Panini stickers WK 2022

Panini voetbalstickers van het WK 2022 voetbal

Panini stickers, wie heeft ze als kind, of zelfs als volwassene, niet ooit gekocht en gespaard? En het leuke is: ze bestaan nog steeds. Sterker nog: je kon en kan ze nog steeds kopen, voor nationale competities en natuurlijk voor grote toernooien. Het zal je dan ook niet verbazen dat er ook alweer Panini stickers in aantocht zijn voor het WK 2022 voetbal in Qatar!

Wat zijn Panini WK 2022 stickers ook alweer?

Panini stickers zijn plakplaatjes die door het Italiaanse bedrijf Panini worden uitgegeven. Dit bedrijf heeft als specialisatie het produceren en verspreiden van stickers voor verzamelaars. Daarnaast maakt Panini ook computerspellen en films, maar het meest bekend zijn absoluut de Panini voetbalplaatjes. Om de stickers te verzamelen, brengt Panini natuurlijk ook speciale albums uit. Zo wordt de uitdaging om een verzameling compleet te krijgen nog leuker en aantrekkelijker voor de verzamelfan.

panini stickers WK 2022 voetbal kopen
Voorbeeld van een Panini sticker box met 98 plaatjes

Nationaal en internationaal plaatjes sparen

Terwijl de meeste mensen Panini kennen van de Nederlandse voetbalcompetitie, zijn Panini stickers al jarenlang veel breder verkrijgbaar. Zo zijn er ook stickers en albums uitgebracht van de Belgische voetbalcompetitie, de Jupiler League. Een aantal Nederlandse topclubs hebben in het verleden hun eigen Panini stickers gehad. Maar het meest bekend is Panini dus van Wereld- en Europese kampioenschappen. Ook de Champions League werd echter een paar keer vereerd met een eigen stickeralbum van Panini.

Eigendom en rechten Panini plaatjes WK 2022 in Nederland

De rechten voor de verkoop van Panini stickers in Nederland ligt, hoewel er al enige jaren geen voetbalplaatjes van de Eredivisie worden gedrukt, bij Albert Heijn.

De Panini voetbalplaatjes voor het WK voetbal 2022 in Qatar

En toen kwam dus het goed nieuws dat Panini ook voetbalplaatjes gaat uitgeven voor het aanstaande WK voetbal 2022 in Qatar! En de echter Panini fan zal razend enthousiast worden van het aanbod dat nu al klaar staat, om dit prestigieuze voetbaltoernooi nóg leuker te maken.

Je kan Panini stickers namelijk kopen in allerlei verschillende sets, van heel klein en beperkt, tot heel groot en uitgebreid. Mocht je snel last hebben van keuzestress: niet doen. Maar in alle andere gevallen geldt: dit is jouw uitgelezen kans om er ook voor jou persoonlijk een spannend WK voetbal van te maken.

Je kan het jezelf makkelijk maken. Als je de meest uitgebreide Panini verzamelset koopt, tel je in één koop een flink bedrag meer, maar heb je je verzameling wel al meteen voor een flink deel compleet. Besluit je de meest eenvoudige set te kopen, dan beperk je je eerste uitgave tot een veel kleiner bedrag. En het wordt een des te leukere en dus spannendere uitdaging om al jouw Panini voetbalplaatjes van het WK 2022 compleet te krijgen!

Het Panini WK 2022 spel kan beginnen!

Je kan alvast uitkijken naar een Panini plaatjesalbum van zo’n 100 pagina’s. Uiteraard krijgt elk deelnemend land daarin uitgebreide aandacht, van het organiserende én debuterende Qatar tot meervoudig wereldkampioenen als Brazilië met hun sterspelers. Hoe gaaf zou het zijn als het jou lukt om alle Panini voetbalplaatjes van het WK 2022 compleet te krijgen?

De kosten van Panini voetbalplaatjes verzamelen

Elke hobby kost geld, ook het verzamelen van voetbalstickers van Panini. Behalve rechtstreeks bij Panini kan je het album en de plaatjes straks vast ook in supermarkten of andere winkels kopen. En zeker is dat verschillende webshops ze nu al in voorraad hebben. Gezien de ervaringen in het verleden kan je er vanuit gaan dat je voor het album een paar euro neertelt. En daarmee heb je dus ook meteen ook heel veel informatie over het WK in Qatar. Een pakje stickers kost meestal ongeveer een euro, maar ga voor de zekerheid uit van een iets hoger bedrag.

Panini stickers ruilen

Hoe groot is de teleurstelling als je je verzameling Panini voetbalplaatjes richting het eind van een competitie of toernooi niet compleet lijkt te krijgen. Vaak wordt gezegd dat er van sommige voetbalstickers minder worden gedrukt, maar dat lijkt niet waar te zijn. Wel kan het door de distributie zo zijn dat juist in jouw land of regio bepaalde voetbalplaatjes zeldzamer zijn. Wil je je Panini album echt helemaal vol hebben? Dan zijn er drie mogelijkheden.

Je zoekt verzamelaars in de buurt, bijvoorbeeld via social media. Daarnaast kan je uiteraard altijd Panini stickers bestellen via de officiële Panini website. Maar houd ook zeker websites en marktplaatsen van tweedehands spullen in de gaten. De kans is groot dat je ook daar, net als tijdens vorige toernooien, juist die Panini voetbalplaatjes vindt die jij nog niet hebt!

Waar kan je Panini stickers WK 2022 kopen of bestellen?

De meeste mensen zullen de Panini stickers online bestellen via bijvoorbeeld Bol.com, Amazon, of via de site van Panini zelf. Maar zodra de plaatjes te verkrijgen zijn, liggen ze meestal ook wel bij de Albert Heijn en diverse kiosken en tankstations. Het speelschema WK voetbal begint op 20 november.