Speelstad Al Khor

Speelstad Al Khor op het WK 2022 in Qatar

Al Khor is als stad geformeerd aan het einde van de achttiende eeuw en is daardoor dus één van de oudere steden waar gespeeld zal worden tijdens die Wereldkampioenschap 2022 in Qatar. Het is bovendien ook de thuishaven van één van de grotere stadions tijdens het toernooi. Het speelt al heel lang een belangrijke rol in één van de belangrijkste bronnen van economische groei van het land, de olie-industrie. Aan het stadion in deze stad wordt in de aanloop naar het toernooi gewerkt zodat het klaar is voor de wedstrijden die het krijgt. Dit is het Al Bayt Stadium.

Al Bayt Stadium

Het Al Bayt Stadium zal door een Italiaans bureau worden gerealiseerd. Het krijgt een bijzondere vorm. Het is bovendien een stadion dat ook voor en na het toernooi een rol moet krijgen in de stad. Zo zal de plaatselijke club Al Khor SC er gaan spelen. Het is opvallend dat het stadion al langer bestaat, maar dat de oervorm eigenlijk niet te vergelijken is met de vorm die het tijdens het WK zal hebben. Het stadion was altijd slechts toegankelijk voor 12.000 fans. Tijdens het WK zijn dat er 60.000. Het is ook één van de stadions waarin de halve finales worden gespeeld. In totaal worden er negen wedstrijden gespeeld. Bekijk hier het speelschema WK 2022.

De wedstrijden in Al Khor op het WK voetbal

Het is op het moment van schrijven duidelijk dat er negen wedstrijden in dit stadion gespeeld gaan worden, inclusief een halve finale. Wat verder de plannen zijn is voorlopig nog niet geheel duidelijk. Wel is het zo dat er meerdere wedstrijden in deze stad gespeeld gaan worden.

De kans is bijvoorbeeld zeer groot dat ook het thuisland Qatar tenminste een keer in dit stadion zal gaan spelen tijdens dit toernooi. Dit zal dan in de tweede of derde groepswedstrijd van het land zijn. Daardoor is de kans ook aanwezig dat een andere wedstrijd uit deze poule hier gespeeld wordt.

Vervoer in Al Khor

Wat in ieder geval interessant is als het om vervoer in Al Khor gaat, is dat er is nagedacht over de veiligheid van fietsers. Zo hebben de wegen in deze stad, maar ook de toegangswegen tot deze stad, aparte fietspaden. Aan de wegen is ook gewerkt in de aanloop naar dit toernooi zodat de druk op de stad een stuk minder groot hoeft te zijn. Mocht Nederland hier moeten spelen tijdens het WK2022, dan is de kans aanwezig dat je er rechtstreeks naartoe kunt vliegen. Het vliegveld zal een belangrijkere rol gaan krijgen in de komende jaren. Dit is al duidelijk.

Verdere bezienswaardigheden

Al Khor is voor veel toeristen interessant omdat het een geschikte locatie is voor een zonvakantie. Het ligt in een kustgebied en is daardoor dus goed geschikt om aan het strand aan recreatie te doen. Daarnaast heeft de stad veel bijzondere natuur die verder niet in woestijngebieden te vinden zijn. Ook is er veel historische architectuur, zoals een aantal zeer oude moskeeën, te vinden. Wanneer er dus niet gespeeld wordt, is er nog altijd van alles te doen in deze stad. Zeker ook omdat het klimaat er net iets aangenamer is dan in de rest van het land.

Op de hoogte blijven van het WK 2022 en het Nederlands Elftal?

Blijf up to date en schrijf je in op de gratis nieuwsbrief over het WK voetbal van 2022.