Voorspelling en voorbeschouwing Frankrijk – Polen

Wedstrijd:Frankrijk-Polen WK 2022
Soort:Achtste Finales WK 2022
Datum:4 december 2022
Aanvang:16:00 uur
Stadion:Al Thumama
Speelstad:Doha
Capaciteit:40.000
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:Jesus Valenzuela (VEN)
Uitslag3 - 1

Het is bijna zover en dan dan speelt Frankrijk de achtste finale wedstrijd op het WK 2022 tegen Polen. Zondag 4 december om 16:00 trappen Frankrijk en Polen deze achtste finale in. Wie van deze landen gaat door naar de kwartfinales van het WK in Qatar? Op deze pagina onze voorbeschouwing en voorspelling op Frankrijk – Polen.

De wedstrijd tussen de WK selectie van Frankrijk en de van Polen vindt plaats in het Al Thumama Stadion van Qatar. De winnaar van het vorige WK Frankrijk heeft tot nog toe niet het beste voetbal laten zien in Qatar. Vooral de laatste wedstrijd tegen Tunesië verliep krampachtig. De bondscoach Didier Deschamps koos ervoor om de basisopstelling op veel plekken aan te passen. Maar ook met een verkapt B-elftal en met zo’n selectie is een verlies van Tunesië zuur. Ondanks deze nederlaag werd Frankrijk wel eerste in poule D van het WK 2022 voetbal.

Voorspelling Frankrijk – Polen; achtste finale op het WK 2022 voetbal

Polen heeft lopen stunten met het doelsaldo, en bereikte daardoor de achtste finales. Het leek er zelfs even op dat Polen de gele kaarten moesten tellen om in aanmerking te komen voor de volgende ronde van het WK, maar dit was niet meer nodig door een doelpunt van Saudi-Arabië tegen Mexico. Gaat titelhouder Frankrijk Polen de baas zijn? Je leest hier onze voorspelling en de voorbeschouwing op de wedstrijd van vorig WK winnaar en Polen.

Hoe staat Frankrijk er voor?

Frankrijk staat er goed voor en werd eerste in de groepsfase van het WK in Qatar. Toch verliep het wat stroef en is Frankrijk in de achterhoede minder sterk. Zo hebben de Fransen meerdere doelpunten tegen gekregen dit WK.

Frankrijk heeft een aantal grote namen in de selectie. Voorin heeft Frankrijk Mbappé, Giroud en Dembélé, deze drie Franse topvoetballers zijn verantwoordelijk voor zes doelpunten.

Een van de topvoetballer van Frankrijk mocht zijn rust pakken in de wedstrijd tegen Tunesië, maar Kylian Mbappé werd in de 63ste minuut toch ingevlogen om wat recht te zetten. De Franse PSG speler heeft inmiddels al drie doelpunten op zijn naam staan.

De vorm van Polen

De WK selectie van Polen lijkt goed te gedijen in Qatar en is in vorm dit WK. Ook wisten de Poolse voetballers het tot op de laatste moment spanning in de poule te houden. Want het doelsaldo kwam erbij te pas om Polen een ticket naar de achtste WK finales te bieden.

Uiteindelijk zorgde een doelpunt van de andere wedstrijd uit de groep van Polen voor het verlossende antwoord dat Polen de achtste finales heeft bereikt. De Poolse voetballers hebben laten zien dat ze de knock-outfase terecht hebben gehaald, maar staan nu voor een grote speler Frankrijk. De Fransen zijn titelhouder en bezitten grote namen. Maar Polen heeft laten zien dat het ook wat in te brengen heeft.

H2H en de laatste wedstrijden van Frankrijk en Polen

Schorsingen en blessures

Zowel Frankrijk als Polen beschikken uit een fitte selectie. Sinds de laatst gespeelde groepswedstrijden zijn er bij Frankrijk geen blessures bekend, ook Polen beschikt over een selectie waaruit gekozen kan worden.

Vermoedelijke opstelling Frankrijk

Wanneer de vermoedelijke opstelling bekend is, zal deze hieronder middels onze dataprovider worden weergegeven. Als de Franse opstelling wordt bevestigd, zal er een automatische update plaatsvinden.

Vermoedelijke opstelling Polen

Zodra de waarschijnlijke opstelling bekend wordt, zal deze hieronder door onze dataprovider worden weergegeven. Eenmaal bevestigd dat Polen de opstelling heeft doorgegeven, volgt de automatische update hier.

Onze voorspelling Frankrijk – Polen van de redactie

We hebben op de redactie rondgevraagd en die hebben de volgende uitslagen voorspeld in hun WK poule:

A.G. voorspelt: 2-0
I.G. voorspelt: 2-1
D.B. voorspelt 3-1

Plaats een reactie