Marokko voegt zich bij kwartfinalisten WK 2022 na penaltyserie tegen Spanje

Marokko heeft zich vanavond geplaatst voor de kwartfinales van het WK 2022 voetbal in Qatar. Marokko maakte het Spanje erg lastig om kansen te creëren. De eerste helft had Spanje zelfs maar een schot op doel. Een statistiek dat Spanje voor het laatst had op het WK voetbal in 1966.

Geen doelpunten na 120 minuten

Spanje bleef moeite houden met de vechtlust en het felle verdedigen van Marokko en kon weinig creëren. Alhoewel de krachten wat weg leken te vloeien bij Marokko, bleef het na negentig minuten spelen 0-0 en moest er verlengt worden. Ook in de verlenging werd er niet gescoord en is de wedstrijd beslist door middel van een penaltyserie. Marokko nam de strafschoppen beter en is dus door naar de kwartfinales van het WK voetbal in Qatar.

Marokko in kwartfinale tegen winnaar tussen Portugal en Zwitserland

Marokko weet na vanavond tegen wie ze spelen in de kwartfinales van het WK 2022. Ze spelen tegen de winnaar tussen Portugal en Zwitserland, die wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur. UPDATE: Marokko speelt de kwartfinale van het WK 2022 tegen Portugal.