Voorspelling Nederland – Verenigde Staten – Voorbeschouwing

Wedstrijd:Nederland - Verenigde Staten WK 2022
Soort:Achtste Finales WK 2022
Datum:3 december 2022
Aanvang:16:00 uur
Stadion:Khalifa International Stadion
Speelstad:Doha
Capaciteit:40.000
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:Wilton Sampaio (BRA)
Uitslag3 -1

Oranje heeft de volgende ronde gehaald met de overwinning op gastland Qatar! Nederland staat in de achtste finale van het WK 2022 in Qatar. Zou het ze gaan lukken om de kwartfinale van het WK voetbal in Qatar te halen? Je leest hier onze voorspelling en de voorbeschouwing op de wedstrijd Nederland Verenigde Staten op het WK 2022.

Voorspelling Nederland tegen Verenigde Staten – achtste finale WK 2022

Het Nederlands elftal speelt deze wedstrijd tegen de Verenigde Staten (VS), die met moeite net van Iran hebben gewonnen. De wedstrijd Nederland – VS is op 3 december 2022 om 16.00 uur in het Khalifa International Stadion, Al Rayyan (Doha) te Qatar. Nederland heeft nog een aantal dagen om zich voor te bereiden op deze achtste finale van het WK voetbal 2022 in Qatar.

De voorbeschouwing: Hoe staat Nederland er voor?

Het lijkt erop dat ook Memphis Depay fit is voor deze wedstrijd en de voorspelling is dat hij langer dan een uur kan spelen. Bondscoach Louis van Gaal geeft aan trots en blij te zijn met het voetbal dat de spits heeft laten zien.

Nederland wordt door de bookmaker aangewezen als dé favoriet voor de achtste finale die ze gaan spelen op het WK in Qatar. Voor de zege van de selectie van het Nederlands voetbalelftal is de odd voor een zege 1.86. Nederland, onder leiding van bondscoach Louis van Gaal, is dus duidelijk de favoriet in de achtste finale. De odd voor een zege van 1.86 is een quotering van winst in 90 minuten voetbal. Om te vergelijken: De odds voor een zege in de originele 90 minuten speeltijd van de VS is 4.80. Dit is een duidelijk verschil.

Nederland staat er gunstig voor dit WK en kwamen als winnaar uit Groep A. Als laatste wist Nederland te winnen van Qatar, gastland van het WK 2022. Samen met Senegal en Ecuador vormden zij de eerste groep van het WK. Het Nederlands elftal heeft niet spectaculair voetbal laten zien in de laatste wedstrijd, maar deed wat ie moest doen; winnen. Er is dan ook alle ruimte op verbetering. Louis van Gaal kan de komende dagen Oranje volop gaan voorbereiden op de achtste finale tegen de Verenigde Staten, die zaterdag om 16:00 uur Nederlandse tijd wordt gespeeld.

De vorm van de Verenigde Staten dit WK voetbal

De VS zijn niet de winnaar van de groep maar wist met een tweede plek de achtste finales voor het WK te bereiken. In deze knock-outfase spelen ze tegen Nederland. De Amerikanen hebben hun laatste wedstrijd met moeite toch van Iran gewonnen. Voor de wedstrijd die de selectie van de Verenigde Staten tegen Iran speelde, hebben ze tegen Wales en Engeland gevoetbald. Beide wedstrijden konden de Amerikanen geen winst behalen, maar hielden een gelijke stand. Tegen Wales was het 1-1, en in de wedstrijd tegen Engeland scoorde geen van beide landen.

Het is opvallend dat de Verenigde Staten op het WK 2022 dik 270 minuten hebben gevoetbald, en in al die minuten maar één tegendoelpunt heeft gekregen. Alsof bondscoach Gregg Berhalter hier extra op heeft getraind met zijn spelers van de Verenigde Staten. Weet de VS dit spel voort te zetten maar kan het zelf ook scoren tegen Nederland en winnen de Amerikanen deze achtste finale?

H2H en de laatste wedstrijden van Nederland en de VS

Schorsingen en blessures

Bij de selectie van het Nederlands elftal iedereen fit. Ook Depay heeft laten zien dat hij weer in staat is om het team naar een hoger level te tillen. Bondscoach Louis van Gaal zegt trots en blij te zijn met Memphis Depay, gezien hij twee maanden niet heeft kunnen spelen is het knap dat hij goed hersteld lijkt te zijn van de blessure. Bij de Amerikanen zijn verder ook geen blessures die ervoor zorgen dat er geschoven moet worden. Zowel Oranje als de VS beschikken over een goede en fitte selectie in aanloop naar de achtste WK finales komende zaterdag 3 december.

Vermoedelijke opstelling Nederland

Zodra er een vermoedelijke opstelling bekend is, wordt deze hieronder getoond door onze dataprovider. Zodra de opstelling van Nederland bevestigd is, wordt hij automatisch geüpdatet.

Vermoedelijke opstelling VS

Zodra er een waarschijnlijke opstelling bekend wordt, is deze hieronder te zien via onze dataprovider. Zodra de opstelling van de VS officieel is en bevestigd, wordt hij automatisch geüpdatet.

Onze voorspelling Nederland – VS WK 2022

We hebben op de redactie rondgevraagd en die hebben de volgende uitslagen voorspeld in hun WK poule:

A.G. voorspelt: 2-1
I.G. voorspelt: 0-0 (winst voor NL na strafschoppen)
D.B. voorspelt 1-0 (winst voor NL na verlening)

Veelgestelde vragen over Nederland – Verenigde Staten

Wat zijn de voorspellingen voor Nederland-VS?

Op voorhand is Nederland de favoriet in de wedstrijd tussen Nederland en de Verenigde Staten. Bij de bookmakers krijgt de USA een odd van 4.60 tegen een odd van 1.94 voor Nederland voor winst binnen de reguliere tijd. Dit betekent dat volgens de bookmakers de kans dat Nederland wint bijna 2,5 keer zo groot is dan de kans dat Amerika wint.

Wanneer speelt Nederland tegen de Verenigde Staten?

De wedstrijd van het Nederlands elftal tegen de Verenigde Staten in de achtste finales van het WK 2022 voetbal is op 3 december 2022 en begint om 16.00 uur Nederlandse tijd.

Tegen wie moet de winnaar tussen Nederland en de VS?

De winnaar van deze wedstrijd tussen Nederland en de Verenigde Staten gaat door naar de kwartfinales van het WK en speelt dan tegen de winnaar tussen Argentinië en Australië.

Wie is de scheidsrechter bij Nederland-USA?

De Braziliaan Wilton Sampaio is aangesteld als scheidsrechter bij Nederland – Verenigde Staten. Hij floot eerder op het toernooi de wedstrijd tussen Nederland en Senegal (2-0).

In welk stadion wordt deze wedstrijd gespeeld?

De wedstrijd tussen Nederland en Amerika vindt plaats in het Khalifa International Stadion. Hier passen zo’n 40.000 supporters in. Nederland speelde ook in dit stadion de groepswedstrijd tegen Ecuador (1-1).

Plaats een reactie