Vliegtickets Qatar WK 2022

Op zoek naar vliegtickets naar Qatar voor het WK 2022 voetbal omdat je Nederland in de achtste finales wilt aanmoedigen? Op deze pagina een overzicht van alle mogelijkheden en de prijzen van vliegtickets naar Qatar tijdens het WK voetbal in 2022.

Qatar in het kort

vliegtickets Qatar WK 2022

Qatar ligt in het Midden-Oosten en is een klein land dat grenst aan Saoedi-Arabië. Om Qatar te bezoeken zijn er meerdere opties, maar de makkelijkste is per vliegtuig. De vliegtickets voor Qatar gaan naar de hoofdstad van Qatar, Doha. In Doha is het Internationale vliegveld te vinden, die Doha Hamad International Airport heet. Het is een vrij nieuw vliegveld die sinds 2014 in de lucht is, of nou ja. Op de grond dus, maar vanaf Doha kun je Qatar bezoeken en weer verlaten per vliegtuig.

Naar Qatar vliegen

Wanneer je een bezoekje aan Qatar wilt brengen is het natuurlijk handig om te weten vanaf waar je kunt vertrekken en welk vliegveld in Qatar wordt gebruikt. Daarnaast is het goed om te weten dat Qatar ook een vliegtuigmaatschappij heeft, namelijk Qatar Airways. Het nationale vliegveld van Qatar, wat in Doha ligt, is de thuisbasis van deze vliegtuigmaatschappij. Deze bestaat sinds de jaren negentig, en is opgericht door de Qatarese koninklijke familie.

Vliegtickets Qatar om het Nederlands elftal op het WK voetbal te zien

Het Nederlands elftal heeft de groepsfase van het WK 2022 goed doorstaan. Nederland heeft zich door deze prestaties geplaatst voor de achtste finales. Wil je Oranje aanmoedigen op het WK? Hieronder de beste deals voor vliegtickets naar Qatar tijdens het WK voetbal:

WK finale op Nationale feestdag Qatar

18 december 2022 is een Nationale feestdag in Qatar. Op deze dag vindt de finale van het WK 2022 plaats, dat wordt georganiseerd in Qatar. De finale staat gepland om 16:00 uur Nederlandse tijd. De Qatarese staat viert op 18 december het begin van de staat. Op deze dag in 1878 werd Jassim Bim Mohammed Al Thani de 1ste Emir van Qatar.

Vliegen naar Qatar en Verenigde Arabische Emiraten

Een combinatie die vaak wordt gedaan is een vlucht naar Qatar, waar vervolgens een mooie vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten aan vast wordt geplakt. Onder de Verenigde Arabische Emiraten vallen zeven emiraten. Zo kun je bijvoorbeeld vliegen naar Qatar, en daarna naar een van de volgende zeven Arabische Emiraten gaan; Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah.

Vliegtickets naar Qatar worden zowel rechtstreeks aangeboden als met tussenstops. Over het algemeen zijn vliegtickets die niet rechtstreeks naar Qatar gaan iets goedkoper. Een veelgemaakte tussenstop wanneer je naar Qatar vliegt is Dubai. De tussenstop is dan op Dubai International Airport.