Shirt Nederlands Elftal 2021-2022

Het inspirerende shirt van het Nederlands Elftal 2021-2022

Het voetbalshirt van het Nederlands Elftal is uniek in zijn geheel. Ook tijdens het WK 2022 zal Oranje dit mooie shirt weer dragen. Voor ieder groot toernooi wordt er gespeeld in een nieuwe variant van het shirt. Op deze pagina lees je alles over het shirt van het Nederlands Elftal 2021-2022.

Geschiedenis van het shirt

Ten eerste is het de kleur, die het zo uniek maakt, namelijk oranje. Oranje is de kleur van Nederland. Maar waarom juist Oranje en niet een andere kleur? Achter de kleur oranje zit een hele geschiedenis. Het is afkomstig van het Huis Oranje-Nassau dat in 1403 gekoppeld werd aan Nederland door het huwelijk tussen de Duitse Graaf Engelbrecht I van Nassau en de Nederlandse Johanna van Polanen. Zij wordt ook wel de Vrouwe van Breda genoemd. Het is dan ook niet heel toevallig dat de kleur waar ons land voor staat, afkomstig is van onze Koninklijke familie, de ‘Oranjes.’

Milieubewust

Het shirt is gemaakt van 100% gerecyclede petflessen en is dan gelijk een tweede goede reden dat het voetbalshirt zo uniek maakt. Het shirt blijft namelijk tijdens het sporten zo goed als droog, lichaamsvocht wordt snel afgevoerd, een mooi dry-fit technologisch hoogstandje. Doordat de shirts gemaakt zijn van 100% gerecycled materiaal zijn we als land ook heel milieubewust bezig.

Leeuw van Oranje

De derde reden dat het shirt zo uniek maakt is dat er op het huidige oranje-shirt van het Nederlands Elftal op de linkerborst een witte leeuw geborduurd staat, dit vanwege het 125 jarig (1889-2014) bestaan van de KNVB (Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond). Doordat de leeuw geborduurd en niet gedrukt is, geeft dit het shirt een extra aanzien.
De leeuw op de tenues van het Nederlands Elftal spelen al sinds 1907 een rol.

De verschillende shirts van het Nederlands Elftal

Het oranje-shirt wordt door het Nederlands Elftal gedragen tijdens thuiswedstrijden. Zodra het Nederlands Elftal ergens anders speelt dient zij ook een ander shirt te dragen. Dit wordt ook wel het uit-shirt genoemd.

Hoe ziet het uit-shirt er dan eigenlijk uit en voor welke kleur is er dan gekozen?

uitshirt nederlands elftal 2020Het uit-shirt van het Nederlands Elftal is gemaakt in Koninklijk Blauw. Doordat het een vaag patroon bevat van naar beneden lopende pijlen, lijkt het shirt niet egaal blauw en geeft zelfs een speels effect. Om toch het oranje terug te laten komen in het blauwe shirt is er gekozen voor een oranje leeuw op de linkerborst, die net als de witte leeuw op het shirt geborduurd is. Ook dit shirt is van 100% gerecyclede petflessen gemaakt en ook in dit shirt wordt het lichaamsvocht snel opgenomen.

Ook geïnteresseerd in het shirt Nederlands Elftal 2021-2022?

Het is natuurlijk waanzinnig om ook zo’n shirt van het Nederlands Elftal te hebben. Mocht u het willen bestellen, dan kunt u over de aanschaf hiervan informatie vinden op de website van het Nederlands Elftal.

Zowel het oranje-shirt als het blauwe-shirt van het Nederlands Elftal, dat gesponsord is door het Amerikaanse sportmerk Nike, is in alle maten verkrijgbaar. Dit merkteken is terug te zien op de rechterborst van de beiden shirts. De shirts hebben een strakke pasvorm waardoor het comfortabel zit. Zowel het thuis- als uit-shirt, zijn zelfs verkrijgbaar met de opdruk van uw eigen naam.