Voorspelling en voorbeschouwing Portugal – Zwitserland

Wedstrijd:Portugal Zwitserland WK 2022
Soort:Achtste Finales WK 2022
Datum:6 december 2022
Aanvang:20:00 uur
Stadion:Lusail Iconic
Speelstad:Lusail
Capaciteit:80.000
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:Cesar Ramos (MEX)
Uitslag6 - 1

Voorspelling Portugal – Zwitserland, achtste finale WK 2022

Cristiano Ronaldo komt al bijna weer in actie. Op dinsdag 6 december om 20:00 uur Nederlandse tijd speelt Portugal de achtste finale op het WK 2022 tegen Zwitserland. Deze achtste finale belooft een spannende te worden. Daar waar Portugal iets minder vlot uit de voeten komt dit WK,is Zwitserland lekker bezig op dit WK voetbal. De Zwitserse WK selectie lijkt boven zichzelf uit te stijgen deze wereldkampioenschappen, terwijl Portugal voor hun doen matig voetbal laat zien.

Gaat Portugal hun oude niveau weer halen in de wedstrijd tegen Zwitserland, of kan Zwitserland op zijn kop gaan staan? Je leest hier onze voorspelling en de voorbeschouwing op de knock-outfase wedstrijd van Portugal – Zwitserland.

Hoe staat Portugal er voor?

De WK selectie van Portugal staat er minder goed voor dan andere jaren. De Portugezen hebben op dit WK 2022 een paar moeizame potjes voetbal achter de rug. Zo verloren ze met 2-1 van Zuid-Korea. En tegen Ghana oogde Portugal ook kwetsbaar in de achterhoede. Het verdedigen lukt de Portugezen iets minder en lieten de Ghanezen 2 keer een doelpunt maken.

De vorm van Zwitserland

Zwitserland is in vorm en hebben al mooi voetbal laten zin dit WK in Qatar. De Zwitserse selectie heeft van Kameroen gewonnen en liet daarbij goed voetbal zien. En Kameroen is op zijn beurt niet de minste, want die zorgden voor een stunt op het WK 2022 door van Brazilië te winnen. Zwitserland heeft ook een mooie aanloop naar het WK gehad en veel oefenwedstrijden gespeeld. Het is duidelijk te zien dat ze hebben geoefend en vrijwel overal gemiddeld sterk zijn.

De bondscoach van Zwitserland laat zien dat hij zowel achterin goed kan verdedigen, maar in het bezit is van aanvallers die kansen kunnen benutten. Zwitserland staat in de startblokken om de Portugezen het op zijn minst lastig te gaan maken.

H2H en de laatste wedstrijden van Portugal en Zwitserland

Portugal en Zwitserland hebben een mooie lange onderlinge voetbalhistorie. Uit de laatste vijf onderlinge duels eindigde er geen een in een gelijk spel. Portugal won er drie en Zwitserland twee.

Schorsingen en blessures

Zwitserland heeft inmiddels 7 gele kaarten verzameld tijdens de groepsfase. Portugal zit op 5 gele kaarten. Er zijn sinds de laatste groepswedstrijd geen blessures bij de selectie van Portugal waardoor de bondscoach moet wisselen. Ook voor Zwitserland is de selectie fit en klaar om opgesteld te worden.

Vermoedelijke opstelling Portugal

Wanneer er een vermoedelijke opstelling bekend wordt, zal deze hieronder middels onze dataprovider worden weergegeven. Als de opstelling van Portugal wordt bevestigd, zal er een automatische update plaatsvinden.

Vermoedelijke opstelling Zwitserland

Zodra de waarschijnlijke opstelling bekend is, wordt deze hieronder door onze dataprovider neergezet. Eenmaal bevestigd dat Zwitserland de opstelling heeft doorgegeven, volgt hier een automatische update.

Onze voorspelling Portugal – Zwitserland van de redactie

We hebben op de redactie rondgevraagd en die hebben de volgende uitslagen voorspeld in hun WK poule:

A.G. voorspelt: 1-0
I.G. voorspelt: 2-1
D.B. voorspelt 0-0 Portugal wint na strafschoppen

Plaats een reactie