Voorspelling en voorbeschouwing Brazilië – Zuid-Korea

Wedstrijd:Brazilië-Zuid-Korea WK 2022
Soort:Achtste Finales WK 2022
Datum:5 december 2022
Aanvang:20:00 uur
Stadion:Stadium 974
Speelstad:Doha
Capaciteit:40.000
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:Clement Turpin (FRA)
Uitslag4 - 1

Voorspelling Brazilië – Zuid-Korea, achtste finale WK 2022

Nog even wachten en dan kunnen we misschien Neymar weer in actie zien. Op maandag 5 december om 20:00 uur Nederlandse tijd is het zover. Dan speelt Brazilië tegen Zuid-Korea de achtste finale van het WK voetbal 2022 in Qatar. Neymar raakte geblesseerd in de groepswedstrijd die Brazilië speelde. Zuid-Korea heeft al laten zien niet bang te zijn voor grote namen, en versloeg Cristiano Ronaldo met zijn Portugese team in de groepswedstrijd.

Gaat Zuid-Korea Brazilië ook versteld doen staan en ze misschien wel verslaan? Je leest hier onze voorspelling en de voorbeschouwing op de wedstrijd Brazilië – Zuid-Korea.

Hoe staat Brazilië er voor?

De vijfvoudig wereldkampioen Brazilië maakt zich op voor de wedstrijd Brazilië – Zuid-Korea in de jacht naar hun zesde WK titel. De Brazilianen waren wel bij een van de grootste stunts betrokken van het WK 2022 in Qatar. Echter was dit niet voor de geleverde kwaliteiten door de Brazilianen maar omdat ze van Kameroen verloren. Brazilië staat hierdoor extra op scherp voor de wedstrijd tegen de Zuid-Koreanen.

De vorm van Zuid-Korea

Zuid-Korea is op dreef tijdens het WK 2022 in Qatar. Het heeft al leuk voetbal laten zien en zorgde voor een mooie stunt door van Portugal te winnen. De Zuid-Koreanen tikten het team van Cristiano Ronaldo met 1-0 van het veld in de groepsfase van dit WK. Bondscoach Paulo Bento is positief en de Zuid-Koreanen zijn klaar voor de wedstrijd tegen Brazilië.

H2H en de laatste wedstrijden van Brazilië en Zuid-Korea

De laatste ontmoeting tussen Brazilië en Zuid-Korea was op 2 juni 2022. Dit was een vriendschappelijke wedstrijd die met 5-1 gewonnen werd door de Brazilianen. Richarlison, Neymar (2x een penalty),Philippe Coutinho en Gabriel Jesus maakten de doelpunten namens Brazilië. Hwang Ui-Jo die nu ook bij de selectie van Zuid-Korea zit, maakte de enige treffer voor de Zuid-Koreanen.

Schorsingen en blessures

Brazilië is nu nog in spanning van de blessure waar sterspeler Neymar mee kampt. De Braziliaanse speler van PSG raakte namelijk geblesseerd in de groepswedstrijd tegen Servië. De verdere selectie van Brazilië lijkt fit en kan de bondscoach van Brazilië het team naar wens opstellen. Bij de selectie van Zuid-Korea lijkt iedereen opgesteld te kunnen worden sinds de laatste groepswedstrijd van het WK is gespeeld. Van schorsingen voor de wedstrijd van Brazilië – Zuid-Korea geen sprake.

Vermoedelijke opstelling Brazilië

Wanneer de vermoedelijke opstelling bekend is, zal deze hieronder via onze dataprovider worden weergegeven. Als de Braziliaanse opstelling wordt bevestigd, zal er een automatische update plaatsvinden.

Vermoedelijke opstelling Zuid-Korea

Zodra de waarschijnlijke opstelling bekend wordt, is deze hieronder via onze dataprovider te zien. Eenmaal bevestigd dat Zuid-Korea de opstelling heeft doorgegeven, volgt hier een automatische update.

Onze voorspelling Brazilië – Zuid-Korea van de redactie

We hebben op de redactie rondgevraagd en die hebben de volgende uitslagen voorspeld in hun WK poule:

A.G. voorspelt: 4-0
I.G. voorspelt: 2-0
D.B. voorspelt 2-0

Plaats een reactie