Voorspelling en voorbeschouwing Nederland – Ecuador WK 2022

Nog eventjes en de selectie van het Nederlands elftal speelt zijn tweede wedstrijd op het WK 2022 in Qatar. Nederland ontmoet Ecuador, dat voor de vierde keer deelnemer is op een WK. Nederland heeft twee keer eerder tegen Ecuador gespeeld. De Ecuadoranen wisten het Nederland een keer moeilijk te maken, wat voor Nederland resulteerde in een gelijkspel. Het andere onderlinge duel Nederland – Ecuador was in 2006 waarbij Nederland van Ecuador wist te winnen.

Wil je weten of Nederland het op het WK 2022 voetbal weer tot een overwinning weet te komen? En gaat Ecuador tegenstand bieden of het zelfs weer naar een gelijkspel trekken? In onze voorspelling en de voorbeschouwing lees je alles over de wedstrijd van Nederland – Ecuador.

Wedstrijd:Nederland Ecuador WK 2022
Soort:Groepsfase WK 2022- Groep A
Datum:25 november 2022
Aanvang:17:00 uur NL tijd
Stadion:Khalifa International
Speelstad:Doha
Capaciteit:40.000
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:Mustapha Ghorbal (Algerije)
Uitslag1 - 1

Hoe staat Nederland er voor?

Nederland heeft er wel eens beter voorgestaan tijdens de groepsfase van een WK. In de eerste groepswedstrijd van Oranje was het soms een frustrerend stukje voetbal, al wist Nederland er wel voor te zorgen om geen tegendoelpunten te krijgen. De Oranjefans waren matig tevreden over het voetbal en hopen dat sterspeler Memphis Depay gaat schitteren tijdens de wedstrijd tegen Ecuador.

Dat Oranje geen doelpunten tegen heeft gekregen is bijzonder, gezien Nederland vaak een goal moet incasseren afgelopen toernooien. Bondscoach Louis van Gaal is zich bewust van de vele tegengoals en richt zich natuurlijk ook op de verdediging van Nederland.

De vorm van Ecuador

Wanneer we het Ecuadoraans nationaal voetbalelftal onder de loep nemen valt er niet veel over te zeggen. Ecuador lijkt erg stabiel in de voorbereidingen naar het WK toe. Ook de wedstrijden die zij eerder hebben gespeeld is het spelen zeer gemiddeld. De afgelopen vijf wedstrijden die Ecuador vòòr het WK heeft gespeeld, wist het zo goed te verdedigen dat zij geen goals tegen kregen. Daarvan wisten ze zelf een aantal keren te scoren wat zorgde voor een overwinning.

H2H en de laatste wedstrijden van Nederland en Ecuador

Schorsingen en blessures

Blessures of schorsingen zijn niet aan de orde. Voor zover het lijkt kan de selectie van Nederland spelen zoals zij willen spelen. Ook Ecuador beschikt over een selectie die fit is en zijn er geen schorsingen bekend.

Vermoedelijke opstelling Nederland

Wanneer de vermoedelijke opstelling bekend is, zal deze hieronder verschijnen en weergegeven door onze dataprovider. Als de opstelling van Nederland officieel is en wordt bevestigd, zal de automatische update hier plaatsvinden.

Vermoedelijke opstelling Ecuador

Zodra de waarschijnlijke opstelling bekend is, wordt deze hieronder getoond door onze dataprovider. Eenmaal bevestigd dat de opstelling van Ecuador officieel is, wordt hij hier automatisch geüpdatet.

Onze voorspelling Nederland – Ecuador van de redactie

We hebben op de redactie rondgevraagd en die hebben de volgende uitslagen voorspeld in hun WK poule:

A.G. voorspelt: 1-0
I.G. voorspelt: 2-0
D.B. voorspelt 2-0

Plaats een reactie