Voorspelling en voorbeschouwing België – Marokko

Wedstrijd:België Marokko WK 2022
Soort:Groepsfase WK 2022- Groep F
Datum:27 november 2022
Aanvang:14.00 uur
Stadion:Al Thumama
Speelstad:Doha
Capaciteit:40.000
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:César Arturo Ramos (MEX)

Nog even en het is zo ver! Dan kunnen de Rode Duivels weer los. Op 27 november om 14:00 uur Nederlandse tijd speelt België tegen Marokko. Het is de tweede wedstrijd voor zowel de Rode Duivels als Marokko is het de tweede groepswedstrijd. Samen met Kroatië en Canada vormen België en Marokko Poule F van het WK 2022 voetbal in Qatar. Op deze pagina vind je onze voorspelling en voorbeschouwing op deze pot voetbal.

De Rode Duivels komen in actie tegen de selectie van het Marokkaanse elftal in het Al Thumama stadion. Marokko heeft de vorige wedstrijd tegen verliezend finalist van het afgelopen WK, Kroatië, gelijkgespeeld. België heeft wel punten gepakt en won hun wedstrijd tegen de Canadezen.

Heel Marokko en België zitten vol verwachting te wachten op de wedstrijd. Gaat Marokko nu punten maken tegen België? Of kunnen de Rode Duivels met de Bruyne genoeg gevaar creëren om de wedstrijd tegen de Marokkanen naar zich toe te trekken. Want Marokko moet het nu doen zonder Ajacied Noussair Mazraoui, die in de partij tegen Kroatië geblesseerd raakte. In onze voorspelling en voorbeschouwing op deze pagina vind je alles over de wedstrijd België – Marokko.

Hoe staat België er voor?

België staat er gunstig voor op het WK 2022 in Qatar. Ze hebben inmiddels een lastige wedstrijd tegen Canada achter de rug, waarbij het vlak voor rust wist te scoren. Michy Batshuayi wist de 1-0 treffer te maken, tevens het enige doelpunt dat de Rode Duivels maakten. Maar voor de overwinning bleek dit genoeg.

Kevin de Bruyne is een belangrijke spil in de Belgische groep. Hij laat regelmatig iedereen achter en zorgt voor duels bij de keeper. Wanneer de Bruyne weer in vorm is en ervoor kan zorgen dat hij assists kan maken, heeft Marokko misschien wel het nakijken.

Naast de Bruyne hebben de Rode Duivels nog een ongekend talent in hun selectie. De keeper van België is een van de beste keepers van de wereld, maar houdt toch niet altijd de teller op nul te houden. België heeft dan de afgelopen periode ook wel zeer goede voetballers tegenover zich gehad, wereldkeeper Thibaut Courtois valt dus zeker niets kwalijk te nemen. Zelf wist België ook regelmatig te scoren.

De vorm van Marokko

Marokko is in vorm, ondanks de 0-0 op het scorebord tegen Kroatië afgelopen woensdag. Dit is zeker geen schande, Marokko speelde namelijk zijn eerste groepswedstrijd direct tegen verliezend finalist Kroatië. Niet alleen dat Kroatië in de finale van het WK in 2018 heeft gestaan, was dit land ook nog eens in topvorm tegen de Marokkanen. Toch bood Marokko goede tegenstand en hebben ze zich sterk gehouden. Dit kostte ze helaas wel Ajacied Noussair Mazraoui, die geblesseerd raakte in de wedstrijd tegen de Kroaten.

Marokko begint de wedstrijd tegen de selectie van de Rode Duivels als underdog, wat soms ook een goede positie kan zijn om in te starten. Er ligt enige druk bij België waardoor vrijuit spelen minder makkelijk gaat. Weet Marokko de druk op te voeren in de WK wedstrijd tegen de Rode Duivels?

H2H en de laatste wedstrijden van België en Marokko

Schorsingen en blessures

Er zijn geen schorsingen voor de selectie van België. Ook de Rode Duivels kampen niet met ernstige blessures. Zij zijn dus vrij genoeg om een mooie opstelling te maken. Bij Marokko is dit een ander verhaal. Er zijn geen schorsingen bij de Marokkanen, maar blessureleed kwam afgelopen WK wedstrijd tegen Kroatië. Hierdoor speelt Marokko de wedstrijd tegen België zonder Ajacied Noussair Mazraoui.

Vermoedelijke opstelling België

Wanneer de eventuele opstelling bekend wordt, zal deze hieronder middels onze dataprovider worden weergegeven. Als de opstelling van de Rode Duivels wordt bevestigd, zal er een automatische update plaatsvinden.

Vermoedelijke opstelling Marokko

Zodra de waarschijnlijke opstelling bekend is, wordt deze hieronder door de dataprovider weergegeven. Eenmaal bevestigd dat Marokko de opstelling heeft doorgegeven, volgt er een automatische update.

Onze voorspelling België – Marokko van de redactie

We hebben op de redactie rondgevraagd en die hebben de volgende uitslagen voorspeld in hun WK poule:

A.G. voorspelt: 1-1
I.G. voorspelt: 2-2
D.B. voorspelt 1-3

Plaats een reactie