Voorspelling en voorbeschouwing Kroatië – België

Wedstrijd:Kroatië België WK 2022
Soort:Groepsfase WK 2022- Groep F
Datum:1 december 2022
Aanvang:16.00 uur
Stadion:Ahmad Bin Ali
Speelstad:Al-Rayyan
Capaciteit:40.000
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:Anthony Taylor (Engeland)

Voorspelling Kroatië – België

Bijna, en dan gaan de Rode Duivels hun laatste groepswedstrijd in. Op 1 december om 16:00 uur Nederlandse tijd speelt België tegen Kroatië in het Ahmad Bin Ali stadion in Qatar. De Rode Duivels staan onder druk, na hun laatste verlies tegen groepsgenoot Marokko. Samen met Canada vormen zij Groep F van het WK voetbal in Qatar. Canada speelt op hetzelfde moment tegen Marokko, die een gedeelde eerste plaats heeft in de poule samen met Kroatië. Kortom, de Belgen moeten nu winnen willen ze de achtste finales van het WK 2022 gaan halen. Gaat dit de Belgen lukken? Hier lees je onze voorspelling en de voorbeschouwing op de wedstrijd Kroatië – België.

Hoe staat Kroatië er voor?

Met een mooie positie als eerste in de WK groep staat Kroatië er goed voor. Gezien hun uitgangspositie zullen zij de wedstrijd tegen België ongedwongen ingaan en vrijuit spel spelen. Met alle ervaring die de WK selectie van Kroatië heeft, is dit een heerlijk begin van het WK. Met sterspelers als Dejan Lovren en Luka Modric, die een belangrijk spil in het Kroatische geheel zijn kunnen de Kroaten gevaarlijk genoeg zijn voor de Belgen.

In de wedstrijd die Kroatië eerder speelde tegen groepsgenoot Canada was Andrej Kramaric op dreef. Hij zorgde voor de gelijkmaker en wist de druk eraf te halen met de 3-1 goal. Daarna liep de uitslag voor Kroatië nog op naar een 4-1 eindstand.

De vorm van België

De selectie van België is niet in goede doen dit WK. Het is voor België de laatste kans om een ticket naar de achtste finales te bemachtigen. De Rode Duivels moeten tegen Kroatië goed spelen en winnen, anders is het WK 2022 in Qatar voor de Belgische selectie voorbij. In de aanloop naar het WK toe heeft België mooi voetbal laten zien, met Kevin de Bruyne en Lukaku in de basis is er altijd kans. Maar deze sterspelers konden de afgelopen WK wedstrijden niet genoeg leveren.

Achterin laat België steken vallen. De verdediging is niet sterk genoeg en zijn er problemen ontstaan. De laatste vijf gespeelde wedstrijden heeft België vier keer in ieder geval een goal tegen gekregen.

H2H en de laatste wedstrijden van Kroatië en België

Schorsingen en blessures

Zowel Kroatië als België is in het bezit van een ruim aantal fitte spelers. Met een goede selectie en weinig blessures zijn er geen gemiste spelers in de groep van Kroatië of België.

Vermoedelijke opstelling Kroatië

Wanneer er een waarschijnlijke opstelling bekend wordt, zal deze hieronder middels onze dataprovider worden weergegeven. Als de opstelling van Kroatië wordt bevestigd, zal er een automatische update plaatsvinden.

Vermoedelijke opstelling België

Zodra de waarschijnlijke opstelling bekend is, wordt deze hieronder door onze dataprovider neergezet. Eenmaal bevestigd dat België de opstelling heeft doorgegeven, volgt hier een automatische update.

Onze voorspelling Kroatië – België van de redactie

We hebben op de redactie rondgevraagd en die hebben de volgende uitslagen voorspeld in hun WK poule:

A.G. voorspelt: 2-1
I.G. voorspelt: 1-0
D.B. voorspelt 1-2

Plaats een reactie