Speelstad Rostov aan de Don

Rostov aan de Don, speelstad van het WK voetbal 2018

Rostov aan de Don is een stad in het zuidwesten van Rusland, ongeveer 1100 kilometer ten zuiden van Moskou. Het is een belangrijke havenstad en handelscentrum, gelegen vlak bij de plek waar de rivier de Don in de Zee van Azov uitkomt. Door de centrale ligging is het ook een belangrijk transportcentrum met een uitgebreid wegen- en spoorwegennet, dat Noord West Rusland met de Kaukasus, maar ook met Oost-Europa verbindt.

Rostov aan de Don
 heeft ruim een miljoen inwoners. De stad kent een gematigd landklimaat met zonnige warme zomers. De temperaturen liggen in juni en juli rond de 28 graden.

Bezienswaardigheden in Rostov

Rostov aan de Don is het culturele middelpunt van de regio en je hebt er dan ook een ruime keuze aan musea, theaters en een circus. Veel historische gebouwen zijn tijdens de tweede Wereldoorlog verwoest, maar toch zijn er nog altijd meer dan 500 gebouwen die op de monumentenlijst van de stad staan.

Daarnaast vind je er ook maar liefst zeven stadions, diverse parken, botanische tuinen en een dierentuin. De stad biedt ook een ruime keuze aan winkels, restaurants, bars en terrasjes, dus je hoeft je er echt geen moment te vervelen.

Rostov Arena

De locatie waar in Rostov aan de Don tijdens het WK 2018 gevoetbald zal worden is de Rostov Arena. Dit is een nieuw stadion dat speciaal voor het WK wordt gebouwd. De onregelmatige vorm van het gebouw moet het omliggende landschap weerspiegelen. Bovendien kun je door de hoogteverschillen tussen de tribunes ook prachtig uitkijken over de stad en de omgeving.

Rostov arena stadion wk 2018 rostov aan de don
Afbeelding: FIFA

Het stadion zal plaats gaan bieden aan zo’n 45.000 supporters. Je kunt er getuige zijn van vier verschillende groepswedstrijden en een achtste finale. Na het toernooi wordt de Rostov Arena het middelpunt van een nieuw te bouwen stadsdeel en de thuishaven van Premjer Liga club en voormalig bekerwinnaar FC Rostov.

Op de hoogte blijven van het WK 2022 en het Nederlands Elftal?

Blijf up to date en schrijf je in op de gratis nieuwsbrief over het WK voetbal van 2022.