Voorspelling en voorbeschouwing Kameroen – Brazilië

Wedstrijd:Kameroen Brazilië WK 2022
Soort:Groepsfase WK 2022- Groep G
Datum:2 december 2022
Aanvang:20.00 uur
Stadion:Lusail
Speelstad:Lusail
Capaciteit:80.000
TV-zender:NPO 3
Scheidsrechter:Ismail Elfath (VS)

De ‘Goddelijke Kanaries’ komen bijna weer in actie! Brazilië speelt op 2 december om 20:00 zijn wedstrijd tegen Kameroen. De Goddelijke Kanaries hebben zich al geplaatst voor de achtste finales van dit WK 2022 in Qatar. Wel had Brazilië enige moeite met de wedstrijd tegen Zwitserland, maar al snel wisten de Brazilianen een doelpunt te maken. Kameroen liet ook goed voetbal zien en maakte tegen Servië gelijkspel na lang tegen verlies aan te hebben gekeken. Echter moet Kameroen wel winnen van de Brazilianen, willen zij kans maken voor een plekje naar de volgende ronde van het toernooi. Je leest hier onze voorspelling en de voorbeschouwing op de wedstrijd Kameroen – Brazilië uit Groep G van het WK voetbal 2022.

Hoe staat Kameroen er voor?

Kameroen staat er niet rooskleurig voor en is samen met Servië de hekkensluiter van de Poule G van het WK 2022. Wel is er hoop voor de Kameroeners, want met winst op Brazilië kunnen ze nog naar de achtste finales gaan. Echter heeft Kameroen niet zulke sterke aanvallers als Brazilië tot beschikking heeft en op gaat stellen. Kameroen zal zich moeten wapenen tegen de sterspelers, maar ze hebben al laten zien dat ze met achterstand goed weten om te gaan.

De vorm van Brazilië

De selectie van Brazilië is weer in topvorm en doet wat er van ze verwacht wordt. De Brazilianen kennen een sterke aanvalspositie, en hebben meerdere sterspelers in de front staan. Ook zonder Neymar is er ruime keuze aan sterke aanvallers, zoals bijvoorbeeld Choupo-Moting. De Goddelijke Kanaries hebben dus ook dit WK 2022 in Qatar een hele sterke selectie en ruime keuze voor alle wedstrijden, en dat terwijl de Brazilianen al verzekerd zijn van een plaats in de volgende knock-outfase van het WK. Richarlison, een van de sterspelers en aanvaller die Brazilië in hun selectie heeft, wist al twee keer het net te vinden.

Niet alleen in de aanval zijn de Brazilianen dit WK sterk, ook hun centrale middenvelders en verdedigers zijn goed vertegenwoordigd. Denk bijvoorbeeld aan Thiago Silva en Marquinos, die ontzettend belangrijk zijn voor Brazilië. Zij zorgen voor een sterke verdeling en verdediging.

H2H en de laatste wedstrijden van Kameroen en Brazilië

Schorsingen en blessures

De Braziliaanse Neymar is geblesseerd geraakt in de eerste groepswedstrijd van het WK. De sterspeler Neymar is ernstig geblesseerd en kan ook deze wedstrijd tegen Kameroen niet spelen. De speler van PSG Neymar raakte geblesseerd na een tackle van de Servische Milenkovic en verstuikte volgens teamarts Rodrigo Lasmar zijn enkel.

Naast Neymar zijn er geen blessures bekend sinds de laatst gespeelde wedstrijden. Zowel Kameroen als Brazilië kan volgens de laatste plannen een opstelling uit de bekende selectie maken.

Vermoedelijke opstelling Kameroen

Wanneer er een vermoedelijke opstelling bekend is, wordt deze hieronder middels onze dataprovider weergegeven. Als de opstelling van Kameroen wordt bevestigd, zal er een automatische update plaatsvinden.

Vermoedelijke opstelling Brazilië

Zodra de waarschijnlijke opstelling bekend is, wordt deze hieronder via onze dataprovider neergezet. Eenmaal bevestigd dat Brazilië de opstelling heeft doorgegeven, volgt hier een automatische update.

Onze voorspelling Kameroen – Brazilië van de redactie

We hebben op de redactie rondgevraagd en die hebben de volgende uitslagen voorspeld in hun WK poule:

A.G. voorspelt: 1-1
I.G. voorspelt: 1-2
D.B. voorspelt 0-4

Plaats een reactie