Speelstad Al Rayyan

Speelstad Al Rayyan WK 2022 in Qatar

Al Rayyan is tijdens het WK 2022 een van de vijf speelsteden van het WK 2022 in Qatar. Het is de op één na grootste stad van Qatar als naar bevolkingsaantallen wordt gekeken. Met iets meer dan 600.000 inwoners komt het aardig in de buurt van de omvang van bijvoorbeeld Rotterdam. De stad bestaat al heel lang, toen er nog kleine dorpjes lagen. Dat deel staat bekend als Oud Al Rayyan. Het nieuwe deel heet niet geheel onverwacht Nieuw Al Rayyan. Het is de stad waar bijvoorbeeld Frank en Ronald de Boer aan het einde van hun loopbaan nog enige tijd hebben gevoetbald. Het ligt min of meer in het midden van het land Qatar.

Ahmed bin Ali Stadium

Hoewel dit stadion vooral bekendstaat onder de naam Al Rayyan Stadium, is de echte naam ervan het Ahmed bin Ali Stadium. Hier speelt ook de plaatselijke club Al Rayyan zijn wedstrijden. Het stadion staat er al sinds 2003 en had altijd een capaciteit van iets meer dan 21.000 mensen. Voor het WK 2022 in Qatar wordt dit meer dan verdubbeld. Er kunnen dan 44. 740 mensen in. Daarvoor wordt het niet uitgebreid, maar wordt de constructie uit 2003 neergehaald om een geheel nieuw stadion te laten verrijzen. Er zal veel moderne media worden gebruikt in het nieuwe stadion.

De wedstrijden in Al Rayyan tijdens het WK 2022

Inmiddels is het speelschema WK 2022 ook bekend. Er worden zeven wedstrijden gespeeld in het Ahmed bin Ali Stadium. Zes groepswedstrijden en een achtste finale. Zodra de loting geweest is, zetten wij hier een duidelijk overzicht van alle wedstrijden in dit stadion.

Vervoer

Zoals eigenlijk voor alle steden in Qatar geldt, is vervoer over de weg een belangrijke factor in dit land. Daarom is ook in en om Al Rayyan gezorgd dat de wegen up-to-date zijn tegen de tijd dat het toernooi begint. Omdat het centraal gelegen is, is het ook nog eens zo dat eigenlijk alle delen van het land hiervandaan goed te bereiken zijn. Wat dus in ieder geval een voordeel kan zijn wanneer je als fan langere tijd wilt blijven en meerdere wedstrijden wilt bezoeken. In dat geval kan je op deze plek dus een goede uitvalsbasis hebben waarvandaan je gemakkelijk overal kunt komen.

En verder

Wanneer je in Al Rayyan bent, dan zal het je opvallen dat vooral veel zaken met betrekking tot sport op deze plek te vinden zijn. Het is het gebied dat in de afgelopen 50 jaar door het bestuur van het land is gebruikt om allerlei zaken op het gebied van de sportcultuur in het land te ontwikkelen. De zogenaamde Aspire Zone ligt hier bijvoorbeeld. Deze zone wordt vaak ook toegeschreven aan Doha op het moment dat het land een belangrijk sportevenement binnenhaalt, maar het ligt eigenlijk in Al Rayyan. Hier kan je je dus ook mee gaan vermaken als je er bent.

Op de hoogte blijven van het WK 2022 en het Nederlands Elftal?

Blijf up to date en schrijf je in op de gratis nieuwsbrief over het WK voetbal van 2022.