Voorspelling en voorbeschouwing Frankrijk – Denemarken

Wedstrijd:Frankrijk - Denemarken WK 2022
Soort:Groepsfase WK 2022- Groep D
Datum:26 november 2022
Aanvang:17.00 uur
Stadion:Stadium 974
Speelstad:Doha
Capaciteit:40.000
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:Szymon Marciniak (POL)

Nog eventjes en dan is het zover. Dan speelt titelhouder Frankrijk zijn tweede wedstrijd op het WK voetbal 2022 in Qatar. Op 26 november om 17:00 uur Nederlandse tijd zullen de Fransen in actie komen tegen Denemarken. Een Europees onderonsje, waarbij Frankrijk Denemarken al onder zich heeft staan. De Denen wisten namelijk hun eerste groepswedstrijd geen punten te pakken, en scoorde Frankrijk maar liefst 4 keer.

De Fransen speelden tegen Australië, die 1 doelpunt wisten te maken. De Tunesiërs hielden het gelijke spel tegen Denemarken, deze 4 landen vormen samen Groep D van het WK voetbal in Qatar.

Wil je weten wat de kansen voor Frankrijk zijn? Of dat Denemarken misschien iets kan rechtzetten in de wedstrijd tegen Frankrijk op 26 november? Je leest het in onze voorspelling en voorbeschouwing op de WK wedstrijd Frankrijk -Denemarken.

Hoe staat Frankrijk er voor?

Frankrijk is het land dat het WK in 2018 won en hiermee de titel op zijn naam schreef. Dit is natuurlijk al een zelfverzekerde start, al legt het natuurlijk ook enige druk op het nationale Franse voetbalteam. Want alle ogen zijn op de titelhouder gericht en wordt er veel, en meer van ze verwacht dit WK 2022 in Qatar. Daarbij moest Benzema vlak voor het WK zijn verlies kennen en kon de Fransman niet mee naar Qatar om het WK te spelen. Door een blessure aan zijn bovenbeen is Benzema niet in staat mee te doen.

Zijn vervanger wist het gemis van de Franse sterspeler goed te maken en trad goed in zijn voetsporen. Hij scoorde twee keer voor Frankrijk.

De vorm van Denemarken

Denemarken speelde een gelijkspel in zijn eerste groepswedstrijd. Deze wedstrijd leek Denemarken redelijk zelfverzekerd, echter kwam het niet aan scoren toe. De vorm van Denemarken was eerder wel te zien, in de aanloop naar het WK 2022 toe. Toen hebben zij meerdere keren tegen Frankrijk gespeeld. Deze wedstrijden was Denemarken relatief goed, en de Denen wisten afgelopen twee ontmoetingen zelfs van de Fransen te winnen.

H2H en de laatste wedstrijden van Frankrijk en Denemarken

Schorsingen en blessures

Bij de Denen lijkt iedereen fit te zijn om te spelen en zijn er geen blessures bekend die een opstelling in de weg kunnen zitten. Frankrijk moest daarentegen al ruim voor het WK schipperen vanwege blessureleed.

De blessure die voor Frankrijk roet in het eten gooide tijdens de voorbereidingen voor het WK in Qatar, was die van Benzema. Hij kon namelijk niet mee naar Qatar vanwege een bovenbeenblessure. De 34-jare Fransman wordt gemist, maar Frankrijk heeft inmiddels de drie sterspelers in de aanval, namelijk Giroud, Dembèlè en Mbappé die allen topfit zijn.

Vermoedelijke opstelling Frankrijk

Wanneer er een waarschijnlijke opstelling bekend wordt, zal deze hieronder door onze dataprovider worden getoond. Als de opstelling van Frankrijk wordt bevestigd, vindt er een automatische update plaats.

Vermoedelijke opstelling Denemarken

Zodra de vermoedelijke opstelling bekend is, wordt deze hieronder door onze dataprovider geshowd. Eenmaal bevestigd dat Denemarken zijn opstelling officieel is en wordt doorgegeven, zal hij hier automatisch geüpdate worden.

De voorspelling Frankrijk Denemarken op de redactie

We hebben op de redactie rondgevraagd en die hebben de volgende uitslagen voorspeld in hun WK poule:

A.G. voorspelt: 1-1
I.G. voorspelt: 3-0
D.B. voorspelt 2-1

Plaats een reactie