Voorspelling en voorbeschouwing Nederland – Argentinië WK 2022

Wedstrijd:Nederland-Argentinië WK 2022
Soort:Kwartfinales WK 2022
Datum:9 december 2022
Aanvang:20:00 uur
Stadion:Lusail Iconic
Speelstad:Lusail
Capaciteit:80.000
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:Antonio Mateu Lahoz (Spanje)
Uitslag2 -2 *WNS (3-4)

Op vrijdag 9 december om 20:00 uur Nederlandse tijd speelt Nederland tegen Argentinië de kwartfinale van het WK voetbal 2022 in Qatar. Op deze pagina onze voorbeschouwing en voorspelling op de wedstrijd Nederland-Argentinië.

Voorspelling Nederland-Argentinië – kwartfinale WK 2022

Nederland plaatste zich voor de kwartfinales van het WK 2022 dankzij een overwinning op de VS. Dit ging relatief gemakkelijk. Argentinië had het wellicht wat moeilijker en heeft zich dankzij een goede Lionel Messi langs Australië weten te voetballen. Gaat Nederland het Argentinië ook moeilijk maken in de volgende ronde en kunnen ze de Argentijnen de baas zijn? Je leest hier onze voorspelling en de voorbeschouwing op de kwartfinale wedstrijd Nederland – Argentinië.

Hoe staat Nederland er voor?

Nederland lijkt vrij rustig door het WK in Qatar heen te fietsen tot nu toe. Op de wedstrijd van Nederland – Equador na, heeft het Nederlands elftal weinig uitdaging gehad. Ook de achtste finales die Oranje tegen de VS speelde verliep relatief zonder problemen.

Nederland heeft wel een aantal tegendoelpunten gekregen, van de afgelopen 3 gespeelde wedstrijden wist de tegenstander het net 2 keer te vinden. Argentinië heeft in twee van de vier laatste wedstrijden een tegendoelpunt gekregen.

Nederland en Argentinië hebben dit WK 2022 al wat doelpunten weten te maken. De Argentijnen zijn scherp, maar Nederland weet de kansen ook goed te benutten. Afgelopen wedstrijd heeft zowel Argentinië als Nederland minimaal twee keer gescoord.

De vorm van Argentinië

Wanneer je Argentinië zegt, zeg je Lionel Messi. En als Messi in vorm is, is Argentinië dat ook. Messi maakte het openingsdoelpunt tegen de Australiërs en liet hiermee direct zien in vorm te zijn. Hij hielp de Argentijnen direct op weg naar een goede wedstrijd en haalde de druk van de ketel. De Nederlandse troef is Memphis Depay. Depay was degene die de druk van de ketel haalde voor Nederland met een doelpunt tegen de VS.

De sterspeler die op dit moment bij Barcelona voetbalt, staat ook op scherp en is een belangrijke spil in het Nederlandse geheel.

memphis depay nederland Wk 2022 topscorer
© Foto via depositphotos.com

H2H en de laatste wedstrijden van Nederland en Argentinië

De laatste wedstrijd tussen beide landen was in de halve finales van het WK in 2014. Toen stond het na 120 minuten voetbal nog steeds 0-0 en kwam het op een strafschoppenserie aan. De Argentijnen namen deze beter (4-2) waardoor Argentinië door ging naar de finale van het WK 2014, die ze overigens verloren van Duitsland.

Schorsingen en blessures

De sterspelers van Argentinië en Nederland kunnen meespelen. De Nederlandse selectie lijkt fit en blessurevrij te zijn sinds de laatst gespeelde WK wedstrijd. Ook de selectie van Argentinië is nagenoeg blessurevrij en hebben geen grote veranderingen die ze moeten doorvoeren sinds de gespeelde WK wedstrijd tegen Australië.

Vermoedelijke opstelling Nederland

Wanneer er een vermoedelijke opstelling van het Nederlands elftal is, zal deze hier middels onze dataprovider worden weergegeven. Als de opstelling van Nederland wordt bevestigd, vindt er een automatische update plaats. De verwachting is dat de opstelling rond 1845 uur op de wedstrijddag (9 december) bekend is.

Vermoedelijke opstelling Argentinië

Zodra de opstelling van de WK selectie van Argentinië bekend is, wordt deze hieronder door onze dataprovider neergezet. En als de opstelling van Argentinië eenmaal bevestigd is, volgt hier een automatische update.

Onze voorspelling Nederland – Argentinië van de redactie

We hebben op de redactie rondgevraagd en die hebben de volgende uitslagen voorspeld in hun WK poule:

A.G. voorspelt: 1-0
I.G. voorspelt: 0-1
D.B. voorspelt 1-1 en een zenuwslopende strafschoppenserie

4 gedachten over “Voorspelling en voorbeschouwing Nederland – Argentinië WK 2022”

Plaats een reactie