Voorspelling en voorbeschouwing Duitsland – Japan

Nog eventjes en het is al zover! Op 23 november speelt Duitsland tegen Japan de eerste wedstrijd in de Groep E van het WK 2022. Deze voetbalwedstrijd vind plaats in het Khalifa International Stadion in Qatar en begint om 14:00 Nederlandse tijd. Duitsland en Japan zitten samen met Spanje en Costa Rica in de poule en vormen samen Groep E van het WK voetbal. Wil je weten welke kansen Duitsland maakt? Of dat Japan misschien gaat stunten? Hier lees je onze voorspelling en de voorbeschouwing op Duitsland – Japan.

Wedstrijd:Duitsland Japan WK 2022
Soort:Groepsfase WK 2022- Groep E
Datum:23 november 2022
Aanvang:14.00 uur
Stadion:Khalifa International
Speelstad:Doha
Capaciteit:40.000
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:Ivan Barton (Salvador)

Hoe staat Duitsland er voor?

De selectie van Duitsland staat er redelijk voor op het WK 2022. De wedstrijd tegen Japan is wel een spannende voor de Duitsers, gezien zij een moeilijke aanloop hebben gehad naar het hoofdtoernooi. Duitsland wist namelijk maar een overwinning te leveren van de zeven wedstrijden die als laatste zijn gespeeld. Wel is het zo gelegen dat Duitsland op een WK erg sterk voetbal heeft en altijd een gevaarlijke tegenstander is die je niet moet onderschatten.

Duitsland kent een aantal zwakke plekken in de verdediging, en wisten de teller niet op nul tegen te houden. Toch hebben ze de beste keepers opgesteld, waarbij ze een letterlijk goede dekking hebben.

De vorm van Japan

Japan is een oude bekende op het WK en lijkt in vorm te zijn voor deze WK editie in Qatar. Echter is het wel zo dat de Japanners nooit verder dan een achtste finale wisten te komen. Ook zit Japan nu weer in een zeer sterke groep, wat een zware start zal zijn voor het nationale voetbalteam. Ze staan direct voor grote namen in de voetbalwereld. Het zou natuurlijk een grote stunt zijn voor het land om punten in deze E groep te pakken en verder in het WK toernooi te komen.

H2H en de laatste wedstrijden van Duitsland en Japan

Schorsingen en blessures

Er zijn een aantal blessures onder de selectie van Duitsland. Ze hebben een moeizame start en er is aardig wat geschoven in een eventuele planning. De opstelling moest namelijk veranderd worden door onder andere Reus, die door een enkelblessure niet mee kan naar het WK in Qatar. Verdrietig nieuws, het is de tweede keer al dat Reus niet kan spelen op een WK. Hij zag zijn Duitsland op het WK van 2014 kampioen worden vanaf de lijn. De Duitste bondscoach Hansi Flick is goed op de proef gesteld in de aanloop naar WK 2022 Qatar. Duitsland beschikt namelijk ook niet over Lukas Nmech en Timo Werner deze wereldkampioenschappen.

Bij Japan lijken de blessures of schorsingen geen hinder te geven in een mogelijke opstelling. Er zijn geen verrassende verschuivingen doorgegeven of bekend gemaakt vanuit de Japanse selectie.

Vermoedelijke opstelling Duitsland

Wanneer er een vermoedelijke opstelling bekend is, zal deze hieronder worden weergegeven middels onze dataprovider. Als de opstelling Duitsland officieel is en wordt bevestigd, vindt er een automatische update plaats.

Vermoedelijke opstelling Japan

Zodra de waarschijnlijke opstelling bekend is, wordt deze hieronder getoond door onze dataprovider. Eenmaal bevestigd dat de opstelling van Japan officieel is, wordt hij automatisch geüpdatet.

Onze voorspelling Duitsland – Japan van de redactie

We hebben op de redactie rondgevraagd en die hebben de volgende uitslagen voorspeld in hun WK poule:

A.G. voorspelt: 3-0
I.G. voorspelt: 2-0
D.B. voorspelt 2-1

Plaats een reactie