Voorspelling en voorbeschouwing Nederland – Qatar

Wedstrijd:Nederland Qatar WK 2022
Soort:Groepsfase WK 2022- Groep A
Datum:29 november 2022
Aanvang:16:00 uur
Stadion:Al Bayt
Speelstad:Al Khor
Capaciteit:60,000
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:

Nederland – Qatar voorspelling en voorbeschouwing

Nog eventjes wachten en dan komt het Nederlands elftal weer in actie. Op dinsdag 29 november om 16:00 Nederlandse tijd speelt Nederland op het WK 2022 de wedstrijd tegen Qatar. Het is de derde en laatste groepswedstrijd van Nederland, en kan bepalend zijn voor een ticket naar de achtste finales van het WK 2022. Lees hier onze voorspelling en voorbeschouwing op Nederland Qatar uit Groep A van het WK voetbal.

Gelijktijdig speelt Ecuador tegen Senegal de andere groepswedstrijd in Groep A. Wanneer Nederland verliest, kan de uitslag van deze wedstrijd bepalend worden of Nederland doorgaat. De nummers 1 en 2 van de groep gaan door naar de volgende ronde.

Komende wedstrijden zullen dus bepalend worden of Nederland doorgaat op het WK 2022 in Qatar. Wat zijn de voorspellingen voor Nederland – Qatar op het WK 2022 en wat zijn de kansen voor Oranje?

Hoe staat Nederland er voor?

Oranje heeft laten zien dat het in vorm is. Nederland heeft als laatste een interland verloren tijdens het EK 2021. Sinds deze wedstrijd staat Oranje onder leiding van bondscoach Louis van Gaal, die ook in vorm is dit WK.

Er zijn een aantal wedstrijden gelijkspel geëindigd sinds het laatste verlies van Nederland. Het laatste gelijke spel was uiteraard de vorige wedstrijd uit de groepsfase van dit WK 2022.

Het Nederlands elftal speelde 1-1 tegen een verrassend sterk(er) Ecuador. Het is belangrijk voor Nederland om de wedstrijd in de groep te winnen of gelijk spel tegen Qatar te spelen. Bij verlies wordt het een ingewikkeld verhaal en zijn de uitslagen van de groepsgenoten van Oranje bepalend voor het doorgaan van onze Oranje leeuwen.

De vorm van Qatar

Qatar is de hekkensluiter in de poule van Nederland. Samen met Senegal en Ecuador vormen ze Poule A van het WK voetbal in Qatar. Ondanks dat Qatar alles op alles heeft gezet de selectie in topvorm te krijgen voor het WK, hebben de Qatarezen nog geen punten binnen weten te slepen. Zo verloor het Qatarese team de openingswedstrijd in eigen land van Ecuador, het land waar Nederland gelijk spel tegen speelde. Ook verloor Qatar de tweede wedstrijd van Senegal, in beide wedstrijden leek Qatar niet in vorm. Voor Nederland is dit een gunstig vooruitzicht.

Als je puur kijkt naar de kwaliteit van beide ploegen, is Nederland op voorhand absoluut de favoriet. Dit wordt ook onderkent door de WK bookmakers.

H2H en de laatste wedstrijden van Nederland en Qatar

Schorsingen en blessures

De selectie van het Nederlands elftal is fit en zijn na hun tweede wedstrijd tegen Ecuador ook zonder blessures van het veld gekeerd. In de wedstrijd Nederland – Ecuador (1-1) werd Cody Gakpo in de 80ste minuut gewisseld en vervangen door Wout Weghorst. Even leek het erop dat de maker van het doelpunt last had van een blessure, echter geeft bondscoach Louis van Gaal aan dat er geen wissels zijn plaatsgevonden door blessures.

Ook Memphis Depay, die in eerste instantie niet zou kunnen starten in verband met een blessure lijkt fit na het spelen van de wedstrijden op het WK. De selectie van Oranje is dus geheel inzetbaar. Het lijkt erop dat ook de selectie van Qatar opgesteld kan worden zoals gewenst, gezien er geen blessures zijn bekendgemaakt na het spelen van de groepswedstrijd tegen Senegal.

Vermoedelijke opstelling Nederland

Zodra er een eventuele opstelling bekend is, wordt deze hieronder getoond door onze dataprovider. Zodra de opstelling van Nederland bevestigd is, wordt hij automatisch geüpdatet.

Vermoedelijke opstelling Qatar

Zodra er een waarschijnlijke opstelling bekend is, wordt deze hieronder getoond door onze dataprovider. Zodra de opstelling van Qatar bevestigd is, wordt hij automatisch geüpdatet.

Onze voorspelling Nederland – Qatar van de redactie

We hebben op de redactie rondgevraagd en die hebben de volgende uitslagen voorspeld in hun WK poule:

A.G. voorspelt: 3-0
I.G. voorspelt: 4-0
D.B. voorspelt 1-0

Veel gestelde vragen over Nederland – Qatar

Wie is favoriet bij Nederland – Qatar?

Het Nederlands elftal is op alle vlakken de favoriet in deze wedstrijd.

Wat zijn de odds bij de bookmakers voor de wedstrijd tussen Oranje en Qatar?

De WK bookmaker BetCity hanteerde een odd van 1.21 voor winst door Oranje en een odd van 17 voor Qatar. Dus dat betekent dat ze de kans dat Qatar de wedstrijd wint 1 op 17 is, wat bijna 6% kans is.

Hoe vaak hebben Nederland en Qatar eerder tegen elkaar gespeeld?

Nederland en Qatar hebben elkaar nog nooit eerder ontmoet in een officiële voetbalwedstrijd. De wedstrijd op 19 november is de eerste ontmoeting tussen de beide landen.

Is Qatar al uitgeschakeld op het WK?

Ja, Qatar is al uitgeschakeld en voetbalt alleen nog om de eer. Ze hebben de andere twee groepswedstrijden van respectievelijk Ecuador en Senegal verloren.

4 gedachten over “Voorspelling en voorbeschouwing Nederland – Qatar”

Plaats een reactie