Ecuador WK 2022

Ecuador op het WK 2022 – Selectie, opstelling en speelschema

Ecuador heeft zich geplaatst voor het WK voetbal 2022 in Qatar. Het Zuid-Amerikaanse Ecuador speelde in 2002 voor het eerst op het eindtoernooi van het WK. In totaal heeft het Ecuadoraanse voetbalteam aan drie wereldkampioenschappen voetbal deelgenomen. In Ecuador is voetbal een zeer geliefde sport. Veel jongeren komen er al op vroege leeftijd mee in aanraking, al is het maar op straat een balletje trappen.

Copa América is een Zuid-Amerikaans voetbalkampioenschap. Ecuador nam in 1939 voor het eerst deel aan dit voetbaltoernooi. Ook is Ecuador gastland geweest van deze voetbalkampioenschappen. Deze wedstrijden vonden plaats in 1993. Het Ecuadoraanse voetbalelftal wist tijdens deze voetbalkampioenschappen zelfs de halve finale te bereiken. Door deze resultaten is de liefde voor voetbal in het land nog meer toegenomen.

De Ecuadorianen kijken dan ook erg uit naar hun deelname op het WK 2022. Het Zuid-Amerikaanse Ecuador heeft al de nodige prestaties moeten leveren tijdens de kwalificatierondes. Zo moesten ze onder andere opnemen tegen Brazilië en Argentinië.

Tegen wie speelt Ecuador op het WK 2022?

Op het WK 2022 in Qatar gaat Ecuador het opnemen tegen 3 andere landen. Het Ecuadoraanse voetbalteam is in poule A ingedeeld. De eerste wedstrijd in het eindtoernooi van het WK zal tegen Qatar zijn. Gezien Qatar ook gastland is van het WK 2022 zou dit ook de openingswedstrijd zijn. Echter heeft Qatar de organisator FIFA verzocht om niet de openingswedstrijd te spelen. Daarom is Ecuador – Qatar als tweede wedstrijd gepland op de openingsdag van het Wereldkampioenschap voetbal. De openingswedstrijd van het WK 2022 wordt gespeeld tussen Nederland en Senegal.

De andere deelnemers van de A poule waar Ecuador is ingedeeld zijn Nederland en Senegal. De tweede wedstrijd die de Ecuadoranen zullen spelen is tegen Oranje. Als laatste zal het Ecuadoraanse voetbalelftal het opnemen tegen Senegal.

Stand Groep A WK 2022

Poule A WK 2022WGWGVDVDTPunten
Qatar
Ecuador
Senegal
Nederland

Uitslagen, programma en speelschema Ecuador WK 2022

Groep A WK 2022StadionDatumTijd (NL)ThuisUitUitslag
AAl Bayt20 november 202217.00
Qatar
Ecuador
AAl Thumama21 november 202217.00
Senegal
Nederland
Tickets
AAl Thumama25 november 202214.00
Qatar
Senegal
AKhalifa International25 november 202217.00
Nederland
Ecuador
Tickets
AAl Bayt29 november 202216.00
Nederland
Qatar
Tickets
AKhalifa International29 november 202216.00
Ecuador
Senegal

Selectie Ecuador

De selectie van Ecuador is nog niet bekend. FIFA heeft een verplichte deadline voor het doorgeven van de selecties van de voetballanden. Het Ecuadoraanse voetbalelftal zal dan ook voor die tijd bekendmaken wat de selectie is waarmee Ecuador op het WK van 2022 in Qatar zal spelen. De deadline voor de bekendmaking van de voetbalspelers is twee weken voordat het toernooi begint. Deze datum is voor ieder nationaal elftal hetzelfde.

De definitieve selectie moet 23 spelers bevatten. Hiervan zijn er 3 aangesteld als keeper. De kans bestaat dat FIFA zal gaan beslissen dat de selectie van een voetballand uit 3 spelers meer mag bestaan. Dan kom je uit op een selectie van 26 voetbalspelers, waarvan 3 keepers. Tijdens het afgelopen EK voetbal is dit aantal door de FIFA geïntroduceerd.

Eén van Ecuadors beste voetballers is Christian Rochelio Benites Betancourt, ook wel Chucho genoemd. In de beginjaren van de de 21ste eeuw heeft hij grote successen geboekt in de voetbalwereld. De Ecuadoraanse voetballer is echter op jonge leeftijd overleden. Een plotselinge dood verraste heel voetballand. Hij stierf op 27-jarige leeftijd in Qatar. Chucho was op dat moment woonachtig in Qatar.

De voetbalheld van Ecuador heeft deelgenomen aan het WK van 2006. Ook hier heeft hij de nodige indrukken achtergelaten. Een prachtige voetballer die we moeten missen. Voor sommigen een dubbele betekenis nu Ecuador in het land Qatar zal voetballen voor het WK. Chucho, de jonge voetbalheld van Ecuador is zeker een naam om even bij stil te staan.

Rugnummers Ecuador

Zodra de selectie van Ecuador doorgegeven is aan de organisatie, zullen we de rugnummers van Ecuador hieronder publiceren.

Kwalificatiegroep WK 2022

Er waren tien landen uit Zuid-Amerika die deelnamen aan de kwalificatie voor het WK 2022. De Zuid-Amerikaanse CONMEBOL, de voetbalbond, liet 4 landen zich kwalificeren voor het eindtoernooi van het WK. Deze kwalificatieronde is gewonnen door Brazilië, Argentinië, Uruguay en Ecuador. Al deze landen hebben zich gekwalificeerd. Zij zullen tijdens het komende WK in Qatar gaan voetballen.

Hoe deed Ecuador het tijdens vorige WK’s?

Ecuador heeft drie keer eerder meegedaan aan het wereldkampioenschap voetbal. Het beste resultaat van het Ecuadoraanse elftal was op het WK van 2006. Dat WK vond plaats in Duitsland. Ecuador wist de achtste finales te bereiken. Helaas verloren ze van Engeland in de zogenoemde knock-out fase. Ecuador wist niet te scoren en verloor deze wedstrijd met 1-0.

In 2002 was de eerste deelname aan het eindtoernooi van het WK voor Ecuador. Dit WK vond plaats in Japan en Zuid-Korea. Het Ecuadoraanse voetbalelftal wist tijdens dit WK helaas niet verder te komen en strandde na de groepsfase. Ook op het WK in 2014 wist Ecuador niet verder te komen. Dit WK vond plaats in het Zuid-Amerikaanse land Brazilië. Toch wisten ze in de ietwat vertrouwde temperaturen niet meer dan de groepsfase te behalen. Vol verwachting kijkt iedereen uit naar de prestaties van Ecuador voor komende WK 2022. Ze hebben in ieder geval de vierde deelname aan het eindtoernooi van het WK al op hun naam kunnen schrijven.

Tenue en shirts Ecuador WK 2022

Het officiële WK shirt en tenue van Ecuador is nog niet bekend.