Voorspelling en voorbeschouwing Portugal – Uruguay

Wedstrijd:Portugal Uruguay WK 2022
Soort:Groepsfase WK 2022- Groep H
Datum:28 november 2022
Aanvang:20.00 uur
Stadion:Lusail
Speelstad:Lusail
Capaciteit:80.000
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:

Portugal – Uruguay WK 2022 voetbal

Op 28 november om 20:00 uur Nederlandse tijd komt Portugal in actie tegen Uruguay. Deze WK wedstrijd uit de Poule H van het WK 2022 voetbal vindt plaats in het Lusail Station in Qatar. Eerder hebben we Cristiano Ronaldo al in actie gezien met zijn Portugese team, zij wonnen in een mooie eerste groepswedstrijd van Ghana met 3-2. Waarbij Ronaldo een strafschop goed wist te benutten.

Gaat Portugal ook een spektakel leveren of komt de stunt uit Uruguayaanse hoek? Je leest hier meer over de wedstrijd Portugal – Uruguay, onder andere onze voorspelling op het duel en de voorbeschouwing vind op je op deze pagina.

Hoe staat Portugal er voor?

Ondanks een lastige eerste wedstrijd van de selectie van Portugal staan de Portugezen er goed voor. Ze hebben een paar steekjes laten vallen tegen de Ghanezen, maar herstelden zich goed. Dit resulteerde in een gunstige uitslag met winst voor Portugal. Het team moest het zonder Pepe doen waardoor de basis minder stabiel is. Weet Portugal dit vast te houden of verbeteren en wint het de wedstrijd met een Uruguayaans doelpuntje tegen?

Er worden de laatste vier wedstrijden van Portugal veel doelpunten gescoord. Zo staat de teller op meer dan vier goals in 4 wedstrijden.

De sterspeler Cristiano Ronaldo heeft honger naar de bal. Dit WK is hoogstwaarschijnlijk zijn afscheidstoernooi, al hebben we dat nog niet van Ronaldo zelf vernomen. Desalniettemin liet hij zien dat er nog steeds op hem gerekend kan worden, ook dit WK liet hij al snel weer van zich horen en schopte hij de strafschop er in.

De vorm van Uruguay

Uruguay had het moeizaam in de aanloop naar het WK 2022 toe, en ook in Qatar was het een zware start voor de Uruguayanen. Met sterspeler Luis Suarez, Sosa en anderen zijn alle ogen wel gericht op meer resultaat dan een eerste gelijkspel. De Uruguayaanse wereldkeeper Muslera zal ongetwijfeld vaker moeten duiken in de wedstrijd tegen Portugal, die in het bezit is van een schietgrage Ronaldo.

H2H en de laatste wedstrijden van Portugal en Uruguay

Schorsingen en blessures

Sinds de laatste wedstrijd van Portugal zijn er geen verdere blessures bekend. De Portugezen beschikken over een ruime selectie om op te stellen. Dit geldt ook voor Uruguay, die op zijn beurt ook een aantal troeven in hun arsenaal hebben. Van schorsingen is bij zowel Portugal als Uruguay ook geen sprake.

Vermoedelijke opstelling Portugal

Wanneer er een waarschijnlijke opstelling bekend is, zal deze hieronder middels onze dataprovider worden neergezet. Als Portugal de opstelling bevestigd, zal er een automatische update plaatsvinden.

Vermoedelijke opstelling Uruguay

Zodra de vermoedelijke opstelling bekend is, wordt deze hieronder door onze dataprovider weergegeven. Eenmaal bevestigd dat Uruguay de opstelling heeft doorgegeven, volgt hier de automatische update.

Onze voorspelling Portugal – Uruguay van de redactie

We hebben op de redactie rondgevraagd en die hebben de volgende uitslagen voorspeld in hun WK poule:

A.G. voorspelt: 1-0
I.G. voorspelt: 1-0
D.B. voorspelt 1-1

Plaats een reactie