Voorspelling en voorbeschouwing Marokko – Spanje

Wedstrijd:Marokko-Spanje WK 2022
Soort:Achtste Finales WK 2022
Datum:6 december 2022
Aanvang:16:00 uur
Stadion:Education City
Speelstad:Doha
Capaciteit:40.000
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:Fernando Rapallini (ARG)
Uitslag0 - 0 (3-0 wns)

Voorspelling Marokko – Spanje, achtste finale WK 2022

Bijna is het zo ver en dan zien we de Marokkaanse Hakim Ziyech weer in actie met zijn team. Op dinsdag 6 december om 16:00 uur Nederlandse tijd speelt Marokko tegen Spanje de achtste finale van het WK voetbal in Qatar. Marokko deed al goede zaken in de groepsfase en wonnen met goed voetbal van de Rode Duivels en speelde gelijkspel tegen verliezend WK 2018 finalist Kroatië.

Nu neemt Marokko in de knock-outfase van het WK 2022 het op tegen de Spaanse WK selectie, die iets minder van start is gegaan dit WK. Zij verloren namelijk vrij onverwacht van Japan. Gaat Spanje zich herpakken of blijft Marokko zo sterk voetballen? Je leest hier onze voorspelling en de voorbeschouwing op de wedstrijd van Marokko – Spanje.

Hoe staat Marokko er voor?

De WK selectie van Marokko is op dreef en staat er goed voor dit WK 2022 in Qatar. Het heeft al voor een overwinning op de Rode Duivels gezorgd, wat de Marokkaanse selectie een enorme boost heeft gegeven. Marokko staat dan ook nu in de startblokken om het in de achtste finales op te nemen tegen Spanje.

Marokko heeft op het WK 2022 Eredivisiespeler Sofyan Amrabat in zijn bezit, een stabiele factor en goede spelverdeler. Naast deze bekende Marokkaanse middenvelder staat er nog een grote naam in de Marokkaanse selectie en dat is sterspeler Hakim Ziyech. De trots van Marokko die zich onmisbaar maakte in de wedstrijd tegen België. Dankzij een assist van Ziyech wist Marokko doelpunt twee tegen de Rode Duivels te maken.

Marokko ging naar het WK als een underdog, vooral doordat ze in een sterke groep ingedeeld waren. De Marokkanen hebben laten zien in vorm te zijn en hebben al heel wat mooi voetbal laten zien. Tegen Spanje zijn ze de ‘underdog’ en kunnen ze wat dat betreft vrijuit gaan voetballen.

De vorm van Spanje

De Spanjaarden zijn een beetje uit hun doen dit WK. Sinds ze in Qatar zijn wil het niet vlotten met de Spanjaarden. De eerste wedstrijd werd dan wel met 7-0 gewonnen, maar dat leek meer te liggen aan de zwakte van tegenstander Costa Rica, dat een totale offday had.

Daarna heeft Spanje gelijkgespeeld tegen Duitsland en verloren van Japan, wat een van de grotere stunts was begin dit WK 2022. Japan is trouwens ook erg op dreef en versloeg ook Duitsland in de groepsfase. De Spanjaarden hebben wat te verbeteren als ze naar de kwartfinales van het WK 2022 willen.

H2H en de laatste wedstrijden van Marokko en Spanje

Op het WK 2018 speelden Marokko en Spanje ook tegen elkaar, ditmaal in de groepsfase. Spanje maakte toen in de blessuretijd de 2-2.

Schorsingen en blessures

Marokko moest naar het WK 2022 in Qatar afreizen zonder de spelverdeler Amine Harit, die geblesseerd achterbleef. Ook Spanje mist een belangrijke speler die niet naar het WK in Qatar kon afreizen. De Spaanse Luis Gaya werd door bondscoach Luis Enrique niet meegenomen in de selectie van Spanje, omdat hij vlak voor die tijd geblesseerd raakte. Sinds het WK is begonnen is de selectie van zowel Marokko als Spanje fit en kan iedereen opgesteld worden zoals verwacht.

Vermoedelijke opstelling Marokko

Wanneer er een waarschijnlijke opstelling bekend wordt, zal deze hieronder

middels onze dataprovider worden weergegeven. Als de opstelling van Marokko wordt bevestigd, zal er een automatische update plaatsvinden.

Vermoedelijke opstelling Spanje

Zodra de waarschijnlijke opstelling bekend is, wordt deze hieronder door onze dataprovider neergezet. Eenmaal bevestigd dat de Spaanse opstelling heeft doorgegeven, volgt hier een automatische update.

Onze voorspelling Marokko – Spanje van de redactie

We hebben op de redactie rondgevraagd en die hebben de volgende uitslagen voorspeld in hun WK poule:

A.G. voorspelt: 2-2 Spanje wint na strafschoppen
I.G. voorspelt: 0-2
D.B. voorspelt 1-1 Marokko wint na verlenging (2-1)

Plaats een reactie