Voorspelling en voorbeschouwing Kroatië – Brazilië

Wedstrijd:Kroatië Brazilië WK 2022
Soort:Kwartfinales WK 2022
Datum:9 december 2022
Aanvang:16:00 uur
Stadion:Education City
Speelstad:Doha
Capaciteit:40.000
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:Michael Oliver (ENG)
Uitslag1 - 1 (4-2 wns)

Voorspelling Kroatië – Brazilië, kwartfinale WK 2022

Neymar! Nog eventjes en we kunnen da Silva Santor Junior weer in actie zien! Op vrijdag 9 december om 16:00 uur Nederlandse tijd speelt Kroatië tegen Brazilië de kwartfinale op het WK voetbal in Qatar. Op deze pagina de voorbeschouwing en voorspelling voor Kroatië – Brazilië.

Wat kan Kroatië tegen swingend Brazilië

Even leek het erop dat Neymar niet verder kon spelen op het WK door een blessure maar het viel mee. De Braziliaan herstelde en maakte samen met zijn team korte metten in de achtste finale tegen Zuid-Korea. Brazilië, ook wel de Gele Kanaries genoemd, maakt zich nu op voor de kwartfinale van het WK 2022 tegen Kroatië.

De verliezend finalist van het WK 2018 had meer moeite dan de Brazilianen om tot de kwartfinale te komen. De WK selectie van Kroatië liet het tot de penalty’s komen om Japan te verslaan. Benieuwd of Kroatië weer richting finale gaat, of dat Brazilië ze nu weet te stoppen? Je leest hier onze voorspelling en de voorbeschouwing op de WK voetbal kwartfinale tussen Kroatië en Brazilië in Qatar.

Hoe staat Kroatië er voor?

Kroatië, de verliezend finalist van het WK in 2018, staat er goed voor op het WK 2022. Ze hebben al heel wat nette wedstrijden gespeeld waarin te zien is dat de finale in Qatar ook lonkt. De Kroaten hadden echter wel wat moeite om de kwartfinale te halen. De achtste finales speelde Kroatië tegen Japan, waarbij de beslissing pas viel door middel van strafschoppen.

Eerder wisten de Kroaten geen raad met de tegenstand die Japan kon bieden. Kroatië heeft hiervoor in twee van de drie wedstrijden doelpunten tegen gekregen. Er valt dus nog iets aan de Kroatische verdediging te schroeven.

De vorm van Brazilië

De WK selectie van Brazilië lijkt in topvorm. In de wedstrijd voor deze kwartfinale heeft Brazilië maar liefst vier keer gescoord. De voorhoede is op dreef en alle grote namen wisten een doelpunt te maken. De Brazilianen Vinicius Junior, Neymar, Richarlison en Lucas Pacuetá zorgden voor de dikke overwinning in de achtste finale van het WK voetbal in Qatar. Gaan de Gele Kanaries ook tegen Kroatië zoveel doelpunten maken?

Eventjes waren er zorgen bij Brazilië, omdat Neymar eerder dit WK in Qatar geblesseerd raakte. Neymar herstelde en kon zich tot de 80ste minuut inzetten voor de Braziliaanse selectie. Ook wist Neymar te scoren in de wedstrijd tegen Zuid-Korea.

H2H en de laatste wedstrijden van Kroatië en Brazilië

Schorsingen en blessures

De selectie van Kroatië is nagenoeg fit. De Kroaten hebben geen last van blessures sinds de laatst gespeelde WK wedstrijd en het lijkt erop dat zij de opstelling naar wens kunnen opstellen. Ook de selectie van Brazilië lijkt weer compleet te zijn, even heeft Brazilië het zonder Neymar moeten doen maar de Braziliaan heeft laten zien dat hij weer fit is en opgesteld kan worden. Hij heeft de laatste wedstrijd bijna helemaal uit kunnen spelen. De verwachting is dan ook dat Brazilië hem weer opstelt tegen Kroatië in de kwartfinales van het WK.

Vermoedelijke opstelling Kroatië

Wanneer de vermoedelijke opstelling bekend is, wordt deze hieronder middels onze dataprovider weergegeven. Als de Kroatische opstelling wordt bevestigd, zal er een automatische update plaatsvinden.

Vermoedelijke opstelling Brazilië

Zodra de waarschijnlijke opstelling bekend is, wordt deze hieronder door onze dataprovider neergezet. Eenmaal bevestigd dat Brazilië de opstelling heeft doorgegeven, volgt hier de automatische update.

Onze voorspelling Kroatië – Brazilië van de redactie

We hebben op de redactie rondgevraagd en die hebben de volgende uitslagen voorspeld in hun WK poule:

A.G. voorspelt: 3-0
I.G. voorspelt: 2-0
D.B. voorspelt 2-1

Plaats een reactie