Ook Brazilië door naar achtste finales WK 2022

De selectie van Brazilië heeft zich vanavond geplaatst voor de achtste finales van het WK 2022 voetbal. Nadat Frankrijk zich eergisteren al als eerste kwalificeerde voor de knockout-fase, deed Brazilië dit nu ook. Er werd vanavond met 1-0 gewonnen van Zwitserland waardoor Brazilië op 6 punten uit 2 wedstrijden komt.

Hiermee zijn de Brazilianen zeker van een plek bij de laatste 16. Of ze doorgaan als groepswinnaar of als tweede uit de poule is nog niet bekend, dit zullen de laatste groepswedstrijden moeten uitwijzen. Deze wedstrijden worden komende vrijdag gespeeld.

Stand groep G WK 2022

Hieronder de stand in Groep G. Zwitserland, Kameroen en Servië maken nog kans om door te gaan naar de achtste finales van het WK voetbal in Qatar.

Poule G WK 2022WGWGVDVDTPunten
Brazilië*
3201316
Zwitserland*
3201436
Kameroen
3111444
Servië
3012581
* naar achtste finales WK 2022 (nummers 1 en 2)

1 gedachte over “Ook Brazilië door naar achtste finales WK 2022”

  1. Brazilië heeft aan Kroatië een zware tegenstander.Alleen kunnen,we buitenspel als het niet tot een doelpunt leidt controleren.Dat laten ze nooit in de herhaling zien,dus moet je het maar aannemen.Er wordt op dit W.K duidelijk ten gunste van de Zuid- Amerikploegen gefloten.Dat zijn ook de toeschouwers schuld.Die Katarisch die de stadions moeten vullen,hebben allemaal shirts van Brazilië en vanavond natuurlijk krijgen we een Spaans sprekende scheidsrechter, en er zal Spaans op het veld worden gesproken.Een goede scheidrechter moet eigenlijk volgens de regels eigenlijk een neutrale taal,spreken.

    Beantwoorden

Plaats een reactie