eerder tegen elkaar. De landen hebben dus nog geen onderlinge voetbalhistorie. De openingswedstrijd op het WK voetbal in Qatar wordt dan ook hun eerste officiële wedstrijd tegen elkaar.

Historie Senegal voetbal

Het is voor Senegal voor de derde keer dat het aanwezig is op een eindronde van een Wereldkampioenschap voetbal. In 2002 kwamen de Senegalezen tot de kwartfinale, waarin ze verloren van Turkije. Tijdens het vorige WK strandden ze in de groepsfase.

Sengal won in 2021 knap de de Afrika Cup en in 2019 werden ze winnaar van de WAFU Nations Cup, een internationaal voetbaltoernooi voor landen die lid zijn van de West-Afrikaanse voetbalunie. Daarmee kan je stellen dat Senegal de afgelopen jaren goed presteert.

Tickets Nederland Senegal WK 2022 kopen

Lees hier alles over tickets voor het WK 2022 voetbal kopen.

Volledige WK selectie Nederlands elftal

Hieronder de volledige WK 2022 selectie van het Nederlands elftal. De data is afkomstig van onze dataprovider, zodra de selectie definitief is, wordt deze hier automatisch en real-time getoond.

Volledige WK selectie Senegal

Hieronder de volledige WK 2022 selectie van Senegal. Ook onderstaande data is afkomstig van onze dataprovider, zodra de selectie definitief is, wordt deze hier automatisch en real-time getoond.

Voorspelling Nederland Senegal WK 2022

Hieronder de winkansen van beide landen volgens onze dataprovider.