Voorspelling en voorbeschouwing Japan – Spanje

Wedstrijd:Japan Spanje WK 2022
Soort:Groepsfase WK 2022- Groep E
Datum:1 december 2022
Aanvang:20.00 uur
Stadion:Khalifa Int.
Speelstad:Doha
Capaciteit:40.000
TV-zender:NPO 3
Scheidsrechter:Victor Gomes (Zuid-Afrika)

Voorspelling en voorbeschouwing Japan – Spanje op het WK 2022

Het is bijna zover! Op 1 december om 20:00 uur Nederlandse tijd speelt Japan tegen Spanje op het WK 2022. Op ditzelfde tijdstip spelen de andere groepsgenoten Costa Rica en Duitsland ook hun laatste groepswedstrijd van Groep E WK voetbal 2022 in Qatar. Japan heeft het zichzelf wat lastiger gemaakt door te verliezen van de Costa Ricanen, maar pakte een verrassende zege op Duitsland. Spanje heeft genoegen aan een gelijkspel om naar de achtste finales van het WK te gaan. Japan kan dit ook, maar is dan afhankelijk van de uitslag tussen Duitsland en Costa Rica. Wil je weten wat de kansen en voorspellingen zijn? Hier lees je onze voorspelling en de voorbeschouwing op Japan – Spanje.

Hoe staat Japan er voor?

Een van de verrassing op het WK is Japan, die een spectaculaire zege op Duitsland maakte. Toch is de selectie van Japan nog niet zeker van een plek, want de Japanners lieten kansen liggen tegen Costa Rica en verloor die wedstrijd. Japan kan genoegen hebben aan een gelijkspel tegen de Spanjaarden, maar dan zou Duitsland met minder dan 2 goals van Costa Rica moeten winnen. Japan staat er redelijk gunstig voor dus, maar met een land als Spanje tegenover je moet je van goede huize komen wil je winnen. De Spanjaarden willen zijn zich aan het opmaken voor de knock-outfase.

De vorm van Spanje

De WK selectie van Spanje heeft op het WK 2022 een andere vorm gekregen en is de selectie aan het verjongen. Luis Enrique, de nieuwe bondscoach van Spanje, kampt met een ietwat mindere verdediging. De Spanjaarden hebben in de laatste vijf gespeelde wedstrijden 3 goals in 3 wedstrijden doorgelaten. Er valt dus nog wat te schroeven aan de jonge selectie van Spanje, vooral achterin heeft aandacht nodig en zal meer samen moeten spelen wil het geen tegendoelpunten krijgen.

De spits Morata van Spanje is een beetje twijfelend aan het voetballen. Alvaro Morata, die Atletico Madrid speelt, scoorde al wel twee keer voor de Spanjaarden dit WK.

H2H en de laatste wedstrijden van Japan en Spanje

Schorsingen en blessures

Beide landen zijn al vaak in pittige duels beland dit WK. Gelukkig heeft dit geen schorsingen opgeleverd en kan de selectie van Japan opgesteld worden zoals in eerste instantie is bedacht. Ook Spanje is compleet en kampt niet met blessureleed. Beide landen kunnen dus hun beste mensen opstellen voor de wedstrijd Japan – Spanje.

Vermoedelijke opstelling Japan

Wanneer de vermoedelijke opstelling bekend is, wordt deze hieronder via onze dataprovider weergegeven. Als de Japanse opstelling wordt officieel is en wordt bevestigd, zal er een automatische update plaatsvinden.

Vermoedelijke opstelling Spanje

Zodra de waarschijnlijke opstelling bekend is, wordt deze hieronder door onze dataprovider neergezet. Eenmaal bevestigd dat de Spaanse opstelling heeft doorgegeven, volgt hier een automatische update.

Onze voorspelling Japan – Spanje van de redactie

We hebben op de redactie rondgevraagd en die hebben de volgende uitslagen voorspeld in hun WK poule:

A.G. voorspelt: 0-2
I.G. voorspelt: 0-1
D.B. voorspelt 1-3

Plaats een reactie