WK voetbal 2022 kijken in het buitenland

Hoe kijk je het WK voetbal in het buitenland?

Het is een fenomeen dat steeds vaker voorkomt: we kunnen van alles kijken op onze tv’s, maar precies niet die voetbalwedstrijd die we zo graag wilden zien. Zeker als je in het buitenland woont, wordt het WK voetbal 2022 kijken in het buitenland een steeds lastiger verhaal. Waar je vroeger voetbal kon kijken op diverse zenders (en soms zelfs dezelfde wedstrijd op verschillende zenders), is dat nu beperkt. Dit heeft alles met de uitzendrechten van het WK 2022 te maken, en met contractuele afspraken.

Begrijpelijk, maar heel erg vervelend als je bepaalde zenders niet hebt. Want je was en bent ook niet van plan om een duur abonnement te nemen, voor die paar wedstrijden per jaar die je echt niet wilt missen. Gelukkig is er een oplossing: het WK voetbal kijken vanuit het buitenland door middel van een VPN.

Op afstand in het buitenland van het WK voetbal genieten

VPN is de afkorting voor Virtueel Particulier (of Privé) Netwerk. Eigenlijk wordt er een soort apart, beveiligd netwerk aangelegd binnen die enorme wereld van internet. VPN wordt bijvoorbeeld ook gebruikt om werknemers thuis te laten inloggen op het online netwerk van hun werkgever. Het gaat hier om volledig versleutelde verbindingen. Maar die zakelijke mogelijkheid kan je dus ook gebruiken om alsnog die voetbalwedstrijd of zelfs dat hele toernooi in het buitenland te volgen. We leggen je graag uit hoe jij er voor kunt zorgen dat ook jij, in den vreemde, het hele WK voetbal kunt zien.

WK voetbal kijken in buitenland met een VPN
Het WK voetbal 2022 kan je kijken vanuit het buitenland met een VPN. Afb. unsplash.com

Hoe werkt VPN precies?

VPN is dus een nette manier om een blokkade op jouw tv keuze te omzeilen. En het werkt eigenlijk heel simpel. Je begint met het aanmaken van een VPN account. Zoals we het inmiddels gewend zijn, heb je ook hier de keuze uit een hele serie verschillende aanbieders. Vergelijk ze onderling op basis van wat jij belangrijk vindt. Als je eenmaal een account hebt, dan download je daarna de benodigde VPN software op jouw apparaat, die je vervolgens installeert.

Dan maak je online verbinding met een server die zich in Nederland bevindt. Bij sommige VPN’s hoef je trouwens niets te doen, want maken ze vanzelf verbinding. Tot slot is het slechts nog een kwestie van naar jouw Nederlandse stream of website te gaan (ook daarin heb je weer keuze), om te kunnen genieten van die wedstrijd waar je zo naar uit keek. Vergeet niet van tevoren een biertje of ander drankje klaar te zetten.

Met een vrije trap het muurtje omzeilen

WK voetbal kijken in buitenland met een VPN
VPN werkt ook op je smartphone

We kunnen ons voorstellen dat je twijfelt. Want waarom zou je gebruik maken van een VPN verbinding waar je ook nog iets voor betaalt, terwijl er overal voetbal wordt uitgezonden? Dat laatste klopt, alleen jij kunt niet alles ontvangen wat wordt uitgezonden. Voetbal wordt steeds commerciëler en daar maken ook tv-zenders gretig gebruik van. Ze kopen uitzendrechten op, en eisen dat zij mogen bepalen wie er naar door hen uitgezonden wedstrijden mag kijken. En dus kan jij buiten de voetbalboot vallen.

Mocht je nu meteen denken aan streamen: dat kan, maar ook niet overal. VPN is simpelweg een goeie oplossing om jou om dat geografisch opgestelde muurtje heen te leiden. Zo worden jouw gegevens versleuteld, waardoor je beter bent beschermd tegen cybercrime en dergelijke. Ook wijzigt jouw IP-adres (!), want door met jouw VPN verbinding te maken met die centrale server lijkt het voor de buitenwereld alsof jij vanaf die locatie gaat internetten.

Via VPN overal het WK voetbal volgen

Een VPN verbinding is dus een slimme manier om waar ook ter wereld jouw favoriete programma’s te kijken. Als je eenmaal een VPN account hebt, kan je altijd en overal inloggen en elke voetbalwedstrijd zien die via die server wél te zien is. Zo hoef je dus niets van het speelschema van het WK 2022 voetbal te missen, ook niet als je tijdens het WK van locatie wisselt en opeens in een ander deel van de wereld verblijft, bijvoorbeeld voor je werk.