WK Voetbal kijken op TV? Dit zijn de beste providers

Wil je ongestoord kijken naar voetbalwedstrijden op televisie? Dan is het wel zo prettig als het beeld van de televisiezender niet steeds onderbroken wordt. Verreweg de meeste huishoudens in Nederland kijken televisie via de internetverbinding. De aanbieder van internet & televisie levert dan een kastje dat je kunt aansluiten op de internetverbinding. Daarna kun je televisiekijken zoals je gewend bent. Er zijn op Ziggo na maar weinig aanbieders die nog televisie via de coaxkabel leveren.

Provider kiezen

De meeste providers leveren televisie aan de hand van de internetverbinding. Het is daarom belangrijk dat je een goede provider kiest die een stabiele verbinding kan leveren. Als je in een glasvezelgebied woont, doe je er bijvoorbeeld goed aan om een glasvezelverbinding af te sluiten. Deze verbinding is doorgaans veel stabieler dan de internetverbindingen via ADSL of vDSL. Bovendien kun je met een glasvezelverbinding hogere snelheden halen. Onder meer KPN, T-Mobile en Delta zijn bezig met het aanleggen van een eigen glasvezelnetwerk. Maar is er nog geen glasvezel aangelegd? Ook dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld KPN, T-Mobile of Ziggo.

Internet & TV van KPN

Photo by Thomas Serer on Unsplash

Als je naar voetbal op televisie wilt kijken, is internet & tv van KPN een goede keuze. Deze provider staat erom bekend dat er maar relatief weinig storingen zijn wat betreft KPN internet en televisie. Als je de mogelijkheid hebt om een glasvezelabonnement bij KPN af te sluiten, raden we je dat zeker aan. KPN levert over het algemeen TV-kastjes die je bekabeld (via Ethernet) kunt aansluiten op het internet. Eventueel kun je ook een wifi-dongle gebruiken, maar dan heb je wel goed bereik nodig. Het voordeel van KPN is dat je vaak ook nog een extra voetbalzender aan je zenderpakket kunt toevoegen. Als er een leuke actie is, kun je dat soms gratis doen.

Internet & TV van T-Mobile

Eén van de goedkoopste providers op het gebied van internet & tv is T-Mobile. Met T-Mobile internet ben je een stuk goedkoper uit dan bij de meeste andere providers. Bovendien is het mogelijk om je internet- en televisieabonnement te combineren met je mobiele abonnement. Daardoor kun je extra korting krijgen. Bij T-Mobile heb je standaard al de beschikking over 75 televisiezenders. Zo heb je genoeg voetbalzenders te kiezen. De aanbieder houdt ook regelmatig interessante acties, zodat je de eerste paar maanden minder hoeft te betalen of gratis gebruik mag maken van een betaald zenderpakket.

Internet & TV van Ziggo

Mocht je in een gebied wonen waar je nog geen glasvezelverbinding hebt, en waar alleen Ziggo nog een aansluiting heeft, dan kun je ook voor internet & tv van Ziggo kiezen. Deze provider is druk bezig met de aanleg van het eigen zogeheten GigaNet. Dit is een glasvezelnetwerk met een koperaansluiting naar de woningen toe. Daarmee schakelt Ziggo steeds meer de oude analoge verbindingen af. Wel is de snelheid vaak asymmetrisch, waardoor je bijvoorbeeld met 500 Mbps kunt downloaden, maar met 75 Mbps kunt uploaden.

Ziggo laat je je abonnement combineren met je Vodafone abonnement, zodat je korting op de maandelijkse kosten krijgt. Het voordeel van Ziggo is dat je gratis tv terug kunt kijken en pauzeren en je de toegang tot wel 79 verschillende televisiezenders hebt. Je krijgt bij sommige acties ook gratis toegang tot bijvoorbeeld ESPN, voor nog meer voetbal.

Plaats een reactie