Nederland wint van Polen in Nations League

Het Nederlands elftal heeft vanavond met 0-2 gewonnen in en tegen Polen. De doelpunten kwamen van Gakpo en Bergwijn. In dezelfde groep won België met 2-1 van Wales. Zondag gaan het Nederlands elftal en de Rode Duivels onderling uitmaken wie de groep wint en doorgaat naar de Nations League finals. Oranje heeft dan aan een gelijkspel genoeg en mag zelfs een kleine nederlaag lijden.

Het eerste doelpunt

Blessures

Smet op de avond was het uitvallen van onder meer Memphis en Koopmijners. Ook Berghuis kwam licht geblesseerd uit de strijd. Of ze tegen de Rode Duivels mee kunnen doen lijkt onwaarschijnlijk.

Bij Oranje maakte doelman Remko Pasveer zijn debuut in het Nederlands elftal en is met zijn 38 jaar een van de oudste debutanten ooit bij het Nederlands elftal. Hij volgt Barry van Galen op, die op 34-jarige leeftijd zijn debuut maakte. Sander Boschker maakte op zijn 39e zijn debuut, alleen was dat in een oefenwedstrijd.

Eerste contouren van het Nederlands elftal op het WK 2022 worden zichtbaar

Voor de wedstrijd gaf bondscoach Van Gaal al aan dat de opstellingen van komende wedstrijden wat zouden zeggen over de opstelling van het Nederlands elftal op het WK 2022 in Qatar, dat in november begint.

De opstelling van vanavond was als volgt:

Pasveer; Timber, Van Dijk, Aké; Dumfries, Koopmeiners, De Jong, Blind; Memphis, Gakpo, Bergwijn

Stand Groep 4 Divisie A Nations League

Groep 4 Divisie AWGDVDTPTN
Nederland*614616
België611810
Polen66127
Wales66111
* Naar finales Nations League in juni 2023

Plaats een reactie