Voorspelling en voorbeschouwing Marokko – Portugal

Wedstrijd:Marokko Portugal WK 2022
Soort:Kwartfinales WK 2022
Datum:10 december 2022
Aanvang:16:00 uur
Stadion:Al Thumama
Speelstad:Doha
Capaciteit:40.000
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:Facundo Tello (ARG)
Uitslag1 - 0

Voorspelling Marokko Portugal, kwartfinale WK 2022 voetbal

Nog even wachten en de sensatie van Marokko kan verder gaan! Op zaterdag 10 december om 16:00 uur Nederlandse tijd speelt Marokko tegen Portugal de kwartfinale van het WK voetbal 2022 in Qatar. Het is voor Marokko de eerste keer in de geschiedenis dat zij zich voor de kwartfinale van het WK voetbal plaatsen. Op deze pagina de voorspelling voor Marokko Portugal.

Om hier te komen moesten de Marokkanen eerst het grote voetballand Spanje verslaan, dit gebeurde na een 0-0 stand via de strafschoppenserie. De penalty’s van Spanje waren niet om over naar huis te schrijven, terwijl onder andere oud-Ajacied Hakim Ziyech koelbloedig raak schoot.

Gaat het sprookje van Marokko verder?

Nadat Marokko geschiedenis had geschreven door de winst op Spanje, speelde Portugal tegen Zwitserland. De Portugezen waren lekker op dreef en eindigden de kwartfinale van het WK met een 6-1 eindstand. Hiermee plaatsten ook de Portugezen zich voor de kwartfinales. Samen met Marokko, Nederland, Argentinië, Kroatië, Brazilië, Engeland en Frankrijk gaat Portugal strijden om de WK voetbaltitel van 2022 in Qatar. Van deze acht WK finalisten mag Portugal het opnemen tegen Marokko, de Leeuwen van Atlas.

Hoe staat Marokko er voor?

De WK selectie van Marokko staat er goed voor tijdens het WK 2022. Ze hebben al voor menige stunts gezorgd. In de aanloop naar het WK toe zijn de Marokkanen al in vorm, op het WK in Qatar wordt dit bevestigd met goed voetbal. Marokko speelde in de groepsfase zeer sterk tegen België en wonnen de wedstrijd van de Rode Duivels met 2-0. Ook wist Marokko een gelijkspel af te dwingen tegen verliezend WK finalist Kroatië. Vervolgens deden ze dit kunstje nog eens in de kwartfinales tegen Spanje, wat vervolgens resulteerde in het nemen van strafschoppen. Met een beetje geluk door Spaanse missers, maar loepzuivere schoten deed Marokko wat ze moesten doen. Achraf Hakimi schoot de beslissende strafschop erin, nadat Hakim Ziyech de druk er had afgehaald door de bal knalhard rechtdoor het net in te schieten.

Naast Marokko, is Portugal op dreef met het maken van doelpunten zonder strafschoppen. Zo wonnen zij de achtste finale door middel van 6 doelpunten tegen 1.

De vorm van Portugal

De selectie van Portugal op het WK 2022 is op dreef en goed in vorm. Dit is wel gebleken uit de overtuigende wedstrijd die Portugal tegen Zwitserland speelde. Maar ook voor die tijd deed Portugal al goede zaken op het WK in Qatar. Toch hadden de Portugezen enige moeite in de groepsfase. Met een spannende eindstand van 3-2 wonnen ze net van groepsgenoot Ghana. En tegen de Zuid-Koreanen was Portugal niet opgewassen dit WK. Portugal kwam de groepsfase wel door en liet direct zien dat het nog een appeltje te schillen had met tegenstander Zwitserland.

Conçalo Ramos, Pepe, Raphael Guerreiro, en Rafael Leão waren de Portugezen die voor de dikke eindstand zorgden. Is de Portugese selectie weer op dreef in de kwartfinale tegen Marokko?

Conçalo Ramos, die Cristiano Ronaldo zijn positie innam, scoorde aan de lopende band. De vervanging deed hij overtuigend en maakte maar liefst drie doelpunten.

H2H en de laatste wedstrijden van Marokko en Portugal

Schorsingen en blessures

Het lijkt erop dat iedereen fit is sinds de laatst gespeelde achtste WK finales. Zowel de selectie van Marokko als de Portugese selectie kan opgesteld worden zoals gewenst. Ook zijn er geen schorsingen die de wedstrijd Marokko – Portugal hinderen.

Vermoedelijke opstelling Marokko

Wanneer er een vermoedelijke opstelling bekend is, wordt deze hieronder middels onze dataprovider weergegeven. Als de Marokkaanse opstelling officieel is en wordt bevestigd, zal er een automatische update plaatsvinden.

Vermoedelijke opstelling Portugal

Zodra de waarschijnlijke opstelling bekend is, wordt hij hier door onze dataprovider neergezet. Eenmaal bevestigd dat Portugal de opstelling heeft doorgegeven, volgt de een automatische update.

Onze voorspelling Marokko – Portugal van de redactie

We hebben op de redactie rondgevraagd en die hebben de volgende uitslagen voorspeld in hun WK poule:

A.G. voorspelt: 1-1
I.G. voorspelt: 0-1
D.B. voorspelt 2-1

Plaats een reactie