Nederland uitgeschakeld op WK 2022 door Argentinië

Het Nederlands elftal is uitgeschakeld op het WK 2022 voetbal. Er werd in de kwartfinales van het WK voetbal in Qatar pas na een bloedstollende strafschoppenserie verloren van Argentinië.

Bij de Argentijnen maakte Lionel Messi, die bezig is aan zijn laatste WK, echt het verschil. Het eerste doelpunt kwam tot stand dankzij een prachtige steekbal van Messi op Nahuel Molina, die koelbloedig binnenschoot. Het tweede doelpunt maakte Messi zelf vanaf elf meter, nadat Argentinië een strafschop gekregen had na een lichte overtreding van Dumfries in het zestienmetergebied.

In de 83e minuut deed Wout Weghorst, die net vijf minuten in het veld stond, wat terug namens Oranje. Hij knikte een hoge voorzet knap achter doelman Damián Martínez. Hierna volgde een slotoffensief waarin Nederland pas in de laatste minuut (90+11) van de blessuretijd de 2-2 maakte. Wout Weghorst tikte binnen na een bijzondere vrije trap van Nederland.

Verlenging

De late 2-2 betekende dat er verlengd moest worden. Hierin werd niet meer gescoord dus moest een strafschoppenserie, net als tijdens Nederland-Argentinië op het WK in 2014, een winnaar uitwijzen. De strafschoppen werden door Argentinië beter genomen, dus zijn de Argentijnen door naar de halve finales van het WK 2022 in Qatar.

Keeper Damián Martínez stopte de eerste twee strafschoppen van Oranje. Deze werden genomen door Virgil van Dijk en Berghuis. Koopmeiners, Weghorst en Luuk de Jong deden nog wat ze moesten doen maar bij de Argentijnen miste alleen Fernandez een strafschop. Messi, Peredes, Montiel en Martinez schoten ze aan de kant van Argentinië achter Noppert.

Argentinië tegen Kroatië in halve finales WK 2022

Argentinië speelt nu in de halve finales van het WK 2022 in Qatar tegen Kroatië, dat eerder op de dag won van de grote titelfavoriet Brazilië. De andere kwartfinales worden op zaterdag 10 december om 16.00 en 20.00 uur gespeeld.

#DagDatumTijd (NL)ThuisUitStadionUitslag
61Di.13 december 202220:00
Argentinië
Kroatië
Lusail Iconic3 - 0
62Wo.14 december 202220:00
Frankrijk
Marokko
Al Bayt2 - 0

Plaats een reactie