Wedden op het WK 2022 voetbal

Wedden WK 2022 voetbal

Het wedden op het WK 2022 voetbal kan je flink wat opleveren. Nu het Wereldkampioenschap voetbal van 2022 dichterbij komt, wordt ook steeds meer duidelijk over de landen die meedoen en de vorm waarin ze steken. Je hebt vast zelf ook wel een idee over wie de favorieten van het WK 2022 voetbal zijn. Kijk of de bookmakers WK 2022 het met je eens zijn en deze landen ook de juiste odds geven. Alles wat je moet weten over het WK voetbal 2022, de manier van wedden en alles wat erbij komt kijken vind je hier.

Zo maak je de wedstrijden alleen maar nog spannender. Lees verder om alles te weten te komen over het WK 2022, het wedden op dit WK voetbal, favorieten, odds en de diverse manieren en tips om te wedden op dit WK.

Het Wereldkampioenschap voetbal 2022

Het wereldkampioenschap voetbal vind om de vier jaar plaats in even jaren. Het WK voetbal 2022 is de eerstvolgende editie van dit toernooi. De gastheer van het toernooi is het land Qatar. Dat land is dan ook al geplaatst. Daarnaast doen tientallen andere landen van over de hele wereld mee. Die landen hebben eerst kwalificaties moeten spelen om er te komen Voor de fans is het wereldkampioenschap altijd één groot feest dat een maand lang duurt, vol met wedstrijden tussen de grootste sterren van de sport. Er zijn altijd kanshebbers die falen en onverwachte landen die tot het eind blijven meedoen om de wereldtitel. Dat maakt het voorspellen en wedden juist ook zo interessant.

wedden op het WK 2022 in Qatar
Het WK 2022 vindt plaats in Qatar

Wedden op het WK 2022

Het WK voetbal 2022 is ook het perfecte moment om te wedden. Dat kan je al doen tijdens de kwalificatiewedstrijden die nog altijd bezig zijn. Het wordt echter pas echt spannend wanneer je weet welke landen allemaal in Qatar op het hoofdtoernooi aanwezig zullen zijn. Het zou leuk zijn als je weer op Nederland kunt inzetten. Maar ook als Oranje het niet haalt is er nog genoeg spanning om veel plezier te hebben met gokken. Een wereldkampioenschap kent altijd gekke uitkomsten, dus je kunt misschien nu al op een verrassende finalist of winnaar inzetten als je dat durft.

Waar kun je op wedden tijdens en voor het WK voetbal 2022?

Het WK 2022 kent vele mogelijkheden voor diegene die geld wil inzetten op het WK voetbal. Hieronder een opsomming van de meest voorkomende mogelijkheden voor het wedden op het WK 2022.

Wedden op het WK 2022 toernooi

Onderstaand voorbeelden van weddenschappen die het gehele toernooi lopen:

 • Gokken op het winnende team;
 • Wedden op de top drie/vier beste landen;
 • Welke landen gaan er door naar de knock-out fase;
 • Wedden op de topscorer van het WK 2022;
 • Wie wordt speler van het WK 2022;
 • Welke speler krijgt de meeste rode en/of gele kaarten
 • In welke poule vallen de meeste doelpunten

Wedden op de wedstrijden van het WK voetbal 2022

Je kunt dus ook per WK wedstrijd weddenschappen neerzetten. Hieronder enkele mogelijkheden om in te zetten tijdens en voor de wedstrijd:

 • Wedden op de uitslag per wedstrijd. Hierbij probeer je de juiste score te voorspellen.
 • Winnaar, verliezer of gelijkspel voorspellen
 • Aantal doelpunten per wedstrijd
 • Wie er het eerst geel krijgt
 • etc.

Mogelijkheden bij bookmakers

Al vanaf de kwalificaties is het mogelijk om te wedden op het WK 2022 voetbal. Het aanbod aan weddenschappen bij de bookmakers wordt zelfs steeds groter naarmate het toernooi ook steeds dichterbij komt. Op het moment dat het toernooi in 2022 daadwerkelijk gaat beginnen zal je pas echt op veel weddenschappen kunnen rekenen. De mogelijkheden die bij de bookmakers worden aangeboden lopen ook flink uiteen. Je kunt er zeker van zijn dat je elke gebeurtenis en uitkomst kan gaan voorspellen. In dit artikel zal je daar nog heel veel meer over leren.

Welke bookmaker kies je uit?

Het wedden op het WK 2022 voetbal kan je het best online doen. Daar zijn heel veel bookmakers actief. Let wel even op dat je kiest voor een aanbieder die wel een goede reputatie heeft, bijvoorbeeld door te bekijken of de gokvergunning wel op orde is. Je wilt namelijk wel zeker zijn dat je bij een bookmaker aan de slag gaat die legaal is en waar je op kunt vertrouwen. Als dat het geval is, dan kan je er heel gemakkelijk in een aantal stappen een account aanmaken. Er staat je dan verder niets in de weg om er te wedden op de wedstrijden van het toernooi.

Meer dan alleen het WK

Wanneer je eenmaal je account bij een bookmaker hebt geopend, is wedden op het WK 2022 voetbal niet het enige wat je kunt doen. Op dat moment kan je gokken op het hele aanbod dat de bookmaker biedt. Dat kunnen voetbalwedstrijden uit andere toernooien of competities zijn. Ook kan het gaan om andere sporten zoals tennis, boksen, darten of MMA. Daarnaast zijn er bij bookmakers vaak ook mogelijkheden om in te zetten op bijvoorbeeld politiek, entertainment en zelf op de verhaallijnen van televisieprogramma’s. Daarbij heb je zelf veel invloed op wat je wel en niet kiest en hoeveel je inzet.

Hoe en waar kan je wedden op het WK 2022?

Met een account ben je al op de goede weg, maar hoe werkt het wedden op het WK 2022 voetbal nu eigenlijk echt? Wanneer je op de website van de bookmaker komt, dan zie je vaak direct al hele lijsten met mogelijkheden waar je op in kunt zetten. Je kunt bijvoorbeeld voor de uitslagen van de WK-wedstrijden kiezen, maar je kunt ook op allerlei andere gebeurtenissen in de wedstrijden en het toernooi inzetten. Denk aan goals, een gele kaart, het aantal hoekschoppen, de uiteindelijke toernooiwinnaar en veel meer.

Wat zijn de odds?

Wanneer je kijkt naar de vele weddenschappen op de website van de bookmaker, dan zie je ook allerlei getallen. Dit worden in vaktermen de odds genoemd. Je kunt zien welke quotering aan elke weddenschap verbonden is. Je kunt bijvoorbeeld op een wedstrijd van het Nederlands elftal gokken. Als je inzet op winst voor Nederland, dan zie je daar 1.90 bij staan. Zet je in op de tegenstander, dan zie je daar 4.10 bij staan. Dat betekent dus dat elke euro die je inzet op Oranje je €1,90 zal opleveren als ze winnen. Als je inzet op de tegenstander en die wint, dan krijg je per euro €4,10 terug. Dit verschil zit hem in de kans dat een uitkomst voorkomt. De kans dat Nederland wint wordt dus iets groter geacht.

Odds favorieten bookmakers winnaar WK 2022

#Favorieten bookmakers WK 2022 Odds
1
Brazilië
5
2
Argentinië
7.5
3
Frankrijk
7.5
4
Engeland
9.5
5
Spanje
10
6
Duitsland
12
7
Nederland
14
8
Portugal
16
9
België
18
10
Denemarken
34
11
Kroatië
41
12
Uruguay
51
13
Servië
71
14
Senegal
101
15
Zwitserland
101
16
Mexico
151
17
Japan
201
18
Polen
201
19
Verenigde Staten
201
20
Ecuador
251
21
Wales
251
22
Canada
301
23
Marokko
301
24
Zuid-Korea
351
25
Ghana
401
26
Kameroen
401
27
Qatar
401
28
Australië
751
29
Costa Rica
751
30
Iran
751
31
Tunesië
751
32
Saudi-Arabië
1001

Favorieten winnaar WK 2022 volgens de FIFA ranking

#Actuele FIFA ranking WK 2022 (per 22 december 2022)
1
Brazilië
2
Argentinië
3
Frankrijk
4
België
5
Engeland
6
Nederland
7
Kroatië
8
Italië
9
Portugal
10
Spanje
11
Marokko
12
Zwitserland
13
Verenigde Staten
14
Duitsland
15
Mexico
16
Uruguay
17
Colombia
18
Denemarken
19
Senegal
20
Japan

De stappen doorlopen

Zoals je ziet zal er in de toekomst nog veel meer komen om op in te zetten. Voor het WK van 2022 zal het vooral beginnen in de poulefase van het toernooi. Het wordt dan vooral leuk om te kijken naar de wedstrijden tussen landen die wat verder van elkaar af staan. Daar zit voor de gokkers natuurlijk de spanning. Verwacht je meer van een land dan een bookmaker doet? Dan kan je direct profiteren van de odds die gunstig zijn voor jou. Het maakt het volgen van de poulefase ook direct veel interessanter. Er zitten vier landen in elke poule, die allemaal tegen elkaar spelen. Er zijn dus genoeg kansen om lekker in te zetten. Bekijk hier de poules van het WK 2022.

Wie wint de groep?

Een populaire optie bij de bookmakers is het combineren van WK weddenschappen. Als we nog even teruggrijpen op de groepswinnaars van hiervoor, kan je daar een mooi voorbeeld van geven. Je kunt bijvoorbeeld een gecombineerde weddenschap maken waarin je aangeeft: dit land wint Groep A, dit land wint Groep B en dit land wint Groep C. Het voordeel van deze combinatie is dat je daardoor je odds ook wat kunt opkrikken. Je verdient er dus meer mee als het allemaal uitkomt dan wanneer je drie afzonderlijke weddenschappen zou hebben afgesloten bij de bookmaker. Er zijn heel veel voorbeelden van combinatieweddenschappen.

Wedden op het WK 2022 voetbal, wie wint het WK

Het Wereldkampioenschap voetbal bestuderen

Wedden op het WK 2022 voetbal wordt nog leuker wanneer het toernooi dichterbij komt. Het is dan wel ook zaak om al het voetbalnieuws bij te gaan houden. Welke landen missen een sterspeler door een blessure? Welk land heeft moeite om de juiste speelstijl te vinden? Hoe zit het met schorsingen? Hoe is de sfeer tussen de spelers in de selectie? Het zijn allemaal zaken die van invloed zijn op de uitkomsten van de wedstrijden die de landen spelen. Dit is dus ook informatie die heel belangrijk is om te gebruiken bij het voorspellen van de juiste uitkomsten.

Tips bij het wedden op het WK voetbal

Wedden op het WK 2022 voetbal kan je op vele manieren doen. Zo kan je niet alleen naar uitslagen en uitkomsten kijken. Je kunt ook kijken naar hoe het gaat met de gele en rode kaarten. Sommige landen staan erom bekend dat ze niet bang zijn om wat ruwer te spelen om hun doel te bereiken. Dat betekent dus ook dat de bereid zijn om wat meer gele en rode kaarten te krijgen gedurende het toernooi. Sommige spelers staan hier ook specifiek om bekend. Je kunt daar je voordeel mee doen als je dit weet. Je kunt dan namelijk ook inzetten op een gele kaart voor een speler in een bepaalde wedstrijd.

Landen met de harde speelstijl

Als je gaat wedden op het WK voetbal, dan is het altijd belangrijk om onderzoek te doen naar de scheidrechter. In de statistieken kan je bijvoorbeeld terugvinden wie er sneller gele kaarten trekt voor zeuren of schwalbes. Opvallend hierbij is dat dit ook met de voetbalcultuur in een bepaald land te maken heeft. Engelse scheidsrechters staan erom bekend veel toe te laten en veel minder kaarten te trekken. Spaanse scheidsrechters zijn juist wat sneller. In de Spaanse competitie mag je ook veel meer kaarten krijgen voor je geschorst wordt. Op grote toernooien kan dit in het nadeel zijn van landen die dit niet gewend zijn.

Fase van het toernooi

Wie terugkijkt naar het wereldkampioenschap van 2018 in Rusland, zal zien dat in de aanloop de selectie van Duitsland en Brazilië als de grote favorieten golden. Duitsland was de titelverdediger uit 2014, maar bleek zijn magie kwijt en ging er al uit in de poulefase. Al na de eerste groepsfase zag je de kansen bij de bookmakers instorten. Brazilië bleef langer goed meedraaien, maar ook daar werd al snel duidelijk dat de supervorm er niet was. Zo waren de twee landen die haast een jaar lang bovenaan hadden gestaan ineens niets meer waard. Dit is een belangrijke zaak voor gokkers. Bekijk hier het hele speelschema van het WK 2022.

Wisselende odds bijhouden

Wanneer het toernooi straks eenmaal is begonnen, zal je merken dat het veranderen van de odds heel gebruikelijk is. Al gebeurt dit ook voor het toernooi al enigszins. Het is dus wel slim om op de site van de WK bookmaker waar je een account hebt voortdurend de odds bij te houden. Heb je al een idee welke landen de outsiders zullen zijn, dan kan je daar misschien een kansje pakken door al op ze in te zetten voordat de odds minder gunstig worden omdat ze jouw verwachting beginnen waar te maken. Let ook op de mogelijkheid om de finalist en de halve finalisten te voorspellen.

Wedden op de doelpunten en/of topscorer

De vraag die je nu dus misschien hebt is hoe je dan een topscorer moet kiezen. Je kunt een paar dingen in ieder geval alvast meenemen in je overwegingen. Zo is het wel fijn wanneer je erop kunt bouwen dat een land ver komt in het toernooi. Hoe meer wedstrijden de spits kan spelen, hoe groter de kans op een hoog aantal doelpunten. Kijk ook naar de vorm in aanloop naar het toernooi. Wie werd er bijvoorbeeld topscorer in zijn eigen competitie en wie maakte veel goals in de oefenwedstrijden voor het WK? Kijk ook naar de odds die jouw bookmaker de spelers geeft.

Naam spelerLandOdds
Harry KaneEngeland8
Kylian MbappéFrankrijk9
Karim BenzemaFrankrijk
Neymar JrBrazilië13
Romelu LukakuBelgië15
Lionel MessiArgentinië15
Cristiano RonaldoPortugal15
Raheem SterlingEngeland21
Memphis DepayNederland26
Serge GnabryDuitsland26
Antoine GriezmannFrankrijk26
Vinícius JúniorBrazilië26
Lautaro MartinezArgentinië26
Leroy SanéDuitsland26

Alle soorten weddenschappen voor het WK

Winnaars, finalisten, top 4, gele en rode kaarten en topscorers. Je hebt al kunnen zien dat het wedden op het WK 2022 voetbal op vele manieren kan. Je hebt dus ook veel kansen om een leuk bedrag te winnen. Toch is dit nog lang niet alles. Je hebt nog zoveel meer mogelijkheden. We noemden de combinatieweddenschappen al. Ook bestaat er zoiets als de Asian handicap. Een andere optie die de gevorderde gokker kan kiezen is over/under betting. Hier liggen altijd wel kansen.

Hoe zit het met de odds?

Wedden op het WK 2022 voetbal betekent dat je eigenlijk altijd uit moet gaan van de odds. Je kijkt dan naar de handicap als je het extra spannend wilt maken. Als de kracht van de landen heel ver uiteen ligt, een echt topland tegen een debutant bijvoorbeeld, dan kan je het zwakkere land een virtuele voorsprong geven. Daardoor worden de odds dan net wat hoger. Inzetten op specifieke gebeurtenissen wordt ook veel interessanter. Een bekende optie is de weddenschap op minder dan 1.5 goals. Op het WK kunnen juist dit soort weddenschappen je echt veel opleveren.

Doorzetten in andere competities

Het WK voetbal 2022 is niet het enige voetbaltoernooi waar je voor je kansen kunt gaan. Als je eenmaal de smaak van al dit soort weddenschappen kent, dan kan je dit ook in andere competities gaan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de Engelse Premier League, de Spaanse La Liga of zelfs de Nederlandse eredivisie. Om nog maar te zwijgen over de drie grote Europese clubtoernooien. Ook daar kom je alle zelfde soorten weddenschappen tegen en kan je vol voor je kansen gaan.

Kennis van teams, spelers en toernooien

Het is slim om nu al te beginnen met het opbouwen van je kennis van de teams, spelers en toernooien. Zo is Frankrijk bijvoorbeeld de titelverdediger. In 2018 won het in Rusland de finale met 4-2 van Kroatië. De vorige WK’s zijn niet de enige toernooien die meespelen. Kijk bijvoorbeeld ook naar hoe de meest recente Copa America en het EK verliepen. Ook de Confederations Cup (nu WK voetbal voor clubs) in de aanloop naar het WK kan je wel iets zeggen over de vorm van de goede ploegen op dit moment. Je weet dan wat de elftallen kunnen en waar je op moet inzetten. Vroeg inzetten betekent vaak betere odds.

De spanning van live wedden

Het is ook leuk om het wedden op het WK 2022 voetbal live te doen. live wedden is helemaal hip tegenwoordig. De odds bewegen tijdens de wedstrijd mee met de gebeurtenissen. Daardoor kan je het extra spannend maken. Staat een ploeg 2-0 achter bij rust, dan zijn de odds dus aantrekkelijker als je inzet op dat team als winnaar. Weten ze het in de tweede helft om te buigen naar 2-3, dan verdien je daar flink aan. Bedenk je ook eens hoeveel spannender wedstrijden daardoor worden om te kijken. Het vergt wel veel kennis en vaardigheden. Live wedden kan je daarom het best eerst oefenen met kleine bedragen om eraan gewend te raken.

Meer over het wereldkampioenschap

Het wereldkampioenschap bestaat al sinds 1930. Destijds werd de eerste editie in Uruguay georganiseerd. Dat was niet zo vreemd, want in die tijd was Uruguay één van de sterkste voetballanden op de wereld. Ze hadden bijvoorbeeld twee keer de Olympische Spelen gewonnen, het toernooi dat voor de introductie van het wereldkampioenschap als het grootste op de wereld gold. De landen die meededen hadden geen kwalificatie gespeeld, maar werden door de FIFA geselecteerd. Er waren maar vier landen uit Europa: België, Frankrijk, Joegoslavië en Roemenië. Sinds die eerste editie is het toernooi alleen maar gegroeid en gegroeid tot wat het nu is.

De laatste keer met 32 landen?

De groei is er ook nog niet uit. In Qatar in 2022 zal nog één keer met 32 landen worden gespeeld. Dat is dus al bijna 3 keer zoveel als de 13 landen in Uruguay in 1930. In 2026 gaan er al 48 landen meedoen. Dat komt mede ook omdat naast Europa en Zuid-Amerika ook de andere continenten steeds meer landen mochten gaan zenden naar de toernooien. Zo ging het van 13 naar 16 naar 24 en naar 32 deelnemende teams. In 2026 wordt de volgende stap gezet en gaan er 48 landen meedoen. Ook het laatste overgebleven continent, Oceanië, krijgt dan voor het eerst een vast startbewijs voor het wereldkampioenschap.

Wat zijn nu de favorieten voor het WK voetbal?

Welke landen kan je op dit moment als favorieten voor het WK 2022 zien? Daarvoor zijn meerdere zienswijzen. Het is natuurlijk belangrijk om de laatste internationale toernooien mee te wegen. Frankrijk won het wereldkampioenschap in 2018. En in 2021 won Italië het EK maar is er op het WK voetbal in Qatar niet bij. Argentinië won in 2021 de Copa America. Dat maakt die drie landen dus alvast belangrijke kanshebbers op de titel. Brazilië is het land dat het vaakst wereldkampioen werd en staat dus ook altijd hoog op de lijstjes voor elk wereldkampioenschap begint. Ook voor het WK 2022 is het weer een favoriet bij de bookmakers. Hieronder zie je de favorieten met de odds van bookmaker Betcity.nl:

#Favorieten bookmakers WK 2022 Odds
1
Brazilië
5
2
Argentinië
7.5
3
Frankrijk
7.5
4
Engeland
9.5
5
Spanje
10
6
Duitsland
12
7
Nederland
14
8
Portugal
16
9
België
18
10
Denemarken
34
11
Kroatië
41
12
Uruguay
51
13
Servië
71
14
Senegal
101
15
Zwitserland
101
16
Mexico
151
17
Japan
201
18
Polen
201
19
Verenigde Staten
201
20
Ecuador
251
21
Wales
251
22
Canada
301
23
Marokko
301
24
Zuid-Korea
351
25
Ghana
401
26
Kameroen
401
27
Qatar
401
28
Australië
751
29
Costa Rica
751
30
Iran
751
31
Tunesië
751
32
Saudi-Arabië
1001

Andere landen die kans maken

Daarnaast zijn er voldoende andere landen om rekening mee te houden. Duitsland werd bijvoorbeeld ook al vier keer wereldkampioen, voor het laatst in 2014. Engeland toonde als verliezend finalist op het EK ook goede vorm en won het WK ook ooit al eens. Spanje werd in 2010 wereldkampioen en presteerde het in 2021 in een paar weken tijd om met bijna hetzelfde team de halve finale van het EK en de finale van de Olympische Spelen te halen. Dit jonge team is in 2022 misschien wel nog sterker. En dan zijn er nog outsiders als Nederland, Denemarken en Chili. Let daarom vooral ook op de odds van deze landen.

Het kwalificatietoernooi volgen

Om zowel je kennis als je vaardigheden in het wedden vast te verbeteren, kan je nu al een account aanmaken bij een bookmaker. Je kunt dan mooi gebruikmaken van de mogelijkheid om al in te zetten op wedstrijden in het kwalificatietoernooi. Dit toernooi verloopt voor elk continent anders. In de meeste gevallen worden de landen in groepen ingedeeld en gaan de groepswinnaars naar het WK 2022. Sommige continenten kiezen nog voor play-offs na de groepsfase. In Europa spelen bijvoorbeeld de nummers 2 van de groepen nog tegen elkaar voor de overgebleven plekken.

Oefenen met de weddenschappen

Grijp het kwalificatietoernooi aan om vast te oefenen met de weddenschappen. Je kunt eigenlijk alle soorten weddenschappen zoals die in dit artikel besproken zijn wel uitproberen tijdens de kwalificaties. Wie scoort de meeste goals? Wie pakt een rode kaart? Welke landen winnen en welke landen verliezen? Wie wint de groep? Het zijn allemaal vragen die je geld opleveren als je er het juiste antwoord op hebt en erop durft in te zetten. Kies daar de juiste bookmaker voor uit en ga voor je kansen. Voor je het weet heb je dan een mooi bedrag te pakken en ben je klaar voor het WK.