Voorspelling en voorbeschouwing Marokko – Kroatië

Wedstrijd:Kroatië Marokko WK 2022
Soort:Troostfinale WK 2022
Datum:17 december 2022
Aanvang:16.00 uur
Stadion:Khalifa International
Speelstad:Doha
Capaciteit:40.000
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:Abdulrahman Al-Jassim (Qatar)
Tickets:Tickets

Voorspelling Marokko tegen Kroatië, troostfinale WK 2022

Op 17 december 2022 om 16.00 uur wordt Marokko tegen Kroatië gespeeld. Dit is de troostfinale van het WK 2022 voetbal in Qatar. De wedstrijd wordt gespeeld in het Khalifa International stadion. Marokko en Kroatië beginnen om 16:00 uur Nederlandse tijd aan de strijd om de derde plaats. Gaat Marokko de verliezend finalist van het vorige WK verslaan? Wil je weten welke kansen Marokko heeft of dat Modric wellicht weer kan gaan schitteren? Hier lees je de voorbeschouwing en de voorspelling op troostfinale van het WK 2022 tussen Marokko en Kroatië.

Hoe staat Marokko er voor?

De Marokkanen hebben er een prachtig toernooi opzitten. Ze speelden de eerste wedstrijd van het WK gelijk tegen Kroatië, wonnen vervolgens in de groepsfase van België (2-0) en Canada (1-2). Ze gingen als groepswinnaar door naar de achtste finales, daarin wonnen ze na een spannende strafschoppenserie van Spanje en in de kwartfinales won Marokko met 1-0 van Portugal. Pas in de halve finales werd er verloren. Frankrijk won met 2-0 maar Marokko speelde ondanks het verlies goed voetbal.

Marokko was daarmee het eerste Afrikaanse en Arabische land dat zover op een WK voetbal kwam. In de troostfinale van het WK 2022 kunnen ze zichzelf belonen met een historische derde plaats. Daarvoor moeten ze wel winnen van Kroatië.

De vorm van Kroatië

Kroatië heeft net als Marokko een goed toernooi achter de rug. Zoals hierboven al vermeld is, ging de eerste wedstrijd in Poule F ook tussen Marokko en Kroatië. Het bleef in dit duel 0-0. Sleutelspeler Luca Modric liet toen wel al zien nog in topvorm te zijn en speelt waarschijnlijk tegen Marokko zijn laatste wedstrijd op een groot internationaal eindtoernooi. Kroatië kende wederom een goede voorbereiding op het WK en heeft vijf van de zes wedstrijden voor het WK begon al weten te winnen. Deze vorm hebben ze op het WK dus doorgezet: Er werd met 0-0 gelijkgespeeld tegen Marokko, daarna walsten ze met 4-1 over Canada heen en werd ook België op 0-0 gehouden.

In de achtste finales werd Japan verslagen na een strafschoppenserie. Dit kunststukje werd in de kwartfinales tegen Brazilië herhaald: ook nu versloeg Kroatië de tegenstander na het nemen van strafschoppen. In de halve finales was Argentinië net een maatje te groot, mede dankzij een ontketende Lionel Messi.

H2H en de laatste wedstrijden van Marokko en Kroatië

Schorsingen en blessures

Voor zover bekend zijn er geen schorsingen of blessures die de wedstrijd op voorhand verhinderen van een goede opstelling. Zowel Marokko als Kroatië hebben een selectie die redelijk gehavend uit de strijd is gekomen. Het is dus nog even afwachten welke spelers 100% fit zijn en kunnen spelen.

Vermoedelijke opstelling Marokko

Zodra er een vermoedelijke opstelling doorgegeven wordt, zal deze hieronder getoond worden door onze dataprovider. Zodra de opstelling van Marokko bevestigd is, wordt hij automatisch geüpdatet.

Vermoedelijke opstelling Kroatië

Zodra er een waarschijnlijke opstelling doorgegeven is, wordt deze hieronder getoond door onze dataprovider. Wanneer de opstelling van Kroatië bevestigd is, volgt er hier een automatische update.

Onze voorspelling Marokko Kroatië van de redactie

We hebben op de redactie rondgevraagd en die hebben de volgende uitslagen voorspeld in hun WK poule:

A.G. voorspelt: 1-2
I.G. voorspelt: 0-0
D.B. voorspelt 1-0

1 gedachte over “Voorspelling en voorbeschouwing Marokko – Kroatië”

Plaats een reactie