Voorspelling en voorbeschouwing Japan – Costa Rica

Wedstrijd:Japan Costa Rica WK 2022
Soort:Groepsfase WK 2022- Groep E
Datum:27 november 2022
Aanvang:11.00 uur
Stadion:Ahmad Bin Ali
Speelstad:Al-Rayyan
Capaciteit:40.000
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:Michael Oliver (ENG)

Nog even geduld en dan gaan we Japan en Costa Rica tegen elkaar in actie zien op het WK 2022 in Qatar. Op deze pagina lees je alvast de voorbeschouwing en onze voorspelling op Japan – Costa Rica.

Japan heeft eerder voor een ontzettende stunt gezorgd dit WK voetbal. Japan won namelijk de eerste groepswedstrijd in Groep E van het WK 2022 voetbal van het sterker geacht Duitsland. De Japanners lieten een ongekende indruk op de voetbalwereld achter en zijn zich inmiddels weer aan het opmaken voor de wedstrijd tegen Costa Rica.

Costa Rica maakte een mindere opening op het WK en kreeg het met 7 – 0 aan de broek van Spanje. Wil je weten of de Japanners hun stunt een vervolg kunnen geven dit WK 2022? Of gaat Costa Rica iets goedmaken? Je leest hier onze voorspelling en de voorbeschouwing op de wedstrijd Japan tegen Costa Rica, die gepland staat op 27 november om 11:00 uur Nederlandse tijd.

Hoe staat Japan er voor?

De selectie van Japan staat er boven verwachting goed voor. Met een eerste groepswedstrijd tegen het sterke Duitsland was het een zware dobber, toch wisten de Japanners te stunten en draaide de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe. De Japanners toonden lef en namen veel initiatief. Dit snelle spel werd beloond met twee goals tegen Duitsland. In de voorbereidingen naar het WK toe heeft Japan ook laten zien dat ze kunnen verdedigen, zo hielden ze van de laatste vijf wedstrijden maar liefst vier hun doel schoon.

Japan heeft een oude bekende in de selectie die ook al heeft gezorgd voor succes van het team. Ritsu Doan speelt namelijk bij Japan en heeft ooit bij Groningen en PSV gespeeld in de Eredivisie.

De vorm van Costa Rica

De vorm van Costa Rica werd direct op de proef gesteld tijdens hun eerste wedstrijd tegen Spanje. Hierin was te zien dat de Costa Ricanen niet in vorm zijn en steken lieten vallen bij hun verdediging. Costa Rica beschikt over een van de beste keepers in de wereld, namelijk de keeper van PSG, Keylor Navas. Maar ook Navas kon niet op tegen het geweld van Spanje, die 7 doelpunten maakte in de eerste groepswedstrijd van Groep E.

H2H en de laatste wedstrijden van Japan en Costa Rica

Schorsingen en blessures

Voor zover bekend lijkt het erop dat blessures de selectie van Japan niet in de weg staan. Ook Costa Rica beschikt over een een ruime selectie en heeft de mogelijkheid om te kiezen. Schorsingen zijn ook niet bekend en zullen de opstellingen niet in de weg staan.

Vermoedelijke opstelling Japan

Wanneer er een waarschijnlijke opstelling bekend is, zal deze door onze dataprovider worden getoond. Als de Japanse opstelling bevestigd is, zal er een automatische update plaatsvinden.

Vermoedelijke opstelling Costa Rica

Zodra de waarschijnlijke opstelling bekend zal worden, tonen we die hier via onze dataprovider. Eenmaal bevestigd dat Costa Rica de opstelling heeft doorgegeven en hij officieel is, volgt er een automatische update.

Onze voorspelling Japan – Costa Rica van de redactie

We hebben op de redactie rondgevraagd en die hebben de volgende uitslagen voorspeld in hun WK poule:

A.G. voorspelt: 1-0
I.G. voorspelt: 1-0
D.B. voorspelt 2-0

Plaats een reactie