Speelstad Al Wakrah

Speelstad Al Wakrah WK 2022 in Qatar

Al Wakrah is één van de vijf speelsteden van het WK 2022 in Qatar. Het is ook een van de oudere steden van Qatar. De stad is al in de achttiende eeuw gesticht. Het ligt aan de Perzische golf en was lange tijd vooral belangrijk vanwege de haven en voor de visserij. De stad is in de twintigste en eenentwintigste eeuw flink gegroeid. Opvallend is dat die groei sinds bekend is dat er hier wedstrijden op het WK 2022 gespeeld gaan worden opnieuw versneld. De groei is hier zelfs sterker dan in de andere speelsteden in het land. Het stadion waarin gespeeld gaat worden is het Al Wakrah Stadium.

Het Al Wakrah Stadium

Het Al Wakrah Stadium is één van de stadions die gebouwd gaan worden met het oog op dit toernooi. Er is wel een ander stadion in deze stad, maar dat voldoet niet en het was te lastig om dit stadion uit te bouwen. Het oude stadion zal dan ook verdwijnen omdat het AL Wakrah Stadium na het wereldkampioenschap van 2022 ook de thuishaven van de club van de stad, Al Wakrah Sports Club, zal gaan worden. Wel zal na het wereldkampioenschap het aantal plaatsen in het stadion worden teruggebracht van 40.000 naar 20.000. De tribunes die worden weggehaald worden gedoneerd aan ontwikkelingslanden.

De wedstrijden in Al Wakrah tijdens het WK 2022

Over de landen die in Al Wakrah gaan spelen is op dit moment nog niet veel te zeggen. Dit komt natuurlijk omdat nog lang niet alle 32 deelnemers bekend zijn. Ook is door de organisatie nog niet naar buiten gebracht welke wedstrijden in welke poules en knock-outfases hier gespeeld gaan worden. Het is dus ook nog niet bekend of het stadion bijvoorbeeld in de finalerondes nog een rol zal spelen. Het lijkt erop dat na de tweede ronde AL Wakrah uitgespeeld zal zijn. Al zou dit ook anders kunnen lopen, dit moet binnenkort nog blijken wanneer meer wordt bekendgemaakt.

Vervoer

Al Wakrah staat erom bekend een zeer geschikt netwerk van openbaar vervoer te hebben. Zo is er bijvoorbeeld meer en meer aandacht voor treinvervoer. Ook de bussen die hier rijden doen het erg goed. Daarnaast zijn ook de snelwegen van en naar Al Wakrah in recente jaren aangepakt zodat ze straks zeer geschikt zullen zijn voor gebruik tijdens het wereldkampioenschap. Wat in ieder geval wel een voordeel van deze stad is, is dat veel ook te voet te bereiken is. Dit komt door de natuurlijke ontwikkeling van klein dorp naar grotere stad die het heeft doorgemaakt door de jaren heen.

Verdere bezienswaardigheden in deze speelstad

Al Wakrah is ook een stad van vermaak. Er is veel bijzondere architectuur van toen en nu. Daarnaast is er veel ruimte om te winkelen. Dit maakt de stad dus ook heel geschikt om in te verblijven op het moment dat er even niets te doen is op het gebied van voetbal. Dat winkelen moet overigens ook bij het stadion kunnen. Daar zal een groot winkelcentrum worden gebouwd als onderdeel van het stadion. Zoals er ook allerlei andere professionele teams uit andere sporten hun onderkomen moeten vinden. Mogelijk kan je er dus ook andere topsport gaan bekijken wanneer je er toch bent.

Op de hoogte blijven van het WK 2022 en het Nederlands Elftal?

Blijf up to date en schrijf je in op de gratis nieuwsbrief over het WK voetbal van 2022.