Voorspelling en voorbeschouwing Japan – Kroatië

Wedstrijd:Japan-Kroatië WK 2022
Soort:Achtste Finales WK 2022
Datum:5 december 2022
Aanvang:16:00 uur
Stadion:Al Janoub
Speelstad:Al-Wakrah
Capaciteit:40.000
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:Ismail Elfath (VS)
Uitslag1 - 1 (1-3 wns)

Voorspelling Japan – Kroatië, achtste finale WK 2022

Nog even en dan zien we een van de grote sensaties weer in actie! Op maandag 5 december om 16:00 uur Nederlandse tijd vindt de achtste finale tussen Japan en Kroatië plaats. Japan verraste iedereen door te winnen van Duitsland én Spanje. Hiermee zijn de Japanners een van de grote verrassingen op het WK voetbal 2022.

De WK selectie van Kroatië, verliezend finalist van het WK 2018, deed wat ze moesten doen en bereikte daarmee ook deze knock-outfase. Gaat Japan verder stunten in de wedstrijd tegen de finalisten van vorig WK? Hier lees je onze voorspelling op de achtste finale wedstrijd van Japan tegen Kroatië.

Hoe staat Japan er voor?

De WK selectie van Japan staat er waanzinnig goed voor. Het is een van de grootste stunts dit WK met de overwinning op zowel Duitsland als Spanje. De Japanners kennen duidelijk weinig angsten voor de grote namen op het WK voetbal 2022. Dus dat Kroatië de verliezend finalist van vorig WK is, doet Japan weinig.

Nog leuk om te vertellen is dat er in de Japanse selectie een bekende speler zit uit de Eredivisie. Namelijk voormalig Groningen en PSV voetballer Doan. De aanvallende Ritsu Doan is op dreef en maakte doelpunten in de wedstrijd tegen Spanje en Duitsland.

De vorm van Kroatië

De WK selectie van Kroatië is in vorm en laat zich niet snel van de wijs brengen. Met zeer degelijk voetbal hebben de Kroaten zich rustig weten te plaatsen voor de achtste finales, waar ze zich aan het opmaken zijn voor de wedstrijd tegen Japan. Volgens de statistieken heeft Kroatië heel wat te. bieden. De Gouden Bal winnaar Luka Modric zit namelijk in de selectie van het Kroatische voetbalelftal.

Dit is natuurlijk een sterspeler die een tegenstander kan afschrikken, maar Japan heeft al laten zien dat het niet terugdeinst voor de grote spelers dit WK 2022.

H2H en de laatste wedstrijden van Japan en Kroatië

Japan en Kroatië speelden twee keer eerder tegen elkaar, een keer werd het 0-0 en de in 1998 werd het 0-1 voor Kroatië.

Schorsingen en blessures

Voor zover het lijkt zijn er geen blessures bekend gemaakt. De selectie van Japan is compleet en kan volgens plan worden opgesteld in de wedstrijd tegen Kroatië. Ook Kroatië beschikt over een selectie waarbij de bondscoach keuzes heeft zoals gewild.

Vermoedelijke opstelling Japan

Wanneer er een vermoedelijke opstelling bekend is, zal deze hieronder middels onze dataprovider worden weergegeven. Als de Japanse opstelling wordt bevestigd, vindt hier de automatische update plaats.

Vermoedelijke opstelling Kroatië

Zodra de waarschijnlijke opstelling bekend is, wordt deze hieronder door onze dataprovider neergezet. Eenmaal bevestigd dat Kroatië de opstelling heeft doorgegeven, volgt hier een automatische update.

Onze voorspelling Japan – Kroatië van de redactie

We hebben op de redactie rondgevraagd en die hebben de volgende uitslagen voorspeld in hun WK poule:

A.G. voorspelt: 0-1
I.G. voorspelt: 1-0
D.B. voorspelt 1-2

Plaats een reactie