Voorspellingen WK 2022

Nog even geduld en dan gaat het eindelijk beginnen: het WK voetbal 2022 in Qatar. En daarmee voorafgaand aan het toernooi ook de voorspellingen voor het WK 2022 voetbal.

Er is veel te doen geweest, en nog steeds, om het organiserende land en o.a. de arbeidsomstandigheden van de arbeiders in de stadions. Maar nu gaan we ons dan echt op het voetbal zelf richten. Wat kunnen we verwachten van dit WK voetbal? Welke deelnemende landen kunnen we als absolute topfavoriet voor het WK 2022 zien? Welke teams zijn outsiders voor de finale? En welke landenploegen zien we waarschijnlijk na de groepsfase niet meer terug? We kijken alvast vooruit, net op het moment dat de meeste definitieve selecties voor het WK bekend zijn.

Voorspellingen voor de winnaar van het WK 2022, de topfavorieten

In Europa verwachten we veel van de landen die we eigenlijk bijna elk voetbaltoernooi hoog inschatten. Het zijn vooral ook landen die al vaker prijzen hebben gepakt: Frankrijk, Spanje en natuurlijk Duitsland, dat ook na een matige start vaker tot de eindfase doordrong.

rode duivels wk 2022 voetbal
Foto via Depositphotos ( thenews2.com)

Maar laten we vooral de selectie van de Rode Duivels ook niet vergeten, de huidige nummer twee van de FIFA wereldranglijst. Engeland mogen we ook hoog inschatten, en Italië maakt het de ene keer wel en de andere keer niet waar. Italië, Europees Kampioen van 2021, is er op dit WK voetbal niet eens bij.

En Nederland dan? Tja, veel Oranjefans zullen weer roepen dat ‘we’ wereldkampioen gaan worden, maar dat lijkt toch iets te hoog gegrepen. Maar zoals altijd zal er hevige concurrentie zijn uit Zuid-Amerika. Brazilië, de huidige nummer 1 van die FIFA-ranglijst, maakt na zeven eindzeges opnieuw kans om de nummer één van dit WK te zijn.

En Argentinië mogen we zeker ook nooit uitvlakken. Niet voor niets zijn de Argentijnen de huidige nummer drie van de wereldranglijst. En ze hebben Messi in de gelederen.

EA Sports voorspelt Argentinië als winnaar van het WK 2022.

De game-ontwikkelaar EA Sports, vooral bekend van de reek FIFA spellen, voorspelde de afgelopen 3 WK’s en had het alle drie bij het juiste eind. Dit keer voorspelt EA Sports Argentinië als winnaar WK 2022.

Messi Argentinië WK 2022
Foto via depositphotos.com

Voorspellingen voor wie de topscoorder van dit WK voetbal wordt

Het is altijd interessant om te zien welke spelers bewijzen dat ze inderdaad die topspits zijn. We weten nooit hoe een toernooi zich ontwikkelt. Als een elftal goed speelt en kansen creëert, krijgt een topspeler ook momenten om zich te laten zien. Blijkt een team niet in goede doen, dan is het ook voor de allerbeste spelers bijna onmogelijk om regelmatig te scoren. En natuurlijk houdt het al snel op als een team al in de eerste ronde strandt. Maar, als we dan toch namen moeten noemen:

In Nederland hoopt natuurlijk iedereen dat Memphis Depay topscoorder wordt, in de kwalificatiereeks scoorde hij veel en makkelijk. Maar eerst nog maar eens zien of hij inderdaad volledig is hersteld van zijn blessure. Daarnaast verwachten we zeker ook veel doelpunten van bijvoorbeeld Messi, de beide Fransen Mbappé en Griezmann, Neymar, Kane, Lukaku en de altijd trefzekere Ronaldo.

Allemaal favorieten om de topscorer van WK 2022 te worden. Mannen die we ook niet moeten vergeten: Benzema (inderdaad nog een Fransman), Lewandowski , Sterling, Vinicius en Morata.

Hoe vaak wordt er gescoord op het WK 2022?

Het is een vraag die vaak wordt gesteld in voetbalpools: hoeveel doelpunten worden er dit toernooi gemaakt. Van de ene kant lastig te voorspellen, van de andere kant is er natuurlijk de historie. Een totaal aantal goals tussen 130 en 170 lijkt dan ook reëel. De laatste twee WK’s (in Brazilië en Rusland) lag het aantal overigens rond die 170. Eens kijken of de VAR hier invloed op gaat hebben.

Geel en rood: hoe vaak worden ze getoond?

Het aantal gele prenten dat wordt uitgedeeld, verschilt sterk per toernooi. Zo werden er in 2006 maar liefst 345 gele kaarten getoond, maar in 2014 (dus slechts twee WK’s later) ‘maar’ 187. Tijdens het laatste WK lag het aantal gele kaarten daar tussen in: 219. Ga maar uit van zo’n drie à vier gele kaarten per wedstrijd.

Er lijkt wel een duidelijk dalende trend te zijn in het aantal verstrekte rode kaarten. Een totaal aantal van 10 of meer rode kaarten tijdens een toernooi was heel normaal, maar tijdens het laatste WK waren het er slechts vier.

Uitslagen die vaak voorkomen

We hopen natuurlijk allemaal op doelpuntrijke wedstrijden, en die zullen er vast een paar zijn, bijvoorbeeld als een favoriet aantreedt tegen een land dat zich voor het eerst heeft geplaatst. Maar de historie wijst uit dat uitslagen als 1-0, 2-1 en 2-0 het vaakst voorkomen. Bekijk hier de meest voorkomende uitslagen op alle WK’s.

Het thuisvoordeel

Je zou kunnen zeggen dat Qatar de enige ploeg is die het thuisvoordeel heeft, en dus bijvoorbeeld aan die enorm hoge temperaturen gewend is. Maar in kwalitatief opzicht zullen ze het waarschijnlijk toch afleggen. Maar er zijn andere landenploegen die vaker in een klimaat als dit spelen dan andere teams. Dat kan dus in hun voordeel zijn.

Eén ding is wel anders dan bij vorige WK’s. Qatar is een relatief klein land, geen enkele ploeg hoeft dus veel te reizen voor hun volgende wedstrijd. Dat is ook wel zo eerlijk natuurlijk.

Zelf WK 2022 voorspellingen doen?

Doe je mee aan een voetbalpool? Verdiep je dan enigszins in de deelnemende landen. Als je er van uit gaat dat alle favorieten tot in de kwartfinales komen, dan doe je hetzelfde als veel andere deelnemers. De kans dat je wint, is dan dus niet groot. Nee, durf ook een outsider ver in het toernooi te laten doordingen. Je hebt kans dat je er naast zit. Maar neem jij precies de juiste gok, dan is de kans groot dat veel minder mensen een soortgelijke, winnende voorspelling hebben gedaan.

5 gedachten over “Voorspellingen WK 2022”

Plaats een reactie