Voorspelling en voorbeschouwing Argentinië – Australië

Wedstrijd:Argentinië-Australië WK 2022
Soort:Achtste Finales WK 2022
Datum:3 december 2022
Aanvang:20:00 uur
Stadion:Ahmad Bin Ali
Speelstad:Al-Rayyan
Capaciteit:40.000
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:Szymon Marciniak (POL)
Uitslag2 - 1

Op zaterdag 3 december om 20:00 uur Nederlandse tijd speelt Argentinië tegen Australië de achtste finale wedstrijd op het WK 2022 in Qatar. De wedstrijd tussen beide landen wordt gespeeld in het Ahmad Bin Ali Stadion in Qatar. Op deze pagina lees je onze voorbeschouwing en voorspelling op Argentinië – Australië.

Voorspelling Argentinië – Australië; achtste finale WK 2022

De WK selectie van Argentinië heeft zich goed herstelt na de blunder tegen Saudi-Arabië, die voor een van de grote stunts op het WK 2022 zorgde. De Argentijnen zorgden later zelf voor het ticket naar de knock-outfase met een overwinning op Mexico en Polen.

Australië zorgde op zijn beurt voor verrassingen door Tunesië en Denemarken te verslaan, alleen de WK winnaar van 2018, Frankrijk, was Australië de baas. Gaan ze nu tegen Argentinië stunten of is de rek er uit? Je leest hier onze voorspelling en de voorbeschouwing op de wedstrijd Argentinië – Australië.

Hoe staat Argentinië er voor?

De Argentijnen kwamen veel in het nieuws, alleen was het dit keer niet om hun hoogstaande voetbal. Argentinië verloor namelijk van Saudi-Arabië, wat al gauw bekend stond als de grotere stunt van het WK 2022 in Qatar. Argentinië wist de blunder goed te maken door te winnen van Mexico, en ook voor Polen bleek Argentinië te sterk.

Lionel Messi is een van de sterspelers van Argentinië. Messi kreeg de kans om te scoren middels een penalty, die de Argentijn niet wist te benutten. Messi staat nu op 1 gemaakt doelpunt dit WK 2022.

De vorm van Australië

De selectie van Australië is in vorm op het WK 2022. Ze hebben mooie groepswedstrijden gespeeld, ondanks hun ongunstige loting om bij de winnaar van het WK 2022 ingedeeld te zijn. Ze verloren dan ook hun wedstrijd van Frankrijk, maast de Australiërs wisten wel raad met de andere twee groepsgenoten. Zo wonnen de Aussies van Denemarken, en ook Tunesië moest hun verlies kennen in de wedstrijd tegen Australië.

Kortom, Australië is klaar om verder te gaan stunten in Qatar en kunnen niet wachten om 3 december tegen de Argentijnen te gaan voetballen.

H2H en de laatste wedstrijden van Argentinië en Australië

Schorsingen en blessures

De Argentijnse bondscoach Liones Scaloni heeft voorgaand aan het WK 2022 al flink wat moeten schuiven met de selectie van Argentinië. Gelukkig zijn er geen blessures meer geweest sinds Argentinië de laatste WK wedstrijd in Qatar heeft gespeeld. Ook Australië is vrijwel blessurevrij de groepsfase van het WK doorgekomen.

Vermoedelijke opstelling Argentinië

Wanneer er een vermoedelijke opstelling bekend is, zal deze hieronder via onze dataprovider verschijnen. Als de Argentijnse opstelling wordt bevestigd, vindt er een automatische update plaats.

Vermoedelijke opstelling Australië

Zodra de waarschijnlijke opstelling bekend is, wordt deze hieronder door onze dataprovider neergezet. Eenmaal bevestigd dat Australië de opstelling heeft doorgegeven en hij officieel is, volgt hier een automatische update.

Onze voorspelling Argentinië – Australië van de redactie

We hebben op de redactie rondgevraagd en die hebben de volgende uitslagen voorspeld in hun WK poule:

A.G. voorspelt: 1-0
I.G. voorspelt: 1-0
D.B. voorspelt 2-1

Plaats een reactie